Header Ads

NDA Question Paper 2018 NDA NA I/II *ORIGINAL* Papers – Download Free PDF

Edit

NDA Question Paper

National Defence Academy and Naval Academy Examination is the toughest to crack, therefore one must require lots of practice hard and immense preparation. NDA Question Paper helps you to enhance the preparation to qualify the exam,

N.D.A. & N.A. Examination (II), 2018 is going to be conducted on 09.09.2018 (SUNDAY) by the union public service commission. Those who are going to appear in the exam, start daily practicing with NDA NA I/II ORIGINAL Question Paper.

NDA Question Paper Download Free PDF:

NDA Previous Year Question Paper is available at official site www.upsc.gov.in. Candidates who want to get NDA Sample Question Paper download it through olefin mode. You can also access NDA Previous Exam Paper directly by hitting the below provided NDA Model Question Paper PDF links.

Scroll down this page to download NDA Question Paper 2018 PDF directly. We the team member of www.privatejobshub.in has well-furnished this page regarding NDA Question Paper 2018.

NDA Question Paper 2018

Download UPSC National Defence Academy Previous Year Question Paper effortlessly directly from here!! Applicants will get an idea about the NDA exam papers and prepare accordingly so, hit the below highlighted NDA solved Previous Year Paper PDF-

NDA Previous Exam Question Paper 2018:

NDA General Ability Test Question Paper
NDA 2018 Question Paper for Mathematics

UPSC NDA NA Question Paper 2017:

NDA Exam Question Paper for GAT
NDA Mathematics Question Paper

UPSC NDA NA I/II Question Paper 2016:

UPSC NDA GAT Exam paper
NDA Solved Question Paper for Mathematics

UPSC NDA Exam Question 2015:

NDA General Ability Test Sample paper
NDA Mathematics exam Sample  paper

National Defence Academy Question Paper 2014:

UPSC NDA GAT Question Paper
UPSC NDA Mathematics Question Paper

How to Download NDA Question Paper 2018:

In order to NDA Question Paper Download PDF Free, applicants must follow the instructions provided below -
  • First of all, candidates have to visit the official site that is www.upsc.gov.in to get UPSC NDA Original Question Papers.
  • As you reached to the home page follow, examination section visible at the menu bar
  • Now select the NDA Previous Year Exam Question Paper related link.
  • Thereafter choose the year for which you want NDA Previous Question Paper PDF.
  • After hitting the link, NDA last year Question Paper will be displayed
  • Download UPSC NDA NA old Question paper and start preparation accordingly.

UPSC NDA NA Question and Answers:

Question 1: If a – b = 3 and a2 + b2 = 29, find the value of ab.

1.    10
2.    12
3.    15
4.    18

Answer:  A

Question 2: A man has some hens and cows. If the number of heads be 48 and the number of feet equals 140, then the number of hens will be:

1.    22
2.    23
3.    24
4.    26

Answer: 4

Question 3: A man has Rs. 480 in the denominations of one-rupee notes, five-rupee notes and ten-rupee notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that he has?

1.    45
2.    60
3.    75
4.    90

Answer: 4

Download Here:

Question 4: The price of 10 chairs is equal to that of 4 tables. The price of 15 chairs and 2 tables together is Rs. 4000. The total price of 12 chairs and 3 tables is:

1.    3500
2.    3750
3.    3840
4.    3900

Answer: 4

Question 5: You need not come unless you want to.

1.    You don’t need to come unless you want to
2.    You come only when you want to
3.    You come unless you don’t want to
4.    You needn’t come until you don’t want to

Answer: 1

Question 6: The price of 2 sarees and 4 shirts is Rs. 1600. With the same money one can buy 1 saree and 6 shirts. If one wants to buy 12 shirts, how much shall he have to pay ?

1.    1200
2.    2400
3.    4800
4.    Cannot be determined

Answer: 2

Get Here:

Question 7: The small child does whatever his father was done.

1.    has done
2.    did
3.    does
4.    had done

Answer: 3

Question 8: They were all shocked at his failure in the competition.

1.    were shocked at all
2.    had all shocked at
3.    had all shocked by
4.    had been all shocked on
5.    No correction required

Answer: 5

Question 9: There are not many men who are so famous that they are frequently referred to by their short names only

1.    initials
2.    signatures
3.    pictures
4.    middle names
5.    No correction required

Answer: 1


Question 10: He is too important for tolerating any delay.

1.    to tolerate
2.    to tolerating
3.    at tolerating
4.    with tolerating

Answer: 1

Question 11: The man to who I sold my house was a cheat.

1.    to whom I sell
2.    to who I sell
3.    who was sold to
4.    to whom I sold

Answer: 4

Question 12: Bijapur is known for its

1.    severe drought condition
2.    Gol Gumbaz
3.    heavy rainfall
4.    statue of Gomateswara

Answer: B


Question 13: I need not offer any explanation regarding this incident – my behaviour is speaking itself.

1.    will speak to itself
2.    speaks for itself
3.    has been speaking
4.    speaks about itself

Answer: 2

Question 14: Anyone interested in the use of computers can learn much if you have access to a personal computer.

1.    they have access
2.    access can be available
3.    he or she has access
4.    one of them have access

Answer: 3

Question 15: He never has and ever will take such strong measures.

1.    had taken nor will ever take
2.    had taken and will ever take
3.    has and never will take
4.    had and ever will take

Answer: 1


Question 16: We cannot always convey ourselves in simple sentences.

1.    cannot always convey
2.    cannot always express
3.    cannot always express
4.    cannot always communicate

Answer: 3

Question 17: Technology must use to feed the forces of change.

1.    must be used to feed
2.    must have been using to feed
3.    must use having fed
4.    must be using to feed

Answer: 1

Question 18: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

1.    15
2.    16
3.    18
4.    25

Answer: B

Get List of: NDA Preparation Books

Question 19: They are not beware of all the facts

1.    are not aware for
2.    are not aware of
3.    are not to be aware
4.    must not to be aware for

Answer: 2

Question 20: In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

1.    30%
2.    70%
3.    100%
4.    250%

Answer: B

Question 21: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

1.    Rs. 650
2.    Rs. 690
3.    Rs. 698
4.    Rs. 700

Answer: C

Check Here: NDA Exam Centers

Question 22: A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

1.    3
2.    4
3.    5
4.    6

Answer: C

Question 23: The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

1.    0
2.    1
3.    10
4.    19

Answer: D

Question 24: The ratio of width of our National flag to its length is

1.    3:5
2.    2:3
3.    2:4
4.    3:4

Answer: B

Question 25: Dandia' is a popular dance of

1.    Punjab
2.    Gujarat
3.    Tamil Nadu
4.    Maharashtra

Answer: B

NDA NA Exam Pattern 2018:

S.No
Subject
Code
Duration
Marks
1
01
150 minutes
300
2
02
150 Minutes
600
TOTAL
900 marks

Essential Note:

We have provided complete info of NDA Question Paper 2018 on this page, if want further updates regarding UPSC NDA NA examination then must visit to the official link.

Have a look on below links:


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.