Header Ads

NABARD Mock Test 2018 Free Asst Manager, Grade A & B Online Test Series

Edit
NABARD Mock Test

NABARD Mock Test 

NABARD Mock Test 2018: For the better preparation of Assitant Manager, Grade A & B exam, NABARD Mock Test is a best way to increase the speed of solving the questions. National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) conducts the recruitment exam for Assistant Manager Grade A & B Posts. For the purpose of increasing your preparation level, you can try to solve the Online Quiz For bank exam. So, contenders who have applied for NABARD Assistant Manager Exam and want to qualify the exam so you need to practice with NABARD Mock Test 2018.

Therefore, candidates who are planning to prepare for exam may get the free sample question answers through this page which will help you a lot to get success in exam. Applicants must practice with these below provided Questions & Answers. With the help of this Online Mock Test For Bank you can brush up their knowledge.  Checkout the whole page of www.privatejobshub.in and you can get complete details about NABARD Mock Test 2018.

NABARD Mock Test 

Paper Pattern (Grade A/B - 2017 Prelims Examination)

Name of Test
No. of questions
Marks
Duration
Reasoning
20
20
Composite time of 2 hours
40
40
20
20
20
20
20
20
Economic and Social Issues
40
40
Agriculture and Rural Development
40
40
Total
200
200

NABARD Development Assistant Numerical Ability Sample Questions

Q1. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

1.    120 metres
2.    180 metres
3.    324 metres
4.    150 metres

Ans: 4

Q2. The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

1.    200 m
2.    225 m
3.    245 m
4.    250 m

Ans: 3


Q3. A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

1.    12 days
2.    15 days
3.    16 days
4.    18 days

Ans: 2

Q4. A father said to his son, “I was as old as you are at the present at the time of your birth”. If the father’s age is 38 years now, the son’s age five years back was:

1.    14 years
2.    19 years
3.    33 years
4.    38 years

Ans: 1

Q5. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?

1.    2
2.    3
3.    18
4.    21
Ans: 1

English Sample Questions

Ques1. To keeps one’s temper

1.    become hungry
2.    be in good mood
3.    preserve ones energy
4.    be aloof from

Ans: 2

Ques2. Find the correctly spelt word?

1.    Efficient
2.    Treatmeant
3.    Beterment
4.    Employd

Ans:1

Ques3. BRIEF – Synonym?

1.    Limited
2.    Small
3.    Little
4.    Short

Ans: 4


Ques4. ENORMOUS – Antonym?

1.    Soft
2.    Average
3.    Tiny
4.    Weak

Ans: C

Ques5. GRAIN:SALT

1.    shard: pottery
2.    shred: wood
3.    blades: grass
4.    chip: glass

Ans: 4

Reasoning Sample Questions

Ques1. Look at this series: 1.5, 2.3, 3.1, 3.9, … What number should come next?

1.    4.2
2.    4.4
3.    4.7
4.    5.1

Ans: 3

Ques2. Marathon is to race as hibernation is to

1.    winter
2.    bear
3.    dream
4.    sleep

Ans: 4


Ques3. All the trees in the park are flowering trees. Some of the trees in the park are dogwoods. All dogwoods in the park are flowering trees. If the first two statements are true, the third statement is:-

1.    True
2.    False
3.    Uncertain

Ans: 1

Ques4. ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

1.    OLPA
2.    KLMA
3.    LLMA
4.    KLLA

Ans: 4

Ques5. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12 … What number should come next?

1.    17
2.    10
3.    12
4.    13

Ans: 2

General Knowledge Sample Questions

Ques1. Entomology is the science that studies

1.    Behavior of human beings
2.    Insects
3.    The origin and history of technical and scientific terms
4.    The formation of rocks

Ans: 2

Ques2. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

1.    Physics and Chemistry
2.    Physiology or Medicine
3.    Literature, Peace and Economics
4.    All of the above

Ans: 4


Ques3. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's

1.    Largest railway station
2.    Highest railway station
3.    Longest railway station
4.    None of the above

Ans: Option A

Ques4. Garampani sanctuary is located at

1.    Junagarh, Gujarat
2.    Diphu, Assam
3.    Kohima, Nagaland
4.    Gangtok, Sikkim

Ans: 2

Ques5. Hitler party which came into power in 1933 is known as

1.    Labour Party
2.    Nazi Party
3.    Ku-Klux-Klan
4.    Democratic Party

Ans : 2
Agri. & Rural Dev Sample Questions

Ques1. What is the rank of India in the world as a fruit producer ?

1.    Third
2.    Fourth
3.    First
4.    Second

Ans: 4

Ques2. HD 2967 is the new high yielding variety of-

1.    Rice
2.    Maize
3.    Mustered
4.    Wheat

Ans: 4


Ques3. Which of the following green manure crops contains highest amount of nitrogen ?

1.    Dhaincha
2.    Sunhemp
3.    Cow Pea
4.    Guar

Ans: 1

Ques4. Which of the following is not a nitrogenous fertilizer?

1.    Ammonium sulphate
2.    Urea
3.    Ammonium nitrate
4.    Super phosphate

Ans: 4

Ques5. White rust is an important fungal disease of -

1.    Wheat
2.    Mustard
3.    Rice
4.    Bajra

Ans: 2

Computer Knowledge Sample Questions

Ques1. What could cause a fixed disk error?

1.    No-CD installed
2.    bad ram
3.    slow processor
4.    Incorrect CMOS settings

Ans: 4

Ques2. With respect to a network interface card, the term 10/100 refers to

1.    protocol speed
2.    a fiber speed
3.    megabits per seconds
4.    minimum and maximum server speed

Ans: 3


Ques3. From what location are the 1st computer instructions available on boot up?

1.    ROM BIOS
2.    CPU
3.    boot.ini
4.    CONFIG.SYS
5.    None of the above

Ans: 1

Ques4. When installing PCI NICS you can check the IRQ availability by looking at

1.    dip switches
2.    CONFIG.SYS
3.    jumper settings
4.    motherboard BIOS

Ans: 4

Ques5. Missing slot covers on a computer can cause?

1.    over heat
2.    power surges
3.    EMI
4.    incomplete path for ESD

Ans: 1

Eco. & Social Issues Sample Questions

Ques1. How many percentage of GST applicable on selling of space for advertisement in Print Media?

1.    7%
2.    6%
3.    5%
4.    9%

Ans: 3

Ques2. Which GST committee on exports has been constituted by the Union Finance Ministry?

1.    Hasmukh Adhia committee
2.    Etela Rajender committee
3.    Rita Teaotia committee
4.    Sushil Modi committee

Ans: 1

Take a Test Now

Ques3. According to the report of centre _______ lakh GSTIN registration have been done till 18th of this month.

1.    73.55
2.    75.55
3.    77.55
4.    79.55

Ans : 3

Ques4. According to DBS India's GDP growth likely to slip below how much % this financial year?

1.    7.8%
2.    7.2%
3.    7%
4.    7.5%

Ans: 3

Ques5. The income limit defining 'creamy layer' for OBC reservation has been raised to

1.    5 lakh per annum
2.    8 lakh per annum
3.    9 lakh per annum
4.    6 lakh per annum

Ans: 2

Check NABARD Related Links:

All the best for practicing NABARD Mock Test 2018!!! This National Bank for Agriculture and Rural Development Mock Test will help you a lot in preparing for exam. To know more about tips to crack IBPS exam stay tuned with our web portal www.privatejobshub.in

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.