Header Ads

BSNL Placement Papers, Previous Question Papers With Answers PDF Download

Edit

BSNL Placement Papers

BSNL Placement Papers: There are number of candidates looking for BSNL Placement Papers for better preparation of BSNL Aptitude / Technical test. Here on this page we are unfolding Previous Year Questions with Answers of BSNL Placement Papers.  Bharat Sanchar Nigam Limited (abbreviated BSNL) is an Indian state-owned telecommunications company. Everyone desires to be a part of this great telecommunication company.

BSNL Placement Papers
To get a job in Bharat Sanchar Nigam Limited, candidates have to clear BSNL Aptitude / Technical Test. So we the team of privatejobshub.in is providing BSNL Placement Papers with solutions for fascinated candidates in below section. You can also download BSNL Placement Papers in PDF format through online process.



BSNL Previous Question Papers With Answers

1. A device used to display one or more digital signals so that they can be compared to expected timing diagrams for the signals is a:
A.       DMM
B.       spectrum analyzer
C.       logic analyzer
D.       frequency counter
Ans- C


2. What is the difference between a 7400 and a 7411 IC?
A.       7400 has two four-input NAND gates; 7411 has three three-input AND gates
B.       7400 has four two-input NAND gates; 7411 has three three-input AND gates
C.       7400 has two four-input AND gates; 7411 has three three-input NAND gates
D.       7400 has four two-input AND gates; 7411 has three three-input NAND gates
Ans- B

3. The bit sequence 0010 is serially entered (right-most bit first) into a 4-bit parallel out shift register that is initially clear. What are the Q outputs after two clock pulses?
A.       0000  
B.       0010
C.       1000  
D.       1111
Ans- C


4. What is the difference between a ring shift counter and a Johnson shift counter?
A.       There is no difference.
B.       A ring is faster.
C.       The feedback is reversed.
D.       The Johnson is faster.
Ans- C

5. The DROP TABLE statement:
A.       deletes the table structure only.
B.       deletes the table structure along with the table data.
C.       works whether or not referential integrity constraints would be violated.
D.       is not an SQL statement.
Ans- B


6. To run a compiled Java program, the machine must have what loaded and running?
A.       Java virtual machine
B.       Java compiler
C.       Java bytecode
D.       A Web browser
Ans- A

7. Data transformation includes which of the following?
A.       A process to change data from a detailed level to a summary level
B.       A process to change data from a summary level to a detailed level
C.       Joining data from one source into various sources of data
D.       Separating data from one source into various sources of data
Ans- A


8. You want to implement a mechanism that automates the IP configuration, including IP address, subnet mask, default gateway, and DNS information. Which protocol will you use to accomplish this?
A.       SMTP 
B.       SNMP
C.       DHCP 
D.       ARP
Ans- C

9. What flavor of Network Address Translation can be used to have one IP address allow many users to connect to the global Internet?
A.       NAT   
B.       Static
C.       Dynamic       
D.       PAT
Ans- D


10. You have 10 users plugged into a hub running 10Mbps half-duplex. There is a server connected to the switch running 10Mbps half-duplex as well. How much bandwidth does each host have to the server?
A.       100 kbps
B.       1 Mbps
C.       2 Mbps
D.       10 Mbps
Ans- D

11. If your routing table has a static, a RIP, and an IGRP route to the same network, which route will be used to route packets by default?
A.       Any available route
B.       RIP route
C.       Static route
D.       IGRP route
Ans- C


12. You want to improve network performance by increasing the bandwidth available to hosts and limit the size of the broadcast domains. Which of the following options will achieve this goal?
A.       Managed hubs
B.       Bridges
C.       Switches
D.       Switches configured with VLANs
Ans- D

13. Which of the following describes an industry-wide standard suite of protocols and algorithms that allows for secure data transmission over an IP-based network that functions at the layer 3 Network layer of the OSI model?
A.       HDLC  
B.       Cable
C.       VPN   
D.       IPSec
Ans- D


14. Acknowledgments, sequencing, and flow control are characteristics of which OSI layer?
A.       Layer 2
B.       Layer 3
C.       Layer 4
D.       Layer 7
Ans-C

15. What type of RJ45 UTP cable do you use to connect a PC's COM port to a router or switch console port?
A.       Straight-through
B.       Crossover cable
C.       Crossover with a CSU/DSU
D.       Rolled
Ans- D


16. Which of the following is an invalid output state for an 8421 BCD counter?
A.       1110  
B.       0000
C.       0010  
D.       0001
Ans- A

17. Suppose that a certain semiconductor memory chip has a capacity of 8K × 8. How many bytes could be stored in this device?
A.       8,000 
B.       64,000
C.       65,536
D.       8,192
Ans- D


18.     I/O mapped systems identify their input/output devices by giving them a(n) ________.
A.       8-bit port number
B.       16-bit port number
C.       8-bit buffer number
D.       8-bit instruction
Ans- A

19. What is the static charge that can be stored by your body as you walk across a carpet?
A.       300 volts
B.       3,000 volts
C.       30,000 volts
D.       Over 30,000 volts
Ans- D


20. Because microprocessor CPUs do not understand mnemonics as they are, they have to be converted to ________.
A.       hexadecimal machine code
B.       binary machine code
C.       assembly language
D.       all of the above
Ans- B


Contenders if you want to know more about BSNL Aptitude / Technical test keep visiting our web portal privatejobshub.in on regular basis or subscribe our free email service to remain updated via email.
Have a Look On Below Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.