Header Ads

MICAT Sample Paper 2019 | Download MICAT I/II Question Papers PDF Online

Edit

MICAT Sample Paper

MICAT Sample Paper 2019: Applicants who are going to apply for MICAT I before its last date that is 20-11-2018 can download MICAT Sample Paper 2019 from here. By hitting the below stated link candidates will get MICAT I/II Question Papers PDF through online mode.

Mudra Institute of Communication (MICA) is going to conduct MICAT I on 02-12-2018 and MICAT II on 09-02-2019. Applicants who are preparing for MICAT 2019 they must download MICAT Sample Paper 2019 for their better preparation.

MICAT Question Paper PDF:

Organization Name
Mudra Institute of Communication (MICA)
Exam
MICAT I
Last Date
20-11-2018
MICAT I Exam date
02-12-2018
MICAT II Exam date
09-02-2019
Category
MICAT Sample Paper

Download MICAT I/II Papers PDF:

The Sample Paper of MICAT will provide applicants an idea of MICAT Question Types, MICAT 2019 Syllabus and estimated time required to solve a question. Applicants can also get the MICAT Previous Year Question Papers with Answers from the below section of this page which is well prepared by team of www.privatejobshub.in.

With the help of MICAT Exam Sample Paper, the applicants can learn a lot about the types of questions asked in upcoming exam. MICAT Previous Year Papers will help the applicants to perform well in the exam.

MICAT Sample Paper

MICAT Sample Paper
Download PDF
MICAT Question Paper
MICAT Model Paper
MICAT Sample Paper
MICAT Sample Paper
MICAT Sample Paper
MICAT Sample Paper

MICAT Sample Paper with Answers

Question 1: The attainment of individual and organisational goals is mutually interdependent and linked by a common denominator - employee work motivation. Organisational members are motivated to satisfy their personal goals, and they contribute their efforts to the attainment of organisational objectives as means of achieving these personal goals.

The passage best supports the statement that motivation -

1.    encourages an individual to give priority to personal goals over organisational goals.
2.    is crucial for the survival of an individual and organisation.
3.    is the product of an individual's physical and mental energy.
4.    is the external force which induces an individual to contribute his efforts.
5.    makes organisation and society inseparable.

Answer: 1     

Question 2: Due to enormous profits involved in smuggling, hundreds of persons have been attracted towards this anti-national activity. Some of them became millionaires overnight. India has a vast coastline both on the Eastern and Western Coast. It has been a heaven for smugglers who have been carrying on their activities with great impunity. There is no doubt, that from time to time certain seizures were made by the enforcement authorities, during raids and ambush but even allowing these losses the smugglers made huge profits.

The passage best supports the statement that

1.    Smuggling hampers the economic development of a nation.
2.    Smuggling ought to be curbed.
3.    Authorities are taking strict measures to curb smuggling.
4.    Smuggling is fast increasing in our country owing to the quick profit it entails.

Answer: 4     

Question 3: Though the waste of time or the expenditure on fashions is very large, yet fashions have come to stay. They will not go, come what may. However, what is now required is that strong efforts should be made to displace the excessive craze for fashion from the minds of these youngsters.

The passage best supports the statement that:

1.    Fashion is the need of the day.
2.    The excessive craze for fashion is detrimental to one's personality.
3.    The hoard for fashion should be done away with so as not to let down the constructive development.
4.    Work and other activities should be valued more than the outward appearance.


Answer: 3

Question 4: One of the important humanitarian by-products of technology is the greater dignity and value that it imparts to human labour. In a highly industrialized society, there is no essential difference between Brahmin and Dalit, Muslim and Hindu; they are equally useful and hence equally valuable for in the industrial society individual productivity fixes the size of the pay cheque and this fixes social status.

The passage best supports the statement that:

1.    Technology decides individual's social status.
2.    Castes and religions are man-made.
3.    Human labour has dignity and value.
4.    All individuals, irrespective of caste and creed, are born equal.
5.    Industrial society is a great leveller of men.

Answer: 3     

Question 5: The future of women in India is quite bright and let us hopes that they will justify their abilities by rising to the occasion. Napoleon was right when he declared that by educating the women we can educate the whole nation, because a country can never rise without the contribution of 50% of their population.

The passage best supports the statement that:

1.    India is striving hard for the emancipation of women.
2.    All women should be well educated.
3.    A nation can progress only when women are given equal rights and opportunities as men.
4.    Women ought to be imparted full freedom to prove their worth and contribute to the progress of the nation.

Answer: 4

Question 6: Applying for Seasonal Employment occurs when a person requests to be considered for a job that is dependent on a particular season or time of year. Which situation below is the best example of Applying for Seasonal Employment?

1.    The ski instructors at Top of the Peak Ski School work from December through March.
2.    Matthew prefers jobs that allow him to work outdoors.
3.    Lucinda makes an appointment with the beach resort restaurant manager to interview for the summer waitressing position that was advertised in the newspaper.
4.    Doug's ice cream shop stays open until 11 p.m. during the summer months.

Answer: 3


Question 7: Violating an Apartment Lease occurs when a tenant does something prohibited by the legally binding document that he or she has signed with a landlord. Which situation below is the best example of Violating an Apartment Lease?

