Header Ads

TNPSC Group 2 Model Question Paper (CCSE-II) Sample Paper in Tamil/Eng PDF

Edit

TNPSC Group 2 Model Question Paper

TNPSC Group 2 Model Question Paper: TNPSC Group 2 Examination is going to be held on 11-11-2018. Candidates preparing for the examination must go through the TNPSC Group 2 Model Question Paper once. 

Here we are giving some direct links to download the TNPSC Group 2 Sample Paper in Tamil/Eng PDF. With the help of TNPSC Group 2 Question Paper, candidates will get to know about the pattern and structure of examination.

TNPSC Group 2 Model Question Paper (CCSE-II):

We the team of www.privatejobshub.in is going to provide you TNPSC Group 2 model questions with answers PDF and Tamil sample papers in a PDF form. Some local aspirants are not able to understand English language properly and for them TNPSC Group 2 model question papers is available in Tamil language.

It is essential for the candidates to prepare from Tamil Nadu PSC Group 2 same papers because they get a direct idea about the important questions and their marking scheme.

TNPSC Group 2 Model Question Paper

TNPSC Group 2 Sample Papers PDF in Tamil:

After hitting the given link you will get TNPSC Group 2 model question papers with answers in Tamil and English languages.

Name of the Examination  
Name of the Subject  
Download
Assistant Public Prosecutor Gr.II (16.06.2012)
Law Paper - I  
Assistant Public Prosecutor Gr.II(16.06.2012)
Law Paper - II
Assistant Public Prosecutor Gr.II(17.06.2012)
Law Paper - III  
Assistant Public Prosecutor Gr.II(17.06.2012)
Law Paper - IV  
Model Question Paper Assistant Public Prosecutor Gr.II
Law Paper - I  
Assistant Public Prosecutor Gr.II
Law Paper - IV
Assistant Public Prosecutor Gr.II
Law Paper - II  
Assistant Public Prosecutor Gr.II
Law Paper - III  
Model Question Paper Dairy Assistant  
Dairying  
Hostel Superintendent cum Physical Training Officer  
Physcial Education  
Junior Assistant, Computer cum Vacine Store Keeper & Store Keeper in Forensic Science Dept.  
Architecture
Labour Officer
Social Science and Labour Law  


TNPSC Group 2 Questions with Answers:

Some important questions form TNPSC Group 2 model question paper are mentioned below, take a look:

Question 1: The small child does whatever his father was done.

1. has done
2. did
3.  does
4.  had done
5.  No correction required

Answer: Option 3

Question 2: You need not come unless you want to.

1. You don't need to come unless you want to
2. You come only when you want to
3.  You come unless you don't want to
4.  You needn't come until you don't want to
5.  No correction required

Answer: Option 1

Question 3: There are not many men who are so famous that they are frequently referred to by their short names only

1. initials
2. signatures
3.  pictures
4.  middle names
5.  No correction required

Answer: Option 1


Question 4: The man to who I sold my house was a cheat.

1. to whom I sell
2. to who I sell
3.  who was sold to
4.  to whom I sold
5.  No correction required

Answer: Option 4

Question 5: They were all shocked at his failure in the competition.

1. were shocked at all
2. had all shocked at
3.  had all shocked by
4.  had been all shocked on
5.  No correction required

Answer: Option 5

Question 6: I need not offer any explanation regarding this incident - my behaviour is speaking itself.

1. will speak to itself
2. speaks for itself
3.  has been speaking
4.  speaks about itself
5.  No correction required

Answer: Option 2

Check here: TNPSC Annual Planner

Question 7: He is too important for tolerating any delay.

1. to tolerate
2. to tolerating
3.  at tolerating
4.  with tolerating
5.  No correction required

Answer: Option 1

Question 8: The population of Tokyo is greater than that of any other town in the world.

1. greatest among any other
2. greater than all other
3.  greater than those of any other
4.  greater than any other
5.  No correction required

Answer: Option 5

Question 9: The performance of our players was rather worst than I had expected.

1. bad as I had expected
2. worse than I had expected
3.  worse than expectation
4.  worst than was expected
5.  No correction required

Answer: Option 2


Question 10: Why did you not threw the bag away?

1. did you not throw
2. had you not threw
3.  did you not thrown
4.  you did not thrown
5.  No correction required

Answer: Option 1

Question 11: Identify the statement that best explains the use of metaphor in "laugh till the game is played; and be you merry, my friend".

1. laughter is compared to a merry-making game
2. game is compared to a merry friendship
3. life is compared to laughter and merry making
4. life is compared to a game

Answer: Option 4

Question 12: “Into the dreary desert sand of dead habit" What figure of speech can be identified in the aforesaid line from the poem. "Where the mind is without Fear"?

1. Oxymoron
2. Synecdoche
3. Assonance
4. Alliteration

Answer: Option 4


Question 13: "Now drops that floated on the pool like pearls, and now a silver blade"

What figure of speech can you find in the underlined part of the

1. Personification
2. Metonymy
3. Metaphor
4. Transferred epithet

Answer: Option 3

Question 14: Which one of the following compound-nouns is wrong?

1. Coat-of mails
2. Governors-general
3. Runners-up
4. Grown-ups

Answer: Option 1

Question 15: Find out the odd word from the list given below:

1. common
2. strange
3. usual
4. regular

Answer: Option 2

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 16: Which among the following words cannot be used as an adverb?

1. well
2. lonely
3. early
4. daily

Answer: Option 2

Question 17: Identify the correct sentence from the four options given below:

1. All that glitters are not gold
2. All that glitter are not gold
3. All that glitter was not gold
4. All that glitters is not gold

Answer: Option 4

Question 18: Fill out the blank with the appropriate conditional:

You had better consult a doctor.....your condition will become worse

1. Unless
2. otherwise
3. provided that
4. in case

Answer: Option 2


Question 19: Choose the correct alternative from the options given below:

He used to visit us every week, but.....now

1. rarely comes
2. was rarely coming
3. has rarely come
4. had rarely come

Answer: Option 1

Question 20: Fill out the blank with suitable preposition given below

The book comprises....seven lessons
1. of
2. no preposition
3. for
4. in

Answer: Option 2

Question 21: Complete the sentence with a suitable question tag

Please close the door
1. will you?
2. will he?
3. can you?
4. should you?

Answer: Option 1


Question 22: Which one of the following taq question is incorrect?

1. Anand likes oranges, doesn't he?
2. It is raining, isn't it?
3. I am a teacher, am not I?
4. He did not break the window, did he?

Answer: Option 3

Question 23: The value of ......Euro is determined according to the conversion rate fixed by eleven European countries in terms of their own currencies

1. the
2. an
3. a
4. no article

Answer: Option 3

Steps to Download The TNPSC Group 2 Model Question Paper PDF:
  • Aspirants have to visit the official website of the organization i.e. www.tnpsc.gov.in
  • After that in the “Apply Online” tab hit the “Examination” option.
  • Then press previous year question papers button.
  • A new page will be open on your digital screen where you can see all the links related to TNPSC exams.
  • Select the suitable link and you will get the model question paper in PDF form.
  • Take a print out of it and prepare accordingly.
Official Note:

Aspirants who want to get the further details about TNPSC Group 2 Model Question Paper can go through the Official Link. Stay tuned with us to know more about TNPSC Group 2 questions with answers in Tamil PDF or you can follow us on Facebook and Twitter. Candidates if you have any doubt regarding Tamil sample papers or TNPSC model papers then write to us in the mentioned below comment box.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.