Header Ads

CLAT Sample Papers 2018 FREE Download Model Questions Test Papers pdf

Edit

CLAT Sample Papers

Sample papers are basically a set of official question papers of previous exams so they are very important while you prepare for any competitive or entrance exam. So, today we are going to provide CLAT Sample Papers that can be downloaded free. Practicing through CLAT Model Question Paper will help you to know the level of exam and also you can assume the important questions or important sections from which questions in exam will definitely come. Common Law Admission Test Papers PDF are provided below you can collect all PDF and practice CLAT question Papers through this single page.

For admission in law programme it is necessary to qualify in Common Law Admission Test so we assure you that CLAT Entrance Exam sample papers will surely going to proof beneficial for you. With the help of CLAT sample papers PDF you can understand the concept of Common Law Admission Test which is necessary to know before you appear in final exam. As, with the help of it you can able to crack the exam easily. Law aspirants are advised to practice at least 3-4 CLAT sample papers with answers. Go through below prepared page and get CLAT Sample Papers 2018 that are provided by the team members of www.privatejobshub.in

Download CLAT Model Test Question Papers

Sample Papers
PDFs
CLAT Sample Paper
CLAT 2015 Question Paper with Answers
CLAT Solved Paper 2014
CLAT Previous Year Solved Papers

CLAT Questions with Answers

Question 1: 270 metres long train running at the speed of 120 kmph crosses another train running in opposite direction at the speed of 80 kmph in 9 seconds. What is the length of the other train?

A.    230 m
B.    240 m
C.    260 m
D.   320 m
E.    None of these

Answer: A


Question 2: Two trains, each 100 m long, moving in opposite directions, cross each other in 8 seconds. If one is moving twice as fast the other, then the speed of the faster train is:

A.    30 km/hr
B.    45 km/hr
C.    60 km/hr
D.   75 km/hr

Answer: C

Question 3: A sum of money amounts to Rs. 9800 after 5 years and Rs. 12005 after 8 years at the same rate of simple interest. The rate of interest per annum is:

A.            5%
B.            8%
C.            12%
D.           15%

Answer: C

Free Online Test Series: CLAT Mock Test 2018

Question 4: A certain amount earns simple interest of Rs. 1750 after 7 years. Had the interest been 2% more, how much more interest would it have earned?

A.            Rs. 35
B.            Rs. 245
C.            Rs. 350
D.           Cannot be determined
E.            None of these

Answer: D


Question 5: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.       

(a): Fate smiles ...... those who untiringly grapple with stark realities of life.

A.            with
B.            over
C.            on
D.           round

Answer: C

(b): The miser gazed ...... at the pile of gold coins in front of him.

A.            avidly
B.            admiringly
C.            thoughtfully
D.           earnestly

Answer: A

Press Here: CLAT Syllabus 2018

Question 6: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, ... What number should come next?

A.            7
B.            10
C.            12
D.           13

Answer: B


Question 7: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ... What number should come next?

A.            22
B.            24
C.            25
D.           26

Answer: C

Question 8: One morning Udai and Vishal were talking to each other face to face at a crossing. If Vishal's shadow was exactly to the left of Udai, which direction was Udai facing?

A.            East
B.            West
C.            North
D.           South

Answer: C

Question 9: A man walks 5 km toward south and then turns to the right. After walking 3 km he turns to the left and walks 5 km. Now in which direction is he from the starting place?

A.    West
B.    South
C.    North-East
D.   South-West

Answer: D


Question 10: Rahul put his timepiece on the table in such a way that at 6 P.M. hour hand points to North. In which direction the minute hand will point at 9.15 P.M. ?

A.            South-East
B.            South
C.            North
D.           West

Answer: D
Is CLAT sample papers are Useful?

Yes, definitely CLAT sample papers online are very useful for exam. Sample papers of CLAT Exam can help you in numerous ways. Sample papers are also available in market but for that you have to pay heavy charges so why don’t you opt. option of online mode and download sample papers for CLAT 2018 as many as you need. Sample papers are available with CLAT answer key through which you can match your answers and get an idea of how much percent you are prepared for CLAT 2018 Exam. Practicing through sample papers is the key towards your success so you must practice with CLAT sample papers 2018.

Get Complete Details:
Note:

Practicing through CLAT Sample Papers 2018 will lead you to success and you will get admission. Also visit Official Link for other information. Bookmark our web page to get latest and instant updates of Common Law Admission Test 2018. If you have any query related to information provided in this page you can simply leave a comment in below mentioned comment box our team will soon reply towards it. 

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.