Header Ads

IBPS Clerk Previous Year Question Paper – Pre/Mains Solved Papers Download

Edit

IBPS Clerk Previous Year Question Paper

Individuals are facing pressure to qualify IBPS Clerk exam, to accomplish from this task we have provided proper IBPS Clerk Previous Year Question Paper. Provided IBPS Clerk Pre/Mains Solved Papers are being presented which will help the students to prepare well.

For revision of any competitive exam solving more and more of IBPS Clerk Question Papers is the best and effective way. By solving IBPS clerk prelims previous year question paper and IBPS clerk Mains previous year question paper you will get to know how much percent you are prepared.

Download IBPS Clerk Question Paper with Answers at Free Of Cost

Previous Year Question Paper of IBPS Clerkwith their solutions are provided at free of cost. You need to do is just practice more and more which ultimately reflects a confidence in you and you will be able to score more than qualified marks in examination and no one can stop you to achieve your goals you just need to focus on your goal and practice hard.

Candidate who wants to get IBPS Clerk Previous Year Question Paperwith Solutions must go through this page and press provided link to download IBPS Clerk Last Year Question Papers. Provided details is given by the expert team members of www.privatejobshub.in.

IBPS Clerk Previous Year Question Paper

By providing Previous Question Paper PDF’s, Institute of Banking Personal Selection has made it easy for the individuals who are going to appear in IBPS Clerk Exam because by following practicing provided IBPS Clerk previous years’ papersit will help you in qualifying with good marks and also you will get to know the structure of exam.

By solving IBPS Clerk last year sample papers you will get an idea how much percent you have prepared for exams and also you will able to know which sections are important and what type of questions can come this year. Here, links for IBPS Clerk Previous Year Question Paper for Prelims and Mains exams are provided below, press the provided link as per the subject and start your practice accordingly.

IBPS Clerk Previous YearPaper PDFs
IBPS Clerk Previous Year Paper For Reasoning
IBPS Clerk CWE Question Paper For Computer Knowledge
IBPS Clerk Previous Year Question PaperFor English Language
IBPS Clerk Sample Papers For General Knowledge
IBPS Clerk PrePrevious Year Paper For Numerical Ability
IBPS Clerk Pre Question Paper For English Language
IBPS Clerk Mains Previous Year Paper For Computer Knowledge
IBPS Clerk Mains Previous Year Question Paper For General Knowledge
IBPS Clerk Solved Papers For Numerical Ability
IBPS Clerk Previous Question Paper For Reasoning

Practice With IBPS Clerk Questions with Answers

Through the list of IBPS Clerk Solved Questions Papers with Answers you can easily get an idea regarding the type of the questions that can come in the IBPS Clerk Pre/ Mains Exam and by solving these you can prepare yourself to face those questions on the exam day too. 

Question 1: What is the different between the number of students passed with 30 as cut-off marks in Chemistry and those passed with 30 as cut-off marks in aggregate?

A.    3  
B.    4
C.    C.5   
D.   6

Answer: D

Question 2: Which one of the following is not a prime number?

A.    31
B.    61
C.    71
D.   91

Answer: D


Question 3: (112 x 54) = ?

A.    67000
B.    70000
C.    76500
D.   77200

Answer: B

Question 4: A rectangle has width a and length b. If the width is decreased by 20% and the length is increased by 10%, what is the new area of the rectangle?

A.    0.9 ab
B.    0.92 ab
C.    0.74 ab
D.   None of the above

Answer: D

Question 5: If at least 60% marks in Physics are required for pursuing higher studies in Physics, how many students will be eligible to pursue higher studies in Physics?

A. 27 
B. 32
C. 34 
D. 41

Answer: B

Question 6: The ratio between the perimeter and the breadth of a rectangle is 5 : 1. If the area of the rectangle is 216 sq. cm, what is the length of the rectangle?

A.    16 cm
B.    18 cm
C.    24 cm
D.   Data inadequate
E.    None of these

Answer: B


Question 7: Yard is to inch as quart is to

A.    gallon      
B.    ounce
C.    milk
D.   liquid

Answer: B

Question 8: It is being given that (232 + 1) is completely divisible by a whole number. Which of the following numbers is completely divisible by this number?

A.    (216 + 1)
B.    (216 - 1)
C.    (7 x 223)
D.   (296 + 1)

Answer: D

Question 9: Select the alternative which will come in place of (?)
 Computer: fqprxvht : : Language : ?

A.    ocqixcjg
B.    ocqicyig
C.    oxpixdig
D.   ocqixcig

Answer: A


Question 10: Who wrote the famous book - 'We the people'?

A. T.N.Kaul
B. J.R.D. Tata
C. Khushwant Singh
D. NaniPalkhivala

Answer: D

Question 11: The ratio between the length and the breadth of a rectangular park is 3 : 2. If a man cycling along the boundary of the park at the speed of 12 km/hr completes one round in 8 minutes, then the area of the park (in sq. m) is:

A.    15360
B.    153600
C.    30720
D.   307200

Answer: B

Do you know? IBPS Clerk Syllabus

Question 12: What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

A.    2
B.    3
C.    18
D.   21
E.    None of these

Answer: A

Question 13: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the digits is 36. What is the difference between the sum and the difference of the digits of the number if the ratio between the digits of the number is 1 : 2 ?

A.    4
B.    8
C.    16
D.   None of these

Answer: B


Question 14: A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

A.    A
B.    X
C.    S
D.   Z

Answer: B

Question 15: A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

A.    A
B.    X
C.    S
D.   Z

Answer: B

Read This Bank Preparation Tips:
Question 16: Entomology is the science that studies

A.    Behavior of human beings
B.    Insects
C.    The origin and history of technical and scientific terms
D.   The formation of rocks

Answer: B

Question 17: A, B, C, D and E are sitting on a bench A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting?

A.    Between B and D
B.    Between B and C
C.    Between E and D
D.   Between C and E

Answer: B




Question 18: A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

A.    Rs. 4991
B.    Rs. 5991
C.    Rs. 6001
D.   Rs. 6991

Answer: A

Question 19: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

A.    Physics and Chemistry
B.    Physiology or Medicine
C.    Literature, Peace and Economics
D.   All of the above

Answer: D

Download here: IBPS Preparation Books

Question 20: Ecology deals with

A.    Birds
B.    Cell formation
C.    Relation between organisms and their environment
D.   Tissues

Answer: C

Important and Final Note:

Applicants can visit provided Official Link to get IBPS Clerk Previous Year Question Paper. Join us on Facebook or Google + for latest updates or bookmark or web portal. Subscribe us and enjoy free email service direct to your inbox.

More Links Related To IBPS Clerk


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.