Header Ads

JIPMER Previous Year Question Paper | 2018 MBBS Solved Question Paper PDF

Edit

JIPMER Previous Year Question Paper

JIPMER Previous Year Question Paper 2018: To prepare better for JIPMER MBBS Entrance Examination, candidates must solve JIPMER Previous Year Question Paper. So to help our visitors here we have provided JIPMER MBBS Solved Question Paper PDF.

By solving JIPMER Question Paper, accuracy level of candidates increases. Candidates will also get an idea of which type of questions will be asked and the marking scheme in the JIPMER MBBS Exam.

JIPMER MBBS Question Paper 2018:

In order to provide admission to eligible candidates in MBBS Courses, Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research conducts entrance exam. Appeared candidates can download JIPMER Question Paper PDF through this page.

To know more or to download the PDF of JIPMER Previous Year Question Paper 2018 candidates have to go through below section of this page which is well created by the team of www.privatejobshub.in.

JIPMER Previous Year Question Paper

JIPMER MBBS Previous Year Question Papers:

Those who are going to apply for Entrance Examination can download the PDF of JIPMER Question Paper to prepare better for MBBS Entrance Exam. After solving JIPMER Question Paper of MBBS Entrance Exam candidates will get an idea of important topics covered in entrance test.

JIPMER MBBS Previous Year Sample Paper of 2013
JIPMER MBBS Question Paper of 2012
JIPMER MBBS Sample Paper of 2011
JIPMER MBBS 2010 Sample Paper
JIPMER MBBS 2009 Question Paper
JIPMER MBBS Previous Year Question Papers PDF – 2000
JIPMER MBBS Previous Year Question Papers PDF – 2001
JIPMER MBBS Previous Year Question Papers PDF – 2003
JIPMER Previous Year Question Papers PDF – Chemistry
JIPMER Previous Year Question Papers PDF – Physics
JIPMER Previous Year Question Papers – Zoology
JIPMER MBBS Previous Year Question Papers PDF – Botany
JIPMER MBBS Previous Year Question Papers PDF – English

JIPMER Previous Year Question and Answers

Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research conducts entrance examination (Computer Based Test) every year to provide admission to eligible students in MBBS courses.
 
Those who had applied or are going to apply for the JIPMER MBBS Entrance Exam they can solve below stated JIPMER Question and Answers for better preparation.

Question1. Hydrolysis of sucrose in the presence of an acid is an example of:

1.    second order reaction
2.    First order reaction
3.    Fermentation
4.    Pseudo first order reaction

Answer: 4

Question2. By opening the door of a refrigrator which is inside a room, you can:

1.    cool the room to a certain extent
2.    cool it to the temperature inside the refrigerator
3.    ultimately warm the room slightly
4.    neither cool nor warm the room

Answer: 3

Question3. Biotic factors are:

1.    chemical factors of soil which affect life
2.    physical factors of soil which affect life
3.    all living organisms which influence other organisms
4.    factors of atmosphere which affect life

Answer: 3

Download Here: JIPMER MBBS Syllabus

Question4. The capacity of a parallel plate capacitor depends on the

1.    type of metal used
2.    thickness of plates
3.    potential applied across the plates
4.    seperation between plates

Answer: 4

Question5. A thermoelectric refrigerator works on

1.    Joule effect
2.    Seebeck effect
3.    Peltier effect
4.    Thermionic effect

Answer: 3

Question6. Nitrobenzene gives nitrobenzene and hydrazobenzene when reduced

1.    In acid medium
2.    In neutral medium
3.    Electrolytiaclly
4.    In alkaline medium

Answer: 4


Question7. The coefficient of mutual inductance, when magnetic flux changes by 0.02 Wb and current changes by 0.01A is

1.    2 H
2.    3 H
3.    4 H
4.    8 H

Answer: 1

Question8. Which of the following exhibits a direct proportionality to transpiration?

1.    Light and RH
2.    Temperature and RH
3.    Temperature and wind
4.    RH and wind

Answer: 3

Question9. Lactic acid is produced by Rhizopus species:

1.    oryzae
2.    stolonifer
3.    nodosus
4.    sexualis

Answer: 3


Question10. A metal block is expressed to beams of X-rays of different wavelength. X-rays of which wavelength penetrate most?

1.    2 nm
2.    6 nm
3.    4 nm
4.    8 nm

Answer: 1

Question11. Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

1.    with
2.    over
3.    on
4.    round

Answer: 3

Question12. The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

1.    avidly
2.    admiringly
3.    thoughtfully
4.    earnestly

Answer: 1

Download Here: JIPMER MBBS Sample Paper

Question13. Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

1.    chance
2.    luck
3.    possibility
4.    occasion

Answer: 1

Question14. I saw a …… of cows in the field.

1.    group
2.    herd
3.    swarm
4.    flock

Answer: 2

Question15. The grapes are Here …… enough to be picked.

1.    ready
2.    mature
3.    ripe
4.    advanced

Answer: 3


Question16. Success in this examination depends …… hard work alone.

1.    at
2.    over
3.    For
4.    On

Answer: 4

Question17. My uncle decided to take …… and my sister to the market.

1.    I
2.    mine
3.    me
4.    myself

Answer: 3

Question18. If you smuggle goods into the country, they may be …… by the customs authority.

1.    possessed
2.    punished
3.    confiscated
4.    fined

Answer: 3


Question19. Man does not live by …… alone.

1.    food
2.    bread
3.    meals
4.    diet

Answer:  2

Question20. Piyush behaves strangely at times and, therefore, nobody gets …… with him.

1.    about
2.    through
3.    along
4.    up

Answer: 3

Final Words:

Candidates can go through this complete page to download the PDF of JIPMER Previous Year Question Paper 2018. Aspirants can stay connected with this web page by hitting CTRL+D. you can also bookmark this web page.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.