Header Ads

BSNL TTA Previous Year Question Papers – Download Solved Sample Papers

Edit

BSNL TTA Previous Papers

BSNL TTA Previous Year Question Papers: Download Solved BSNL TTA Previous Year Question Papers/ sample papers from here. Authority of Bharat Sanchar Nigam Limited has decided to organize BSNL TTA Recruitment Exam for filling up various vacant positions of Telecom Technical Officer.

Candidates who want to be part of BSNL by qualifying TTA Exam are advised to start their preparation from BSNL TTA Previous Year Question Papers given here.  Previous year papers are big help before appearing in any exam. So our team is providing BSNL TTA Previous Papers for Engineering Diploma holders who are sincerely practicing for BSNL Telecom Technical Officer Exam. Now, Telecom Technical Assistant is called as JE that is Junior Engineer.

BSNL TTA Previous Papers:

BSNL TTA is a one day exam that is held at All India Level including all Telecom Circle of India in same day. Previously each Telecom circle was free to take offline exam at their level so different questions for different circles were asked in examination. As now it’s time of online so BSNL has decided to conduct Online Exam in which each Telecom Circle Participate to organize same Online Exam on Same day.

If candidates are more it may be held at multiple shifts. Provided BSNL TTA Previous Papers with Answers PDF can be downloaded year wise and Circle Wise. Team of www.privatejobshub.in has well prepared this page with pin pointed details of BSNL TTA Previous Question Papers you can go through it and collect all updates.

BSNL TTA JE Exam Pattern:

Online Computer Based MCQ Test will be conducted which consists of 200 questions including General Ability Test, Basic Engineering and Specialization. BSNL will conduct three written (objective type) papers (Paper – I, Paper II, Paper III) as mentioned below.

Specialization include following Sections:
  • Section A: Electrical
  • Section B: Communication
  • Section C: Networks, Filters and Transmission Lines
  • Section D: Instruments and Measurements
  • Section E: Control Systems
  • Section F: Microprocessors
  • Section G: Computers
Note: Specialization part consists of all section questions and is common for all irrespective of branches.

Exam
Paper
Subject
Questions
Marks
Duration
Written Test
I
General Ability Test
20
20
3 Hours
II
Basic Engineering
90
90
III
Specialization
90
90
Total
200
200

BSNL TTA Previous Year Question Papers with Answers PDF:


Contenders who are looking for BSNL TTA exam previous question papers can collect it from this page. BSNL JE TTA sample papers will be helpful for all the candidates a lot to take a position in BSNL. BSNL TTA Previous Papers with Solutions are provided here in a PDF you can download it and start practicing for Telecom Technical Assistant Jobs.
Details
BSNL TTA Previous Papers PDF
BSNL JE TTA Previous Papers 1
BSNL TTA JE Previous Papers 2
TTA BSNL Previous Papers 3
BSNL TTA Previous Year Solved Papers 4
BSNL TTA Previous Papers PDF Download 5
BSNL TTA Exam Previous Question Papers PDF 6
BSNL TTA Previous Year Papers 7
BSNL TTA Previous Year Question Papers With Answers 8
BSNL TTA Previous Year Question Papers 9
BSNL TTA Exam Papers ­ Computer Related Question Papers
BSNL TTA Exam Sample Paper
BSNL TTA Engineering Previous Question Papers

BSNL TTA Exam Previous Question Papers with Answers

Question 1: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

A. 39, 30
B. 41, 32
C. 42, 33
D. 43, 34

Answer: C    


Question 2: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

A. 588 apples
B. 600 apples
C. 672 apples
D. 700 apples

Answer: D

Question 3: What percentage of numbers from 1 to 70 have 1 or 9 in the unit's digit?

A. 1
B. 14
C. 20
D. 21

Answer: C

Question 4: If A = x% of y and B = y% of x, then which of the following is true?

A. A is smaller than B.
B. A is greater than B
C. Relationship between A and B cannot be determined.
D. If x is smaller than y, then A is greater than B.
E. None of these

Answer: E

Prepare Well Through Below Mentioned Links

Question 5: According to principle of conservation of energy, the total momentum of a system of masses in any direction remains constant unless acted upon by an external force in that direction.

