Header Ads

SBI PO Previous Year Question Paper – Prelims/Mains Old Papers Download

Edit

SBI PO Previous Year Question Paper

SBI PO Previous Year Question Paper: State Bank of India is commonly known as SBI and now going to recruit Probationary Officers in all over in India. We have prepared this page of SBI PO Previous Year Question Paper for lakhs of candidates who are preparing for SBI PO Exam.

So, candidates who have decided to qualify SBI PO Recruitment Exam in first attempt by scoring good marks can check and download below provided SBI PO Old Question Papers for Prelims/Mains.

Get Details - SBI PO Recruitment

Download SBI PO Prelims/Mains Questions Papers:

In today’s time, there is a heavy competition for the Jobs in banking sector and to qualify State Bank of India Recruitment Exam for PO position, candidates need to make their preparation perfect. For those candidates who want to qualify bank exam and to secure their career in Banking sector, we have provided the SBI PO Previous Year Question Paper Pdf also.

Through SBI PO Previous Year Papers, applied aspirants can also understand the SBI PO Syllabus, SBI PO Exam Pattern, difficulty levels of questions etc. To obtain complete details regarding SBI PO Previous Year Question Paper, go through this page which is well created by the dedicated group members of www.privatejobshub.in

Do You Know - SBI PO Salary

SBI PO Previous Year Question Paper

SBI PO Previous Year Question Paper Year wise
SBI PO Previous Year Papers PDF
SBI PO Exam Question Paper 2016 PDF Free Download

SBI PO Exam Question Paper 28-04-2013 PDF
SBI PO Exam Question Paper Explanation 28-04-2013 PDF
SBI Associate PO Exam Question Paper 07-03-2010 PDF
SBI Associate PO Exam Question Paper Explanations 07-03-2010 PDF
SBI PO Exam Question Paper 18-04-2010 PDF
SBI PO Exam Question Paper Answer Key 18-04-2010 PDF
SBI PO Exam Question Paper Explanation 18-04-2010 PDF
SBI PO Exam Question Paper 07-01-2007 PDF
SBI PO Exam Question Paper 26-11-2006 PDF

SBI PO Previous Year Question Paper

Question 1: A tailor had a number of shirt pieces to cut from a roll of fabric. He cut each roll of equal length into 10 pieces. He cut at the rate of 45 cuts a minute. How many rolls would be cut in 24 minutes?
1.    32 rolls
2.    54 rolls
3.    108 rolls
4.    120 rolls

Answer: 4

Question 2: Which word does NOT belong with the others?

1.    parsley
2.    basil
3.    dill
4.    mayonnaise

Answer: 4

Question 3: Which word does NOT belong with the others?

1.    inch
2.    ounce
3.    centimeter
4.    yard

Answer: 2

Question 4: Which word does NOT belong with the others?

1.    tyre
2.    steering wheel
3.    engine
4.    car

Answer: 4

Question 5: Which word does NOT belong with the others?

1.    tulip
2.    rose
3.    bud
4.    daisy

Answer: 3

Check Now Updated - SBI PO Syllabus

Question 6: Which word does NOT belong with the others?

1.    rye
2.    sourdough
3.    pumpernickel
4.    loaf

Answer: 1

Question 7: 120, 99, 80, 63, 48, ?

1.    35
2.    38
3.    39
4.    40

Answer: 1

Question 8: 589654237, 89654237, 8965423, 965423, ?

1.    58965
2.    65423
3.    89654
4.    96542

Answer: 4

Question 9: 3, 10, 101,?

1.    10101
2.    10201
3.    10202
4.    11012

Answer: 3

Question 10: In the series 2, 6, 18, 54, ...... what will be the 8th term ?

1.    4370
2.    4374
3.    7443
4.    7434

Answer: 2

Best Books To Crack Exam - SBI PO Books

Question 11: 125,80,45,20,?

1.    5
2.    8
3.    10
4.    12

Answer: 1

Question 12: The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?

1.    71 years
2.    72 years
3.    74 years
4.    77 years

Answer: 1

Question 13: Two bus tickets from city A to B and three tickets from city A to C cost Rs. 77 but three tickets from city A to B and two tickets from city A to C cost Rs. 73. What are the fares for cities B and C from A ?

1.    Rs. 4, Rs. 23
2.    Rs. 13, Rs. 17
3.    Rs. 15, Rs. 14
4.    Rs. 17, Rs. 13

Answer: 2

Question 14: An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete ?

1.    2/13
2.    13/40
3.    Data inadequate
4.    None of these

Answer: 3

Question 15: A number of friends decided to go on a picnic and planned to spend Rs. 96 on eatables. Four of them, however, did not turn up. As a consequence, the remaining ones had to contribute Rs. 4 each extra. The number of those who attended the picnic was

1.    8
2.    12
3.    16
4.    24
Answer: 1
Preparation Tips - How To Prepare For SBI PO

Question 16: A, B, C, D and E play a game of cards. A says to B, "If you give me three cards, you will have as many as E has and if I give you three cards, you will have as many as D has." A and B together have 10 cards more than what D and E together have. If B has two cards more than what C has and the total number of cards be 133, how many cards does B have ?

1.    22
2.    23
3.    25
4.    35

Answer: 3

Question 17: A is 3 years older to B and 3 years younger to C, while B and D are twins. How many years older is C to D?

1.    2
2.    3
3.    6
4.    12

Answer: 3

Question 18: The 30 members of a club decided to play a badminton singles tournament. Every time a member loses a game he is out of the tournament. There are no ties. What is the minimum number of matches that must be played to determine the winner ?

1.    15
2.    29
3.    61
4.    None of these

Answer: 2

Question 19: In a garden, there are 10 rows and 12 columns of mango trees. The distance between the two trees is 2 metres and a distance of one metre is left from all sides of the boundary of the garden. The length of the garden is

1.    20 m
2.    22 m
3.    24 m
4.    26 m

Answer: 3

Question 20: 12 year old Manick is three times as old as his brother Rahul. How old will Manick be when he is twice as old as Rahul ?

1.    14 years
2.    16 years
3.    18 years
4.    20 years

Answer: 2

Check Here - SBI PO Mock Test

Important Note:

Individuals may get more information regarding SBI PO Previous Year Question Paper by going through Official Link. If, you have any query related to SBI PO Solved Papers given above then you may ask it in below given comment box. Our experts will definitely solve your query regarding SBI PO Previous Year Papers as soon as possible.

More Links Related To SBI PO


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.