Header Ads

XAT Mock Test 2018 Free Trial, Question with Answers, Online Practice

Edit

XAT Mock Test

Xavier School of Management conducts Xavier Aptitude Test every year. Students who applied against this exam must be searching for XAT Mock Test for preparations. To do well in XAT 2018 students must use online practice test, as it helps them because competitive exam needs only practice and practice to qualify them. The more you practice from different - different books, chance to qualify the exam increases. Just go for free trail of XAT exam and practice XAT question with answers to examine your preparation for Xavier Aptitude Test 2018.

After completing XAT Syllabus with the help of XAT Exam Pattern now, time has come to kick back the books and use online books and mock test papers, sample papers, previous year’s papers to make your preparation strong. Online tests cover important and latest questions which can be asked in exams, so you must practice online for XAT exam 2018. Here we are going to mention Online Practice Test for XAT Exam 2018 in the below section, you can practice for your exam by solving XAT Mock Test 2018 which are being provided by the team of www.privatejobshub.in.

Practice XAT Free Mock Test

Practice with free trial of XAT Online Test practice. PDFs are provided below, contenders can select suitable link which are provided year wise and start solving XAT questions. Also, answers of XAT questions are provided you can practice with the help of provided PDF.

YEAR
Get PDFs
XAT 2016
XAT 2015
XAT 2014
XAT 2013
XAT 2012
XAT 2011
XAT 2010

XAT Paper Pattern:

Paper
Section
No. of Questions
Paper 1
Decision Making
24
27
21
Paper 2
25
Essay
One topic

For XAT 2018: Register Now

XAT Practice Question with Answers

Question 1: Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

A.    with
B.    over
C.    on
D.   round

Answer: C

Question 2: The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

A.    Avidly
B.    Admiringly
C.    Thoughtfully
D.   Earnestly

Answer: A

Go Through:

Question 3: Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

A.    Chance
B.    Luck
C.    Possibility
D.   Occasion

Answer:

Free Study Material for XAT Exam: XAT Preparation Books

Question 4: QPO, NML, KJI, _____, EDC

A.    HGF
B.    CAB
C.    JKL
D.   GHI

Answer: A

Question 5: JAK, KBL, LCM, MDN, _____

A.    OEP
B.    NEO
C.    MEN
D.   PFQ

Answer: B

Question 6: The name of the Laccadive, Minicoy and Amindivi islands was changed to Lakshadweep by an Act of Parliament in

A.    1970
B.    1971
C.    1972
D.   1973

Answer: D


Question 7: To keeps one’s temper

A.    To become hungry
B.    To be in good mood
C.    To preserve ones energy
D.   To be aloof from

Answer: B

Question 8: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

A.    Asia
B.    Africa
C.    Europe
D.   Australia

Answer: B


Question 9: Garampani sanctuary is located at

A.    Junagarh, Gujarat
B.    Diphu, Assam
C.    Kohima, Nagaland
D.   Gangtok, Sikkim

Answer: B

Question10: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

A.    Physics and Chemistry
B.    Physiology or Medicine
C.    Literature, Peace and Economics
D.   All of the above

Answer: D

Question 11: To have an axe to grind

A.    A private end to serve
B.    To fail to arouse interest
C.    To have no result
D.   To work for both sides

Answer: A

Question 12: To play second fiddle

A.    To be happy, cheerful and healthy
B.    To reduce importance of one’s senior
C.    To support the role and view of another person
D.   To do back seat driving

Answer: C

Download: XAT Admit Card

Question 13: Extreme old age when a man behaves like a fool

A.    Imbecility
B.    Senility
C.    Dotage
D.   Superannuation

Answer: C

Question 14: The study of ancient societies

A.    Anthropology
B.    Archaeology
C.    History
D.   Ethnology

Answer: B

Question 15: Window is to pane as book is to

A.    Novel
B.    Glass
C.    Cover
D.   Page

Answer: D

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation


XAT online mock test is best option to qualify in XAT 2018. Use of online test have multiple of benefits, as by using it on daily basis, you are more near to achieve your goals. By using it you come to know your week topics or week subjects by which you can work more on week topics. On the other hand you come to know on which topics you are strong and it will motivate you towards your goal.

It also helps you to manage time, you come to know which topic is time consuming and how can qualify your exam, which topics you should cover up first. You must follow below mentioned questions it will definitely help you. So, you must solve more and more XAT previous year papers, XAT Sample Papers and other. Also, you will get to know how to manage time in exams.

Press Here For: XAT Application Form


Important Note:

Here we have provided XAT Mock Test 2018 you can practice for your exam by solving questions which are being provided by the team of www.privatejobshub.in. Join us on Facebook, Whatsapp, Email or twitter to get latest and instant updates. 

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.