Header Ads

Railway Group D Previous Question Paper | Last 10 Years PDF | Solved Papers

Edit

Railway Group D Previous Question Paper

Get last 10 years PDF of Railway Group D Previous Question Paper through his page!! Aspirants who are preparing for Railway Jobs can download Railway Group D Solved Papers by hitting the links provided on below page.

Through RRB Group D Exam Model Papers, candidates will get an idea about the examination pattern, difficulty level, marking scheme, etc.

Candidates who had applied for Railway Group D 2018 Recruitment can commence their preparation with the help of below given Railway Group D Previous Question Paper. To prepare for competitive exam, you need to solve 4 to 5 Railway Previous Year Question Paper regularly.

RRB Group D Previous Year Question Paper- Get Here:

RRC Group D General Awareness Question Paper Pdf
Railway Recruitment Cell Group D General Intelligence Old Question Paper Pdf
RRC RRB General Science Solved Question Papers
Railway RRC Previous Year GK Exam Paper
RRC RRB Solved Paper Download
Railway RRC Group D Old Question Paper – Telugu
RRB RRC Group D Last Year Question Paper
Last 10 Years Railway RRC RRB Group D Old Papers Pdf

Aspirants can also maintain speed by practicing Railway Group D Model Papers. Not only, Railway Recruitment Board Group D Previous Year Question Paper but also RRB Group D Model Papers will really help in exam preparation.

For your convenience the team of www.privatejobshub.in has provided the direct links to download the PDF file of Railway Group D Previous Year Paper. You must go through the below section of this page to get questions along with answers for Railway Group D exam.

Railway Group D Previous Question Paper

Prepare well for Upcoming RRC ग्रुप डी examination with the help of Railway Group D Previous Year Paper. Candidates can examine their knowledge Exam Solved sample Papers with Answers provided below.

Question1: The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

1.    3 m
2.    6 m
3.    8 m
4.    2 m

Answer: 4

Question2: Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

1.    9
2.    10
3.    12
4.    20

Answer: 2

Question3: What percentage of numbers from 1 to 70 has 1 or 9 in the unit’s digit?

1.    1
2.    14
3.    20
4.    21

Answer: 3

Download Here: Railway Group D Syllabus

Question4: In a certain school, 20% of students are below 8 years of age. The number of students above 8 years of age is of the number of students of 8 years of age which is 48. What is the total number of students in the school?

1.    72
2.    80
3.    120
4.    150
5.    100

Answer: 5

Question5: How many of the following numbers are divisible by 132 ?

264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

1.    4
2.    5
3.    6
4.    7

Answer: 1 

Question6: A rectangular park 60 m long and 40 m wide has two concrete crossroads running in the middle of the park and rest of the park has been used as a lawn. If the area of the lawn is 2109 sq. m, then what is the width of the road?

1.    91 m
2.    3 m
3.    82 m
4.    None of these

Answer: 2


Question7: This country signed an agreement with India to promote Cooperation in The Field of Archives.

1.    Portugal
2.    France
3.    South Africa
4.    China

Answer: 1

Question8: What is the position of India in Global Innovation Index (GII) 2017?

1.    63rd
2.    55th
3.    58th
4.    60th

Answer: 4

Question9: How many states are declared as a open defecation free in India?

1.    5
2.    4
3.    3
4.    6

Answer: 1

Do You Know - How To Crack Railway Exam

Question10: The International Day of Family Remittances is observed on

1.    June 15
2.    June 18
3.    June 17
4.    June 16

Answer: 4

Question11: Who is the author of the book “Winning like Virat: Think & Succeed like Kohli”?

1.    Shri Uday Mahurkar
2.    Abhirup Bhattacharya
3.    Shri Rajesh Jain
4.    Aravind Adiga

Answer: 2    

Question12: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

1.    Asia
2.    Africa
3.    Europe
4.    Australia

Answer: 2

Question13: Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

1.    Tin
2.    Mercury
3.    Lead
4.    Zinc

Answer: 2

START Practice With: Railway Online Quiz

Question13: When was barb wire patented?

1.    1874
2.    1840
3.    1895
4.    1900

Answer: 1

Question14: The higher the wind speed and the longer the fetch or distance of open water across which the wind blows and waves travel, the ____ waves and the ____ energy they process.

1.    larger, more
2.    larger, less
3.    smaller, more
4.    smaller, less

Answer: 1

Question 15: Potassium nitrate is used in

1.    medicine
2.    fertiliser
3.    salt
4.    glass

Answer: 2


Question 16: The price of 2 sarees and 4 shirts is Rs. 1600. With the same money one can buy 1 saree and 6 shirts. If one wants to buy 12 shirts, how much shall he have to pay ?