1.    Tim has decided to move to another city, so he calls his landlord to tell him that he is not interested in renewing his lease when it expires next month.
2.    Valerie recently lost her job and, for the last three months, has neglected to pay her landlord the monthly rent they agreed upon in writing when she moved into her apartment eight months ago.
3.    Mark writes a letter to his landlord that lists numerous complaints about the apartment he has agreed to rent for two years.
4.    Leslie thinks that her landlord is neglecting the building in which she rents an apartment. She calls her attorney to ask for advice.

Answer: 2     

Question 8: An Informal Gathering occurs when a group of people get together in a casual, relaxed manner. Which situation below is the best example of an Informal Gathering?

1.    The book club meets on the first Thursday evening of every month.
2.    After finding out about his promotion, Jeremy and a few coworkers decide to go out for a quick drink after work.
3.    Mary sends out 25 invitations for the bridal shower she is giving for her sister.
4.    Whenever she eats at the Mexican restaurant, Clara seems to run into Peter.

Answer: 2

Question 9: People speculate when they consider a situation and assume something to be true based on inconclusive evidence. Which situation below is the best example of Speculation?

1.    Francine decides that it would be appropriate to wear jeans to her new office on Friday after reading about "Casual Fridays" in her employee handbook.
2.    Mary spends thirty minutes sitting in traffic and wishes that she took the train instead of driving.
3.    After consulting several guidebooks and her travel agent, Jennifer feels confident that the hotel she has chosen is first-rate.
4.    When Emily opens the door in tears, Theo guesses that she's had a death in her family.

Answer: 4

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 10: Posthumous Publication occurs when a book is published after the author's death. Which situation below is the best example of Posthumous Publication ?

1.    Richard's illness took his life before he was able to enjoy the amazing early reviews of his novel.
2.    Melissa's publisher cancels her book contract after she fails to deliver the manuscript on time.
3.    Clarence never thought he'd live to see the third book in his trilogy published.
4.    Elizabeth is honored with a prestigious literary award for her writing career and her daughter accepts the award on behalf of her deceased mother.


Answer: 1


Question 11: Hitler party which came into power in 1933 is known as

1.    Labour Party
2.    Nazi Party
3.    Ku-Klux-Klan
4.    Democratic Party

Answer: 2

Question 12: Under Akbar, the Mir Bakshi was required to look after

1.    military affairs
2.    the state treasury
3.    the royal household
4.    the land revenue system

Answer: 1

Question 13: Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

1.    Phosphorous
2.    Bromine
3.    Chlorine
4.    Helium

Answer: 2

Start Your Test

Question 14: Development expenditure of the Central government does not include

1.    Defence expenditure
2.    Expenditure on economic services
3.    Expenditure on social and community services
4.    Grant to states

Answer: 1

Question 15: Who is the author of the book 'Forbidden Verses'?

1.    Salman RushDie
2.    Abu Nuwas
3.    Ms. Taslima Nasrin
4.    D.H. Lawrence

Answer: 2

Question 16: Which word does NOT belong with the others?

1.    inch
2.    ounce
3.    centimeter
4.    yard

Answer: 2


Question 17: Which word does NOT belong with the others?

1.    tyre
2.    steering wheel
3.    engine
4.    car

Answer: 4

Question 18: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

1.    JAK
2.    HAL
3.    HAK
4.    JAI

Answer: 1

Check Here:
Question 19: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Word         2. Paragraph  3. Sentence
4. Letters      5. Phrase      

1.    4, 1, 5, 2, 3
2.    4, 1, 3, 5, 2
3.    4, 2, 5, 1, 3
4.    4, 1, 5, 3, 2

Answer: 4

Question 20: Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.  
 
120, 99, 80, 63, 48, ?

1.    35
2.    38
3.    39
4.    40
Answer: 1


Benefits of MICAT Sample Paper
  • With the help of MICAT Sample Paper, applicants can manage their time properly.
  • Practicing MICAT 2018 Sample Paper is a great way to improve speed and accuracy.
  • Through MICAT Sample Papers, the applicants can learn a lot about the types of questions asked in the test.
  • MICA Sample Papers can also assist the applicants increase new insights into the questions that are often repeated in the exam.
  • It will assist the applicants identify the topics on which they need to concentrate more.
Get Here Related Links



MICAT Important Dates:

Events
Days And Dates
MICAT – I Registration opens
Thursday, 23-08-2018
MICAT – I Registration closes
Tuesday, 20-11-2018 at 11:50 pm
Issue of MICAT Admit Card
Monday, 26-11-2018
MICAT – I
Saturday, 01-12-2018
MICAT -I Score
Tuesday, 18-12-2018
MICAT – II Registration opens
Thursday, 03-01-2019
MICAT – II Registration closes
Wednesday, 30-01-2019. at 11:50pm
Issue of MICAT- II Call Letters/ MICAT Admit Card
Monday, 04-02-2019
MICAT – II
Saturday, 09-02-2019
MICAT – II Score
Tuesday, 19-02-2019
GE & PI Shortlist
Tuesday, 19-02-2019
GE & PI at Delhi and Kolkata
Thursday-Saturday, 07, 8 & 9-03-2019
GE & PI at MICA, Ahmedabad
Tuesday & Wednesday, 12 & 13-03-2019
GE & PI at Bangalore & Mumbai
Saturday-Monday, 16, 17 & 18-03-2019
Final results
Monday, 25-03-2019

Final Words:

Applicants can subscribe our free email service to get the latest updated regarding MICAT Sample Paper 2019. You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates concerning MICAT Solved Sample Papers on your timeline. If you will find any problem regarding MICAT Sample Paper then drop the comment in comment box which is provided below.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.