Header Ads

Krishna University Model Papers 2018-19 Previous Model (1st/2nd/3rd Year/Sem)

Edit

Krishna University Model Papers

Krishna University Model Papers 2018: Enhance your preparation with Krishna University Model Papers. Krishna University is soon going to conduct semester wise examination for students studying in 1st/2nd/3rd Year of any course. 

With the help of Krishna University Previous Papers, you will get to know about the level of questions raise in examination. Further you will also become familiar with the exam structure or pattern.

Why Practice Krishna University Model Papers??

Practicing through model paper will lead you to know important questions which are continuously repeating from year to year. Also, you will able to judge yourself. So, after completing syllabus from books you must solve various Krishna University Model Papers 2018. Consequently, for your better preparation and guidance team of www.privatejobshub.in has provided the complete details about Krishna University practice papers. So, go ahead and collect all data.

Krishna University Model Papers

Krishna University Model Paper 2018
Course
Semester/Year
B. Pharmacy
III Sem    V Sem
B.Ed.
B.Ed. (Special)
B.P.Ed.
D.P.Ed.
Certificate in Yoga for HE
B. Pharmacy
M. Pharmacy
LL.B./B.A.LL.B.
B.A.LL.B.
B.Ed. (Supplementary)
UG (CBCS) – VI Semester
B.A.   B.Com.   B.Sc.   B.B.A.   B.C.A.
UG (CBCS) – IV Semester
B.A.   B.Com.   B.Sc.   B.B.A.   B.C.A.
  UG
  (Supplementary/
   One Time Opportunity)
  I year
Part-I   B.A.   B.Com.  B.Sc.  BBM   BHM
  II year
Part-I   B.A.   B.Com.  B.Sc.  BBM   BHM
  IIIyear
Part-I   B.A.   B.Com.  B.Sc.  BBM   BHM

Krishna University Practice Papers:

Some of the important questions from Krishna University Model Papers are available here, have a look…

Question 1. Friction can be reduced by changing from

a)    Sliding to rolling
b)    Rolling to sliding
c)    Potential energy to kinetic energy
d)    Dynamic to static

Answer: Sliding to rolling

Question 2. Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

a)    With
b)    Over
c)    On
d)    Round

Answer: On

Question 3. A man standing at a point P is watching the top of a tower, which makes an angle of elevation of 30º with the man’s eye. The man walks some distance towards the tower to watch its top and the angle of the elevation becomes 60º. What is the distance between the base of the tower and the point P?

a)    4√3 units
b)    8 units
c)    12 units
d)    Data inadequate
e)    None of these

Answer: Data inadequate


Question 4. PAIN:SEDATIVE

a)    Comfort:Stimulant
b)    Grief:Consolation
c)    Trance:Narcotic
d)    Ache:Extraction

Answer: Grief:Consolation

Question 5. Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

a)    Taoism
b)    Judaism
c)    Zoroastrianism (Parsi Religion)
d)    Shintoism

Answer: Zoroastrianism (Parsi Religion)

Question 6. From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30º. If the tower is 100 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

a)    149 m
b)    156 m
c)    173 m
d)    200 m

Answer: 173 m


Question 7. The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

a)    2.3 m
b)    4.6 m
c)    7.8 m
d)    9.2 m

Answer: 9.2 m

Question 8. For safety, the fuse wire used in the mains for household supply of electricity must be made of metal having

a)    Low Melting Point
b)    High Resistance
c)    High Melting Point
d)    Low Specific Heat

Answer: Low Melting Point

Question 9. Heavy Water Project (Talcher) and Fertilizer plant (Paradeep) are famous industries of

a)    Orissa
b)    Tamil Nadu
c)    Andhra Pradesh
d)    Kerala

Answer: Orissa


Question 10. Class A has a higher enrollment than Class B.

Class C has a lower enrollment than Class B.
Class A has a lower enrollment than Class C.

If the first two statements are true, the third statement is

a)    True
b)    False
c)    Uncertain

Answer: False

Question 11. In the past, consumers would rarely walk into an ice cream store and order low-fat ice cream. But that isn’t the case today. An increasing health consciousness combined with a much bigger selection of tasty low-fat foods in all categories has made low-fat ice cream a very profitable item for ice cream store owners.

