Header Ads

COMEDK Previous Year Question Papers: Download UGET Old/ Sample Paper PDF

Edit

COMEDK Previous Year Question Papers

Consortium of Medical Engineering and Dental Colleges (COMEDK) is going to conduct COMEDK 2018 on 13 May 2018. Contenders, applied for this entrance exam can downloadCOMEDK Previous Year Question Papersfor the preparation of exam.

COMEDK UGET is a computer based test which is conducted for admission to 190 engineering colleges with over 20000 seats in Karnataka. COMEDK Question Paper PDF and COMEDK UGET Old/ Sample Paper PDF have provided below for your easiness by the team members of www.privatejobshub.in.

COMEDK Question Paper

Download UGET Old/ Sample Paper PDF for Mathematics, Chemistry and Physics by pressing the below mentioned direct link easily. With the help of COMEDK Previous Year Question Papers PDF’s, you may acquire details regarding important topics as well as distribution of marks.

COMEDK Previous Year Question Papers

COMEDK Physics Question Papers
COMEDK Chemistry Question Papers
COMEDK Maths Question Papers

COMEDK Previous Year
Question Papers With Solutions
COMEDK Previous Year
Question Papers Download
Bio-Technology COMEDK
Question Paper
COMEDK 2008 Maths Paper
2008 COMEDK Physics-
Chemistry Question Paper
COMEDK UGET Chemistry
Question Paper
UGET COMEDK 2009 Maths
Paper
Physics COMEDK Question
Paper 2009

COMEDK Question Paper and Answer

Ques 1. In how many ways can a group of 5 men and 2 women be made out of a total of 7 men and 3 women?
  • 63
  • 90
  • 126
  • 45
  • 135
Answer: Option 1

Ques 2. How many 4 - letter words with or without meaning, can be formed out of the letters of the word, 'LOGARITHMS', if repetition of letters is not allowed?
  • 40
  • 400
  • 5040
  • 2520
Answer: Option 3

Check Here: COMEDK UGET Syllabus

Ques 3. In how many different ways can the letters of the word 'MATHEMATICS' be arranged so that the vowels always come together?
  • 10080
  • 4989600
  • 120960
  • None of these
Answer: Option 3

Ques 4. In how many different ways can the letters of the word 'OPTICAL' be arranged so that the vowels always come together?
  • 120
  • 720
  • 4320
  • 2160
  • None of these
Answer: Option 2

Ques 5. Metals are good conductors of electricity because
  • they contain free electrons
  • the atoms are lightly packed
  • they have high melting point
  • All of the above
Answer: Option 1

10 Tips Which Make You A Successful Online Student: Read Now

Ques 6. Let a thin capillary tube be replaced with another tube of insufficient length then, we find water
  • will overflow
  • will not rise
  • depressed
  • change its meniscus
Answer: Option 2

Ques 7. Out of the following pairs, choose the pair in which the physical quantities do not have identical dimension?
  • Pressure and Young's modules
  • Planck's constant and Angular momentum
  • Impulse and moment of force
  • Force and rate of change of linear momentum
Answer: Option 3

Ques 8. If two bodies of different masses, initially at rest, are acted upon by the same force for the same time, then the both bodies acquire the same
  • velocity
  • momentum
  • acceleration
  • kinetic energy
Answer: Option 2

Ques 9. Pick out the scalar quantity
  • force
  • pressure
  • velocity
  • acceleration
Answer: Option 2


Ques10. Rectifiers are used to convert
  • Direct current to Alternating current
  • Alternating current to Direct current
  • high voltage to low voltage
  • low voltage to high voltage
Answer: Option 2

Ques 11. Which of the following has a least penetrating power?
  • All have same penetrating power
  • Beta Particles
  • Alpha particles
  • Gamma rays
Answer: 3

Ques 12. The isotope of uranium capable of sustaining chain reaction is
  • U-235      
  • U-245
  • U-239      
  • U-238
Answer: 1

Ques 13. The age of most ancient geological formations is estimated by
  • Ra - Si method
  • Potassium - argon method
  • C14 method
  • Uranium - lead method
Answer: 3

5 Amazing Techniques to Become Quick Learner: Learn Now

Ques 14. Who suggested that most of the mass of the atom is located in the nucleus?
  • Thompson
  • Bohr
  • Rutherford         
  • Einstein
Answer: 3

Ques 15. The dark lines in the solar spectrum are due to
  • absorption of corresponding wavelengths by the outer layers of the sun
  • destructive interference between waves of certain definite wavelengths
  • absorption of corresponding wavelengths by the prism used in the photograph
  • absence of corresponding wavelengths from the light emitted by the core of the sun
Answer: 1

COMEDK UGET Updates

Ques 16.  Light from the star, Alpha Centauri, which is nearest to the earth after the sun, reaches the earth in
  • 4.2 seconds
  • 42 seconds
  • 4.2 years
  • 42 years
Answer: 2

Ques 17.  The main use of salt in the diet is to
  • make the taste of food better
  • produce in small amounts the hydrochloric acid required for the digestion of food
  • ease the process of cooking
  • increase the solubility of food particles in water
Answer: 2

COMEDK PGET Updates
Ques 18.  The monomer of polythene is
  • vinyl chloride
  • ethylene
  • ethyl alcohol
  • None of the above
Answer: 2

Ques 19.  The luster of a metal is due to
  • its high density
  • its high polishing
  • its chemical inertness
  • presence of free electrons
Answer: 4

Shortcuts to Prepare For Exam Quickly: Check Now

Ques 20.  The number of water molecules present in a drop of water (volume 0.0018 ml) at room temperature is
  • 1.568 x 103
  • 6.023 x 1019
  • 4.84 x 1017
  • 6.023 x 1023
Answer: 4

How to Buy Books Online: Read Now

COMEDK UGET and PGET Exam Details

Consortium of Medical, Engineering and Dental Colleges of Karnataka conducts Under Graduate Entrance Test to check eligibility of students. On basis of marks in this test students will be called for further process that is counseling. Seats will be allocated to the students on basis of counselling.

14 Medical, 23 Dental and more than 150 Engineering colleges is going to participate in Under Graduate Entrance Test 2018. About 20,000 seats are available for various under graduate programmes such as medical, dental and engineering courses in these institutions.


COMEDK UGET Exam Pattern

Apart from COMEDK Question Paper, you may check exam pattern also in detailed manner at the beneath section of this page.

Subjects
B.Tech
MBBS/BDS
B.Tech& MBBS (Both)
Physics
60 Questions
60 Questions
60 Questions
Chemistry
60 Questions
60 Questions
60 Questions
Mathematics
60 Questions
60 Questions
Biology
60 Questions
60 Questions
60 Questions
60 Questions
Total
180 Questions
240 Questions
300 Questions

COMEDK UGET 2018 is online computer based test, which is conducted across the country such as Arunachal Pradesh, Assam, Bhagalpur, Hajipur, Samastipur, Jharkhand, Kohima, Tripura, Delhi-NCR, Punjab, Lucknow, Srikakulam, Karnataka and Gadag etc..

Physics Online Quiz
Chemistry Online Test
Math Online Quiz
Biology Online Test

Final Words!!

You may stay connected with our web portal to get latest updates regarding COMEDK Previous Year Question Paperstime to time. If you have any query or you want to give your feedback then please come in comment box. We will try our best to solve your problem as soon as possible. You can also join us on Facebook and Google plus for getting updates of COMEDK Question Paperson your timeline. 

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.