Header Ads

IQ Test Questions With Answers | Online Quiz, MCQ, Intelligence Test

Edit

IQ Test Questions With Answers

The term IQ stands for Intelligence Quotient. The IQ Test is designed to determine the brainpower human being. Almost all the competitive exams contain this section to determine intelligence quotient of candidates. So here we are presenting IQ Test Questions with Answers. This test provides you better understanding of questions asked in exam. So, prepare for your exam Intelligence Test exam form here. Have a look on below questions...

IQ Test Questions With Answers

Question 1 One evening, two friends Shruti and Sheena were talking to each other, with their backs towards each other, sitting in a park. If Shruti’s shadow was exactly to the left of her, then which direction was Sheena facing? One evening, two friends Shruti and Sheena were talking to each other, with their backs towards each other, sitting in a park. If Shruti’s shadow was exactly to the left of her, then which direction was Sheena facing?

1.    North
2.    South 
3.    East
4.    North-East

Answer:  1


Question 2 Abhinav started running positioning his back towards the sun. After, sometime Abhinav turned left, then turned right and then towards the left again. In which direction is he going now? 

1.    South or West
2.    East or West
3.    North or West
4.    North or South

Answer:  4

Question 3 Five children are sitting in a row. Shivam is sitting next to Prateek but not Tanmay. Keetan is sitting next to Raghav who is sitting on the extreme left and Tanmay is not sitting next to Keetan. Who are sitting adjacent to Shivam?

1.    Prateek and Tanmay
2.    Keetan & Prateek
3.    Raghav & Prateek
4.    Only Prateek

Answer:  1

Question 4 What will come next 40, 40, 27, 27,14,14 ... What number should come next?

1.    1
2.    2
3.    3
4.    4

Answer: 1

Take a Test  Now

Question 5 If Amit is the brother of Bisman; Bisman is the sister of Cheetan; and Cheetan is the father of Deepak, how Deepak is related to Amit?

1.    Sister
2.    Nephew
3.    Brother
4.    Cannot be determined

Answer:  4

Question 6 Introducing a suresh, a srishti said, "He is the son of the daughter of the father of my uncle." How is the suresh related to the srishti?

1.    Uncle
2.    Son-in-law
3.    Brother
4.    Nephew

Answer: 3

Question 7 SCD, TEF, UGH, ____, WKL

1.    VIJ
2.    IJT
3.    CMN
4.    UJI

Answer: 1

Read This Also: How To Improve your IQ

Question 7 QAR, RAS, SAT, TAU, _____

1.    TAS
2.    TAT
3.    UAV
4.    UAT

Answer: 3


Question 8 Odometer is to mileage as compass is to

1.    needle
2.    Direction
3.    speed
4.    hiking

Answer: 2

Question 9 Yard is to inch as quart is to

1.    Milk
2.    Liquid
3.    Gallon
4.    Ounce

Answer: 4

Question 10 Statements:
  •  Some Pencils are pen.
  • No pen is music.
Conclusions:
Some pens are not music.
Some music is pen.

1.    Only I conclusion follows
2.    Only II conclusion follows
3.    Either I or II follows
4.    Neither I nor II follows
5.    Both I and II follows

Answer: 1



Question 11 Statements: 
  • All the papers are books. 
  • All books are pens.
Conclusion

All the pens are books.
All the papers are pens.

1.    Only I conclusion follows.
2.    Only II conclusion follows.
3.    Either I or II follows.
4.    Neither I nor II follows.
5.    Both I and II follows.

Answer:  2

Question 12 Choose odd one :

1.    Frog
2.    Swan
3.    Chicken
4.    Snake
5.    Crocodile

Answer: 3

Question 13 Choose odd one:

1.    Butter
2.    Cream
3.    Curd
4.    Oil
5.    Cheese

Answer: 5

Take a Test

Question 14 Insect : Disease :: War : ?

1.    Arsenal
2.    Destruction
3.    Army
4.    Defeat

Answer: 2

Question 15 Interest : Money lender :: Salary : ?

1.    Zamindar
2.    Workers
3.    Prisoners
4.    Employees

Answer:  4

Question 16 Pointing to a photograph priya says, "He is the son of the only son of my grandfather." How is the man in the photograph related to priya?

1.    Father
2.    Brother
3.    Cannot determine
4.    cousin

Answer: 2


Question 17 Pointing to a boy vasu said, "He is the son of the only son of my mother." What is the relation between vasu and the boy?

1.    Cousin
2.    Father
3.    Uncle
4.    Brother

Answer: 2

Question 18  If Deepak is the brother of rinni; rinni is the sister of hanish; and hanish is the father of D, how D is related to Deepak?

1.    Nephew
2.    Brother
3.    Cannot be determined
4.    Sister

Answer: 3

Question 19   Introducing a boy, a girl said, "He is the son of the daughter of the father of my uncle." How is the boy related to the girl?

1.    Son-in-law
2.    Uncle
3.    Brother
4.    Nephew

Answer: 3
Question 20 It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010?

1.    Saturday 
2.    Wednesday
3.    Sunday 
4.    Friday    

Answer: 4

Preparation Material

It is our belief that you can enhance IQ level as well as preparation from the above test. So, start preparing for your exam form today only and bookmark our web page of www.privatejobshub.in to get more questions to hike your IQ level.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.