This paragraph best supports the statement that

a)    Low-fat ice cream produces more revenue than other low-fat foods.
b)    Ice cream store owners would be better off carrying only low-fat ice cream.
c)    Ice cream store owners no longer think that low-fat ice cream is an unpopular item.
d)    Low-fat ice cream is more popular than other kinds of ice cream.
e)    Consumers are fickle and it is impossible to please them

Answer: Ice cream store owners no longer think that low-fat ice cream is an unpopular item.

Question 12. Hamid Karzai was chosen president of Afghanistan in

a)    2000
b)    2001
c)    2002
d)    2003

Answer: 2002

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 13. Durand Cup is associated with the game of

a)    Cricket
b)    Football
c)    Hockey
d)    Volleyball

Answer: Football

Question 14. I saw a …… of cows in the field.

a)    Group
b)    Herd
c)    Swarm
d)    Flock

Answer: Herd

Question 15. Mara runs faster than Gail.

Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.

If the first two statements are true, the third statement is

a)    True
b)    False
c)    Uncertain

Answer: False


 Course Wise Krishna University Model Papers:

In the below section separate Krishna University Model Papers for UG and PG courses are provided. Applicants can select suitable link, according to their course to get model papers of Krishna University. Hit on provided links and practice with model papers for Krishna University exam.

Krishna University UG Model Papers

Course
Get Details
Krishna University B.COM year model paper
Krishna University model papers B.COM
Krishna University BSC model papers
Krishna University BSC  model paper
krishna University B.COM 1st year model papers
krishna University BSC 1st year model paper
krishna University BSC 2nd year model papers

Krishna University PG Model Papers

Course
Get Details
MCA
LLB/ BA LLB
IV/VIII Sem       VI/X Sem
BA LLB
B.Ed.
B.P.Ed.

Procedure To Download Krishna University Model Papers 2018

Step 1: First and foremost step of candidate to download Krishna University Model Papers is to visit Official web portal of Krishna University that is www.krishnauniversity.ac.in
Step 2: After reaching on home page applicants need to hit on “examination” section given at the right side.
Step 3: After this contestants are required to press “Previous Question Papers” link to get the Krishna University Model Papers
Step 4: By this you will redirect to new page which will appear containing Krishna University Model Papers 2018
Step 5: Contenders have the choice to select appropriate Krishna University Model Papers link according the course you have applied for.
Step 6: By selecting suitable link, PDF file will appear containing Krishna University Previous year Sample papers.
Step 7: Contenders can go through it and download the Krishna University Model Papers PDF file.
Step 8: Also, take the hard copy of Krishna University Model Papers for better practice.


Importance of Krishna University Model Papers PDF:

Surely, Krishna University Model Papers are the best way for practicing. By going through Krishna University Model Papers, Krishna University sample papers or Krishna University previous year papers you will get an idea of type of question that can come in exam.

On the other hand, you will get to know your performance before appearing in actual examination and by this you can rectify your errors. You get to know on which section you need to devote more times and also get to know how to manage time in exams. Benefits from Krishna University Model Papers are numerous don’t think any more just go with provided links and start practicing.

Final Note:

Candidates can visit the Official Link to know more about Krishna University Model Papers 2018. If you have any query then you can ask us in the available below comment box. Contenders you can also bookmark this page by pressing Ctrl.+D. Stay tuned with to know more about Krishna University.

Take Help From These Preparation Stuff

15 comments:

  1. Sir, I want M. Ed fourth semester model papers

    ReplyDelete
  2. Sir, I want M. Ed fourth semester model papers or previous papers

    ReplyDelete
  3. Sir, I want Bcom(Computers) III Sem Model Papers or Previous papers.

    ReplyDelete
  4. Sir I want b.com honours 1st sem quantitative techniques 2016-2017 and 2017-2018 sir

    ReplyDelete
  5. Sir I want msc mathematics model papers

    ReplyDelete
  6. Sir I want MCA 3 sem model papers

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Sir, Check above provided link given on page for MCA 3 sem model papers (Stream Wise).

      Delete
  7. Sir I want msc maths 1st semester previous question papers

    ReplyDelete
  8. Sir I want msc computers 4 sem previous papers

    ReplyDelete
  9. Sir I want msc computers 4th sem previous question papers

    ReplyDelete

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.