Header Ads

CMAT Sample Papers 2018 Model Test Paper with Solutions Download pdf

Edit

CMAT Sample Papers

CMAT Sample Papers 2018: On 21-01-2017, the Common Management Admission Test will be held. So, candidates who want to start their preparation for CMAT Examination can get CMAT Sample Papers from here. Common Management Admission Test or CMAT is conducted to provide admission to keen candidates into MBA and PGDM programme across B-schools in India.

For admission in top participating institutes, more than 70,000 candidates are going to appear in admission test. Those candidates who are planning to appear in CMAT Entrance Exam should prepare and practice by solving as many CMAT sample paper with CMAT Model Test Paper as possible.  We have also given the CMAT Sample Papers with Solutions, CMAT Official PDFs Links on this web page, so download it now.

All India Council for Technical Education (AICTE) conducts Common Management Admission Test (CMAT) as it is online based test with Multiple Choice type of Questions (MCQ's). After downloading CMAT Sample Papers 2018, you can start to solve sample papers and get an idea of the estimated score. Once you solve CMAT Sample Papers then it will help you with your time management skills as well as also helps to enhance better performance. To get entire details related to CMAT Sample Model Papers with Solutions in PDF, CMAT Sample Question Papers with Solutions/ CMAT Sample Question Papers with Answers from this page prepared by www.privatejobshub.in

CMAT Sample Papers

Question 1: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

1.    (1/3)
2.    (1/8)
3.    (2/8)
4.    (1/16)

Answer: 2

Question 2: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

1.    22
2.    24
3.    25
4.    26

Answer: 3

Question 3: Look at this series: 544, 509, 474, 439, … What number should come next?

1.    404
2.    414
3.    420
4.    445

Answer: 1


Question 4: Friction can be reduced by changing from

1.    sliding to rolling
2.    rolling to sliding
3.    potential energy to kinetic energy
4.    dynamic to static

Answer: 1

Question 5: Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

1.    Taoism
2.    Judaism
3.    Zoroastrianism (Parsi Religion)
4.    Shintoism

Answer: 3

Question 6: Hitler party which came into power in 1933 is known as

1.    Labour Party
2.    Nazi Party
3.    Ku-Klux-Klan
4.    Democratic Party

Answer: 2

Start Your Test

Question 7:  A can do a work in 15 days and B in 20 days. If they work on it together for 4 days, then the fraction of the work that is left is :

1.    1/4
2.    1/10
3.    7/15
4.    8/15

Answer: 4

Question 8:  A can lay railway track between two given stations in 16 days and B can do the same job in 12 days. With help of C, they did the job in 4 days only. Then, C alone can do the job in:

1.    9*1/5 days
2.    9*2/5 days
3.    9*3/5 days
4.    10

Answer: 3

Question 9: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

1.    12 days
2.    15 days
3.    16 days
4.    18 days

Answer: 2

Check Some Other Important Maths Preparation Links

Question 10: A is thrice as good as workman as B and therefore is able to finish a job in 60 days less than B. Working together, they can do it in:

1.    20 days
2.    22*1/2 days
3.    25 days
4.    30 days

Answer: 2

Question 11: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

1.    largest railway station
2.    highest railway station
3.    longest railway station
4.    None of the above

Answer: 1

Question 12:  Entomology is the science that studies

1.    Behavior of human beings
2.    Insects
3.    The origin and history of technical and scientific terms
4.    The formation of rocks

Answer: 2

Question 13:  Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

1.    Asia
2.    Africa
3.    Europe
4.    Australia

Answer: 2

Question 14:  Garampani sanctuary is located at

1.    Junagarh, Gujarat
2.    Diphu, Assam
3.    Kohima, Nagaland
4.    Gangtok, Sikkim

Answer: 2


Question 15:  For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

1.    Physics and Chemistry
2.    Physiology or Medicine
3.    Literature, Peace and Economics
4.    All of the above

Answer: 4

Question 16: Lance Armstrong, a sportsperson of international repute, belongs to which of the following countries?

1.    USA
2.    Ukraine
3.    Spain
4.    Brazil
Answer: 1

Question 17: A person invested Rs 1,00,000 at 8% simple interest for 5 years and reinvested the amount received at 10% simple interest for 2 years. What was the final amount received by him?

1.    Rs 1,56,000
2.    Rs 1,60,000
3.    Rs 1,68,000
4.    Rs 1,70,000

Answer: 3

Question 18: A 100 liters spirit water solution contains 75% spirit. Find the amount of water to be added to convert it into 60% spirit solution.

1.    15 liters
2.    25 liters
3.    40 liters
4.    20 liters

Answer: 2

Question 19: Ajay started a firm with a capital of Rs 28,000. After 5 months, Boman joined him and invested Rs 40,000 in the firm. Chirag was also added as a new partner with an individual investment of Rs 56,000 after 7 months of commencement. If at the end of the year, the profit of the firm is Rs 32,000, what is the share of Boman?

1.    Rs 12,000
2.    Rs 8,000
3.    Rs 14,000
4.    Rs 10,000

Answer: 4

Question 20: The price of a machine increases by 20% in a year and decreases by 15% in the following year. What is net percentage increase/decrease in the price of the machine?

1.    1% increase
2.    2% increase
3.    1% decrease
4.    2% decrease

Answer: 2


Question 21: KiranBedi received Magsaysay Award for government service in

1.    1992
2.    1993
3.    1994
4.    1995

Answer: 3

Question 22: Logarithm tables were invented by

1.    John Napier
2.    John Doe
3.    John Harrison
4.    John Douglas

Answer: 1

Question 23: With which sport is the Jules Rimet trophy associated?

1.    Basketball
2.    Football
3.    Hockey
4.    Golf

Answer: 2

Question 24: Joule is the unit of

1.    temperature
2.    pressure
3.    energy
4.    heat

Answer: 3

Question 25: Kemal Ataturk was

1.    the first President of Independent Kenya
2.    the founder of modern Turkey
3.    revolutionary leader of Soviet Union
4.    None of the above

Answer: 2

CMAT Related Links

Advantages of Solving CMAT Sample Papers/ CMAT 2018 Sample Papers
  • You can prepare well after solving the CMAT Sample Papers/ CMAT Sample Papers General Awareness.
  • All the aspirants will get insight s on their weak and strong areas in the paper
  • Solving CMAT Question Papers/ CMAT Sample Papers/ CMAT sample question papers will build confidence in them
  • You are advised to know about the most important topics which are asked frequently in the CMAT 2018 Exam
  • You will learn to manage the time properly
  • It will help you to solve the exam paper easily
  • You should make strategies and plans according to the paper while exam.
CMAT 2018 Exam Pattern

Sr. No.
Sections
Number of questions
Total marks
1
25
100
2
25
100
3
Quantitative Techniques & Data Interpretation
25
100
4
25
100

Total
100
400


Important Note:

Here from this web page you will get the entire details regarding CMAT Sample Papers 2018/ CMAT Sample Papers General Awareness, CMAT Sample Papers with Solutions. So go through it and get it same from here.                                                                         

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.