Header Ads

IBPS RRB Mock Test 2018 Online Test (Officer Scale/Office Asst.) – Check

Edit

IBPS RRB Mock Test

IBPS RRB Mock Test 2018 is to be conducted by Institute of Banking Personnel Selection for the post of Officer Scale/Office Asst. in the month of August or October. Candidates appearing for IBPS Online Test can go through this page and practice for their examination thoroughly.

Participants will get to know about the online exam pattern for recruitment process in RRB along with some questions and answers which will help you to understand the type of questions asked in the online tests.

Organization Name
Institute of Banking Personnel Selection
Category
IBPS RRB Mock Test
Post Name
Officer Scale/Office Asst.
Exam Date
Between August and October (expected)
Medium of Exam
online

Check for Online Mock Test for IBPS RRB Here!!!

Practicing for IBPS Online test will help you in many increasing many skills which are required in the candidate to qualify examination. It will help you in managing your time according to the questions asked and also will increase your speed of attempting the test.

Candidates are advised to go through this page of www.privatejobshub.in and gather all the possible information regarding IBPS RRB Mock Test 2018.

IBPS RRB Mock Test

Those aspirants who have applied and appearing for IBPS RRB online test must know the exact exam pattern to prepare for their examination and to get recruited for the applied post.

Candidates must also go through the questions followed by exam pattern provided below which will definitely help you out in making a perfect strategy to prepare for the examination.

IBPS RRB Mock Test Pattern:

Preliminary Examination

IBPS RRB Office Assistant (Multipurpose) Mock Test Pattern:

Office Assistant examination is conducted through online mode which includes 80 questions with total duration of 45 minutes. All questions are in the form of objective type questions. Each question consists of 1 mark.
Following mentioned are the sections which are involved in the online examination for the post of Office Assistant:
Reasoning
Numerical Ability
IBPS RRB Officer Scale Online Test Pattern:
Mock test for Officer Scale consists of following section which further includes 80 multiple choice questions of 1 mark each. Total duration provided to attempt the examination is 45 minutes.
Reasoning
Quantitative Aptitude

Main Examination

RRB Online Test for Office Assistant (Multipurpose):

Main examination for the post of Office Assistant includes following sections with 200 objective type questions including 1 mark each for the duration of 2 hours.
Reasoning
Numerical Ability
General Awareness
English Language
Hindi Language
Computer Knowledge

Exam Pattern for Officer Scale:

This examination includes 200 multiple choice questions which are of 1 mark each. Total duration to complete the examination is 2 hours. Following are the sections from which questions will arise in the online test:
Reasoning
Quantitative Aptitude
General Awareness
English Language
Hindi Language
Computer Knowledge

IBPS RRB Mock Test 2018 Question and answers

Below mentioned are some questions that can be asked in the examination for prelims and mains of Office Assistant and Officer Scale. Let’s have a look

Question 1)A train always has

1.    Rails
2.    Driver
3.    Guard
4.    Engine

Ans. Option 4

Question 2) What is found necessarily in milk?

1.    Cream
2.    Curd
3.    Water
4.    Whiteness

Ans.Option 4

Question 3)Which one of the following is always found in 'Remedy of fault'?

1.    Punishment
2.    Remedy
3.    Fault
4.    Scolding

Ans.Option 3


Question 4)A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting?

1.    Between B and D
2.    Between B and C
3.    Between E and D
4.    Between C and E

Ans.Option 2

Question 5)3, 10, 101,?

1.    10101
2.    10201
3.    10202
4.    11012

Ans.Option 3

Question 6)6, 12, 21, ?, 48

1.    33
2.    38
3.    40
4.    45

Ans.Option 1

Download Here: Syllabus IBPS RRB Exam

Question 7)563, 647, 479, 815, ?

1.    672
2.    386
3.    279
4.    143

Ans.Option 4

Question 8)Pointing to a person, Deepak said, "His only brother is the father of my daughter's father". How is the person related to Deepak?

1.    Father
2.    Grandfather
3.    Uncle
4.    Brother-in-law

Ans.Option 3

Question 9)Pointing to a girl Sandeep said, "She is the daughter of the only sister of my father." How is sandeep related to the girl?