1.    1200
2.    2400
3.    4800
4.    Cannot be determined
5.    None of these

Answer:  2

Question 17: In a regular week, there are 5 working days and for each day, the working hours are 8. A man gets Rs. 2.40 per hour for regular work and Rs. 3.20 per hours for overtime. If he earns Rs. 432 in 4 weeks, then how many hours does he work for ?

1.    160
2.    175
3.    180
4.    195

Answer: 2

Question 18: Free notebooks were distributed equally among children of a class. The number of notebooks each child got was one-eighth of the number of children. Had the number of children been half, each child would have got 16 notebooks. Total how many notebooks were distributed?

1.    256
2.    432
3.    512
4.    640
5.    None of these

Answer: 3


You Can Also Check, List Of Best: Railway Coaching Centre


Question 19: A man has some hens and cows. If the number of heads be 48 and the number of feet equals 140, then the number of hens will be:

1.    22
2.    23
3.    24
4.    26

Answer: 4

Question 20: The small child does whatever his father was done.

1.    has done
2.    did
3.    does
4.    had done
5.    No correction required

Answer: 3

Question 21: You need not come unless you want to.

1.    You don’t need to come unless you want to
2.    You come only when you want to
3.    You come unless you don’t want to
4.    You needn’t come until you don’t want to
5.    No correction required

Answer: 1

Question 22: He never has and ever will take such strong measures.

1.    had taken nor will ever take
2.    had taken and will ever take
3.    has and never will take
4.    had and ever will take
5.    No correction required

Answer: 1

Get Here:

Question 23: Technology must use to feed the forces of change.

1.    must be used to feed
2.    must have been using to feed
3.    must use having fed
4.    must be using to feed
5.    No correction required

Answer: 1

Question 24: Anyone interested in the use of computers can learn much if you have access to a personal computer.

1.    they have access
2.    access can be available
3.    he or she has access
4.    one of them have access
5.    No correction required

Answer: 3

Question 25: They are not beware of all the facts

1.    are not aware for
2.    are not aware of
3.    are not to be aware
4.    must not to be aware for
5.    No correction required

Answer: 2


Question 26: We cannot always convey ourselves in simple sentences.

1.    cannot always convey
2.    cannot always express
3.    cannot always express
4.    cannot always communicate
5.    No correction required

Answer: 3

Question 27: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

1.    largest railway station
2.    highest railway station
3.    longest railway station
4.    None of the above

Answer: 1

Question 28: Entomology is the science that studies

1.    Behavior of human beings
2.    Insects
3.    The origin and history of technical and scientific terms
4.    The formation of rocks

Answer: 2


Question 29: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

1.    Asia
2.    Africa
3.    Europe
4.    Australia

Answer: 2

Question 30: Garampani sanctuary is located at

1.    Junagarh, Gujarat
2.    Diphu, Assam
3.    Kohima, Nagaland
4.    Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Railway Group D Exam Pattern

Here below we have provided the patter of RRC Group D exam, you must prepare for examination as according to it:

Name of Exam
Name of Subject
Marks
Time Duration
Written Test
20
90 Minutes
Arithmetic Ability
25
25
30
Total
100

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Railway Group D Exam Books:

Candidates are going to appear in recruitment examination for RRB Group D Vacancies, must check the study material such Railway Group D Preparation Books, RRB Group D Sample Papers, Railway Group D Previous Year Paper etc from below:

Railway Group D Best Books
Author’s Name
Railway Recruitment Board Exam
 Upkar Publication
Arithmetic
 R.S Aggarwal
Reasoning Test
 R.S. Aggarwal
Upkar Railway Recruitment Board Examination
 Khanna & Verma
Quicker reasoning test
 Upkar Publication
Railway Recruitment Board Exam
 Upkar Publication
Verbal & nonverbal Reasoning
 R.S. Aggarwal
15 Practice Sets Indian Railways Recruitment Exam
 Arihant Experts
Indian Railways – Group ‘D’ Recruitment Exam Guide
 RPH Editorial Board


Note:

Interested and willing candidates can prepare well for Railway Group D Exam with the help of above given Railway Group D Previous Question Paper. Candidates can also bookmark this page by using CTRL + D to get up to date information regarding RRB Recruitment Exam, RRB Group D Exam Dates, RRB Group D Result, admit card, etc.

Check Latest Railway Section


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.