Header Ads

BSNL JE Previous Papers Pdf Past (Old) Year Questions With Solutions

Edit
BSNL JE Previous Papers

BSNL JE Previous Papers

Those who are going appear in BSNL JE Exam in preceding days and searching for BSNL JE Previous Papers can get all Past (Old) Year Question Papers. Previous year question papers are the best solution for practicing. Individuals who need BSNL JE old year question paper can go through this single page. For the post of JE, contenders can collect BSNL JE previous question papers from here. Firstly Bharat Sanchar Nigam Limited recruits Engineering Diploma for the post of Telecom Technical Assistant which is now known called JE that is Junior Engineer.

BSNL JE previous papers with solutions are most important because this exam is held at All India Level including all Telecom Circle of India in same day. Due to more competition you need to practice more and more to qualify the exam and attaining position in Bharat Sanchar Nigam Limited. BSNL JE previous year question papers with answers are provided in PDF candidates can download the PDF and start practicing for upcoming BSNL Junior Engineer exam. Collect BSNL JE previous year papers by going through below prepared page this is maintained by the expert team members of www.privatejobshub.in.

BSNL JE Old Year Questions With Solutions PDFs

Details
BSNL JE previous papers PDF
BSNL JE previous question papers with answers PDF
BSNL JE previous papers for ECE
BSNL JE previous papers for EEE
BSNL JE Exam Sample Paper
BSNL JE previous papers for CSE
BSNL JE previous year question papers with answers PDF
BSNL JE TTA Previous Year Question Papers
BSNL JE electrical previous papers
BSNL TTA JE Previous Year Question Papers
BSNL TTA JE Engineering Previous Question Papers
BSNL JE TTA previous papers
BSNL TTA JE previous papers

BSNL Junior Engineer Exam Pattern

Bharat Sanchar Nigam Limited conducts JE examination which consists of a single paper of 3-hour duration in which it includes 200 questions which carry total 200 marks. The question paper will conducts objective type test which includes General Ability Test and Basic Engineering subject.

Specialization include following Sections:
  • Section A: Electrical
  • Section B: Communication
  • Section C: Networks, Filters and Transmission Lines
  • Section D: Instruments and Measurements
  • Section E: Control Systems
  • Section F: Microprocessors
  • Section G: Computers
Exam
Paper
Subject
Questions
Marks
Duration
Written Test
I
General Ability Test
20
20
3 Hours
II
Basic Engineering
90
90
III
Specialization
90
90
Total
200
200

Check BSNL Related Links:

BSNL JE Past Previous Papers

Question 1: At which of the following places Diesel Component Works is established?

A.    Jamshedpur
B.    Patiala
C.    Perambur
D.   Varanasi

Answer: B

Question 2: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

A.    39, 30
B.    41, 32
C.    42, 33
D.   43, 34

Answer: C    

Question 3: According to principle of conservation of energy, the total momentum of a system of masses in any direction remains constant unless acted upon by an external force in that direction.

A.    True
B.    False

Answer: B


Question 4: The friction experienced by a body, when in motion, is known as

A.    rolling friction
B.    dynamic friction
C.    limiting friction
D.   static friction

Answer: B

Question 5: Suppose that data items, numbered 1, 2, 3, 4, 5 and 6 come in the input stream in this order. By using a queue, which of the following rearrangement can be obtained in the output order?

A.    1 2 6 4 5 3
B.    2 4 3 6 5 1
C.    4 2 1 3 5 6
D.   1 2 3 4 5 6

Answer: D

Question 6: For an antenna to be frequency-independent, it should expand or contract in proportion to the

A.    gain
B.    directivity
C.    wavelength
D.   impedance

Answer: D

Question 7: Two balls of equal mass and of perfectly elastic material are lying on the floor. One of the balls with velocity v is made to struck the second ball. Both the balls after impact will move with a velocity

A.    v
B.    v/2
C.    v/4
D.   v/8

Answer: B    


Question 8: The All Women Expedition Team of the Indian Air Force which scaled the Mount Everest some time back was headed by

A.    Sqn. Ldr. D. Panda
B.    Sqn. Ldr. Nirupama Pandey
C.    Flt. Lt. Nivedita Choudhary
D.   Flt. Lt. Rajika Sharma

Answer: B

Question 9: The zero flag of 8085 microprocessor is to be set keeping the content of the accumulator unchanged. Which instruction is to be used?

A.    MOV A,A
B.    ANI 00H
C.    XRA A
D.   CMP A

Answer: D

Question 10: To establish a communication between 8085 microprocessor and 8255 Programmable Peripheral Interface chip. The status of the chip select input would be

(a)  TRISTATE
(b)  HIGH
(c)  LOW
(d)  DON’T CARE

Answer: C


Question 11: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

A.    588 apples
B.    600 apples
C.    672 apples
D.   700 apples

Answer: D

Question 12: What percentage of numbers from 1 to 70 has 1 or 9 in the unit's digit?

A.    1
B.    14
C.    20
D.   21

Answer: C

Question 13: If A = x% of y and B = y% of x, then which of the following is true?

A.    A is smaller than B.
B.    A is greater than B
C.    Relationship between A and B cannot be determined.
D.   None of these

Answer: D

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 14: Which flag does not change by the execution of the instruction DCR B in 8085 microprocessor?

A.    Parity
B.    Carry
C.    Zero
D.   Sign

Answer: B

Question 15: Transient signals can be observed using

A.    storage oscillocope
B.    sampling oscilloscope
C.    wave analyzer
D.   spectrum analayzer

Answer: A
Look Here Some Preparation Links


Note:

If you want BSNL JE Previous Papers Pdf go through above provided link. After practicing them if you need more BSNL JE sample papers then do comment, we will send it to you. You can find here BSNL past papers and sample papers for JE exam. These papers are also useful for other BSNL Exams. Bookmark our web page for latest updates. 

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.