1.    Uncle
2.    Cousin
3.    Father
4.    Grandfather

Ans.Option 2

Get Details About: IBPS RRB Selection Procedure

Question 10)A is the son of C; C and Q are sisters; Z is the mother of Q and P is the son of Z. Which of the following statements is true?

1.    P and A are cousins
2.    P is the maternal uncle of A
3.    Q is the maternal grandfather of A
4.    C and P are sisters

Ans.Option 2

Question 11)What is the sum of two consecutive even numbers, the difference of whose squares is 84?

1.    34
2.    38
3.    42
4.    46

Ans.Option 3

Question 12)A number consists of 3 digits whose sum is 10. The middle digit is equal to the sum of the other two and the number will be increased by 99 if its digits are reversed. The number is:

1.    145
2.    253
3.    370
4.    352

Ans.Option 2


Question 13)The product of two numbers is 9375 and the quotient, when the larger one is divided by the smaller, is 15. The sum of the numbers is:

1.    380
2.    395
3.    400
4.    425

Ans.Option 3

Question 14)A number consists of two digits. If the digits interchange places and the new number is added to the original number, then the resulting number will be divisible by:

1.    3
2.    5
3.    9
4.    11

Ans.Option 4

Question 15)Find a positive number which when increased by 17 is equal to 60 times the reciprocal of the number.

1.    3
2.    10
3.    17
4.    20

Ans.Option 1

Get Here:
Question 16)The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the positions of its digits is 36. What is the difference between the two digits of that number?

1.    3
2.    4
3.    9
4.    Cannot be determined
5.    None of these

Ans.Option 2

Question 17)Fa-Hien was

1.    the first Buddhist pilgrim of China to visit India during the reign of Chandragupta Vikramaditya
2.    the discoverer of Puerto Rico and Jamaica
3.    the first Buddhist pilgrim of India to visit China
4.    None of the above

Ans.Option 1

Question 18)GNLF stands for

1.    Gorkha National Liberation Front
2.    Gross National Liberation Form
3.    Both option A and B
4.    None of the above

Ans.Option 1

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 19)Free surface of a liquid behaves like a sheet and tends to contract to the smallest possible area due to the

1.    force of adhesion
2.    force of friction
3.    centrifugal force
4.    force of cohesion

Ans.Option 4

Question 20)Economic goods are

1.    all commodities that are limited in quantity as compared to their demand
2.    Commodities that is available according to their demand
3.    Commodities that is available more as compared to demand
4.    None of the above

Ans.Option 1

Question 21)Firdausi was

1.    a poet
2.    well known for his epic 'Shahnama'
3.    Both option A and B
4.    None of the above

Ans.Option 3


Question 22)How many billion dollars tariffs on China for its alleged unfair trade practices?

1.    40
2.    50
3.    60
4.    95

Ans.Option 3

Question 23)Which of the following country has decided to eliminate 3 zeros from it's currency to counter the economic crisis?

1.    North Korea
2.    Russia
3.    Pakistan
4.    Venezuela

Ans.Option 4

Question 24)India ranks __________ in the World Happiness Report 2018.

1.    78
2.    100
3.    141
4.    133

Ans.Option 4


Question 25)The 16th International Energy Forum Ministerial Meeting - IEF16 will be held at __________.

1.    India
2.    Sri Lanka
3.    Bangladesh
4.    Myanmar

Ans.Option 1

Important Dates:

Events
Dates
Online Application Date
08-06-2018 to 02-07-2018
Officer Scale I Admit Card
July 2018
Office Assistant Admit Card
August 2018
Office Assistant Prelims Exam
19-08-2018, 25-08-2018 and 01-09-2018
Officer Scale I Prelims Exam
11-08-2018, 12-08-2018 and 18-08-2018
Prelims Result
September 2018
Officer Scale 1 Main Exam
30-09-2018
Office Assistant Main Exam
07-10-2018

Official Note:

In case of any problem regarding IBPS RRB Mock Test 2018, applicants may drop down their query in the comment box given below or may visit IBPS Official Website. Candidates can also stay tuned with us by subscribing our website through a valid email address.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.