A. True
B. False

Answer: B

Question 6: The friction experienced by a body, when in motion, is known as

A. rolling friction
B. dynamic friction
C. limiting friction
D. static friction

Answer: B    

Question 7: Two balls of equal mass and of perfectly elastic material are lying on the floor. One of the balls with velocity v is made to struck the second ball. Both the balls after impact will move with a velocity

A. v
B. v/2
C. v/4
D. v/8

Answer:: B   

Start Your Test

Question 8: The term 'force' may be defined as an agent which produces or tends to produce, destroys or tends to destroy motion.

A.  Agree
B. Disagree

Answer: A

Question 9: The coefficient of restitution for elastic bodies is one.

A. Correct
B. Incorrect

Answer: B

Question 10: One litre of water occupies a volume of

A. 100 cm3
B. 250 cm3
C. 500 cm3
D. 1000 cm3

Answer: D

Question 11: The value of bulk modulus of a fluid is required to determine

A. Reynold's number
B. Froude's number
C. Mach number
D. Euler's number

Answer: C


Question 12: In a depressed nappe

A. the pressure below the nappe is atmospheric
B. the pressure below the nappe is negative
C. the pressure above the nappe is atmospheric
D. the pressure above the nappe is negative

Answer: B    

Question 13: In one dimensional flow, the flow

A. is steady and uniform
B. takes place in straight line
C. takes place in curve
D. takes place in one direction

Answer: B

Question 14: The kinematic viscosity is the
A. ratio of absolute viscosity to the density of the liquid
B. ratio of density of the liquid to the absolute viscosity
C. product of absolute viscosity and density of the liquid
D. product of absolute viscosity and mass of the liquid

Answer: A

Take a Test Now

Question 15: When a fourth resistor is connected in series with three resistors, the total resistance

A. increases by one-fourth
B. increases
C. decreases
D. remains the same

Answer: B

Question.16 The zero flag of 8085 microprocessor is to be set keeping the content of the accumulator unchanged. Which instruction is to be used?

1.    MOV A,A
2.    ANI 00H
3.    XRA A
4.    CMP A

Answer: 4

Question.17 To establish a communication between 8085 microprocessor and 8255 Programmable Peripheral Interface chip. The status of the chip select input would be

1.    TRISTATE
2.    HIGH
3.    LOW
4.    DON’T CARE

Answer: 3

Question.18 Which flag does not change by the execution of the instruction DCR B in 8085 microprocessor?

1.    Parity
2.    Carry
3.    Zero
4.    Sign

Answer: 2


Question 19 The small child does whatever his father was done.

1.    Has Done
2.    Did
3.    Does
4.    Had Done

Answer: 3

Question 20 You need not come unless you want to.

1.    You Don’t Need To Come Unless You Want To
2.    You Come Only When You Want To
3.    You Come Unless You Don’t Want To
4.    You Needn’t Come Until You Don’t Want To

Answer: 1

Preparation Strategy From BSNL TTA Previous Year Question Paper:

All the candidates need to follow below stated simple preparation tips to start preparation from BSNL previous year question papers of TTA:
  • You must obtain complete knowledge of BSNL Exam Pattern as well as BSNL syllabus.
  • Applying candidates make their preparation in better way from BSNL TTA previous years paper PDF and can easily get an idea level of questions asked in examination.
  • By preparing from BSNL TTA Previous Year Question Papers, your speed as well as accuracy level will be increased.
  • Chances of qualifying the exam will be more if you will prepare from BSNL TTA Previous Year Question Papers.
Benefits of BSNL JE TTA Previous Papers with Answers:
  • From BSNL TTA Previous Question Papers with Answers, you will get a great help.
  • After practicing through complete BSNL TTA syllabus you should go through Previous Question Papers Of BSNL TTA Exam with Answers as they will tell you the level of exam and also you can judge yourself before appearing in actual exam.
  • Solving BSNL TTA Previous Year Question Papers will help you understand the exact nature of the exam.
  • We the unit of www.privatejobshub.in advised all the candidates who are going to appear in exam that they must practice with BSNL Previous Year Question Papers with Answers for TTA or BSNL TTA Previous Question Papers for ECE post. 
  • By practicing through BSNL TTA Previous Years Papers you can work on your week points and till the exam come you will be perfectly prepared to appear in exam and garb the position in BSNL.
Important Note:

Individuals can go download BSNL TTA Previous Papers with Solutions provided links or open Official Link. Join us on Facebook or Google + or bookmark our web page that is www.privatejobshub.in. If you have any query or any suggestion related to BSNL TTA Previous Papers with Answers you can leave a comment on below mentioned page our team will soon reply towards it.
Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.