Header Ads

FCI Previous Year Question Paper | Last 5 Years Solved Watchman Question/Answer PDF

Edit

FCI Previous Year Question Paper

Those who are going appear in FCI Recruitment Exam for watchman post in preceding days and searching for FCI Previous Year Question Paper can get FCI Last 5 Years Solved Question Papers. Previous year FCI Watchman Question Answers is the best solution for practicing.

Individuals who need FCI Watchman old question paper can go through this single page. For the post of Watchman, applied contenders towards FCI Watchman Recruitment can collect FCI Watchman Previous Papers PDF from here.

Download FCI Watchman Previous Year Question Paper with Answer PDF

FCI Watchman previous papers with solutions are most important because with the help of it you will get to know the important sections or topics. You need to practice more and more to qualify the exam and attaining position in Food Corporation of India.

FCI previous year question papers with answers are provided in PDF candidates can download the PDF and start practicing for upcoming exam. Collect FCI Watchman Previous Papers PDF by going through below prepared page this is maintained by the expert team members of www.privatejobshub.in.

FCI Previous Year Question Paper

FCI Watchman Exam Pattern:

FCI Watchman Exam is an Objective type exam. FCI Exam consists of 120 questions and 30 questions from each section. Total time allotted to complete FCI Watchman Exam is 120 minutes (2 Hours).

Subjects for the exam are Quantitative Aptitude, Reasoning, General Awareness, and General English. Question Paper for the exam will be in Trilingual means that is English, Hindi, and Malayalam except for the English subject.

The candidates have to select the language for the Written Test while applying. 1 Mark will be allotted for every correct answer and no negative marks for the wrong attempt.

SL No
Name of the Subjects
No of Questions
Exam Duration
1
30
120 Minutes
2
30
3
30
4
30
Total
120 Questions
2 Hrs


Solve FCI Watchman Question and Answers

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the worlds

A.    largest railway station
B.    highest railway station
C.    longest railway station
D.   None of the above

Answer: A

Question 2: Entomology is the science that studies

A.    Behavior of human beings
B.    Insects
C.    The origin and history of technical and scientific terms
D.   The formation of rocks

Answer: B

Question 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

A.    Asia
B.    Africa
C.    Europe
D.   Australia

Answer: C

Download Here: FCI Watchman Syllabus

Question 4: Which is the first industry using plasma technology for the disposal of hazardous waste for the conservation of the environment and natural resources?

A.    Madras Rubber Factory(MRF)
B.    Madras Fertilizers Limited MFL
C.    Bharat Sinchar Nigam Limited BSNL
D.   Steel Authority of India Limited SAIL

Answer: D

Question 5: The tropical cyclone “Debbie” has recently hit which country?

A.    Australia
B.    China
C.    Japan
D.   Brazil

Answer: A

Question 6: Garampani sanctuary is located at

A.    Junagarh, Gujarat
B.    Diphu, Assam
C.    Kohima, Nagaland
D.   Gangtok, Sikkim

Answer: B


Question 7: Which state government plans to offer food at Antyodaya Anna Yojana (AAY)?

A.    Punjab
B.    Haryana
C.    Goa
D.   Assam

Answer: B

Question 8: Which of the following universities recently conferred honorary degree of Doctor of Science on RSS Chief Mohan Bhagwat?

A.    Maharashtra Animal and Fishery Sciences University
B.    West Bengal University of Animal & Fishery Sciences
C.    Karnataka Veterinary Animal And Fisheries Sciences University
D.   None of the above

Answer: A

Question 9: Which of the following become the world’s largest telescope, which passed its final test at NASA’s Goddard Space Flight Center?

A.    Shane Telescope
B.    Space Surveillance Telescope
C.    Victor M. Blanco Telescope
D.   James Webb Space

Answer: D


Question 10: FFC stands for

A.    Foreign Finance Corporation
B.    Film Finance Corporation
C.    Federation of Football Council
D.   None of the above

Answer: B

Question 11: The man popularly known as Gurudev is

A.    Guru Gobind Singh
B.    Golwalkar
C.    Raj Guru
D.   Rabindranath Tagore

Answer: D

Question 12: Fastest shorthand writer was

A.    G. D. Bist
B.    R.D. Tata
C.    M. Tagore
D.   Khudada Khan

Answer: A


Question 13: Venu Rajamony appointed as India’s Ambassador to which of the following country?

A.    Japan
B.    Belgium
C.    Netherland
D.   Nigeria

Answer: C

Question 14: Ms. Harita Kaur has the distinction of being the first Indian woman

A.    to be inducted into the Indian Navy
B.    doctor to create a test tube baby
C.    pilot to fly an aircraft Solo
D.   Ambassador to a foreign country

Answer: C

Question 15: Who is nominated as a Member of Federal Energy Regulatory Commission (FERC) by US President Donald Trump?

A.    Akash Misra
B.    Vijay Sharma
C.    Neil Chatterjee
D.   Ajit Varadaraj Pai

Answer: C


Question 16:  BEH, DGJ, (?), EJO, GLQ, INS, ?

A.    FLR
B.    FIS
C.    FKO
D.   FIL

Answer: D

Question 17:  APZLT, CQYNR, ERXPP, GSWRN, ?

A.    KVIJUJ
B.    JUUVK
C.    ITVTL
D.   KUUVJ

Answer: C

Question 18: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

A.    12 days
B.    15 days
C.    16 days  
D.   18 days

Answer: B


Question 19: Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 so as to leave the same remainder in each case.

A.      4 
B.      7
C.      9 
D.      13

Answer: A

Question 20: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, ... What number should come next?

A.      12
B.      14
C.      27
D.      53

Answer: B

Note:

If you want FCI Previous Year Question Paper PDF go through above provided link. After practicing them if you need more FCI sample papers then do comment, we will send it to you. You can find here FCI Last Year Papers. These papers are also useful for other upcoming FCI Recruitment Exams. Bookmark our web page for latest updates.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.