Header Ads

Top 20 BPO Interview Questions And Answers With Best Tips & Suggestions

Edit

BPO Interview Questions And Answers

Those, who’re looking to pursue a career in BPO or going to appear in Business process outsourcing Interview, need to analyze BPO Interview Questions And Answers. Following are the Top 20 BPO Interview Questions And Answers for Freshers asked in MNC's.

So, applicants, who’re going to attend an interview session, may go through the below listed frequently asked BPO Interview Questions And Answers and start their preparation according to it. In this article, we’re also providing you some Best Tips & Suggestions to crack interview session.

What is a BPO (Business process outsourcing)?

BPO industry is booming nowadays and there are always requirements of newcomers and talented person. You must see the following BPO interview asked questions to make your practice complete and accomplish your preparation.   

In order to get complete information about Top 20 BPO Interview Questions And Answers With Best Tips & Suggestions, you need to read out this article very carefully which is created by team of www.privatejobshub.in.

BPO Interview Questions And Answers

Ques 1. Say something about yourself?

Answer: This is most important and frequently asked question. Friends you must have 5-6 lines prepared for such questions about your education, background and all thing you matches to you resume.

Ques 2. Describe yourself in three words?

Answer:  I would only say that I am target-driven person, an innovative thinker and a candidate with desire to outclass.

Ques 3. Tell us about your strengths and weaknesses?

Answer: This is also an important question for a candidate. By such questions, interviewer want to judge that whether the candidate knows his / her positive as well as negative side or not. By such question interviewer decide the candidates.


Ques 4. Tell us about your hobby?

Answer: Though, this is an easy question, interviewer seek for candidate’s daily routine and make candidate to feel relax, but it is also a tricky question. You can take the interview in whichever direction you want through this question.

Ques 5. What do you know about BPO industry?

Answer: Now, it’s time to give answer to this question. BPO stands for Business Process Outsourcing and focuses in handling the explicit part of the business. BPO includes back office transaction, customer care services and support, etc.

Ques 6. Do you know the major sectors for outsourcing?

Answer: Yes, its IT and Communication, Medical and health services, Insurance, Finance, Law and Jurisdiction. These are some major sectors for outsourcing, majority of outsourcing works get done.


Ques 7. Are you comfortable working in night shifts?

Answer: This is also the tricky question. So, give answer to this question as yes as the majority of the outsourcing work is done according to the nation timeline from where the work gets outsourced. 

Ques 8. What is the difference between the shore and off-shore outsourcing?

Answer: While any project or work allotted outside the nation which is not near is called off-shore outsourcing and whatever thing outsourced close to country is called shore outsourcing.

Ques 9. What is inbound and outbound call centers?

Answer: Generally inbound call centers work as company’s service department, whereas outbound handles the service department. On the other hand, the term an inbound call centers will only take delivery of calls while outbound call centers will place calls.


Ques 10. How can you relate call centers to BPO?

Answer: The term Call centers may be one of the extremely processes in a business that was explicitly outsourced.

Ques 11. What is the difference between KPO and BPO?

Answer: The KPO is acronym to knowledge process outsourcing while BPO stands for business process outsourcing. BPO is completely customer service oriented where as KPO offers the knowledge based services like medical billing, documentation or claiming insurance.

Ques 12. What are the different types of BPO’s?

Answer: BPOs are divided into five different categories, such as.
  • Administrative Department
  • Purchase Department
  • Selling Department
  • Call Centre
  • Back Office
Read Now: How to Build Confidence for an Interview

Ques 13. Why companies Outsource?

Answer: Because, it is cost saving, to focus on core activities and to get quality work done by the expertise in that domain.

Ques 14. Why do you see BPO as your career?

Answer: This is also a tricky question and your answers will show your willingness and interest towards BPO Jobs. Try to give proper and unique answers for that question.

Ques 15. Why do you think you will do well in this job?

Answer: Give several reasons like experience, interest and skills.


Ques 16. Will you be comfortable handling customers on the phone?

Answer: If you are a fresh person, you can tell that handling the customer on the phone will be a challenge but you will be able to handle it and will not dissatisfy the corporation as well as the customer.

Ques 17. What are the job activities you have to maintain in BPO?

Answer: The main activity in a Business process outsourcing is to handle the customers queries efficiently and satisfactory. Also to synchronize well in a team, in order to offer the best service possible to the client.

Ques 18. What career goals have you set yourself?

Answer: Be honest, while answering such question. Tell about your career vision and also have any idol for it.


Ques 19. Why should we hire you?

Answer: Through such questions, interviewers check the confidence level of the candidate and did he / she really need the job.

Ques 20. What is your desired salary?

Answer: Never put up a figure in front of interviewer, while they are asking this question. Put the ball back in the interviewer’s court by asking them “How much will you pay for this position?” and be optimistic.


Best Tips & Suggestions To Crack BPO Interview:

After going through BPO Interview Questions And Answers, we would like to give you some Tips, while attempting to answer these interview questions. Always keep these points in your mind for successful interview.
  • Be confident
  • Stay assertive
  • Well dressed for good impression
  • Prepare examples for everything
  • If any confusion in any question better ask interviewer instead of wasting time
Final Note:

This is all about BPO Interview Questions And Answers. These questions and answers for Best BPO interview is helping hand to you in your preparation of various BPO jobs. All the best and give their best performance in an interview session.

Get High Salary Sector Jobs in Top MN C's

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.