Header Ads

Aakash ANTHE Sample Paper 2018 PDF for Class 8/9/10: Model Papers Download

Edit

Aakash ANTHE Sample Paper

Aakash ANTHE Sample Paper: To qualify the exam in first attempt, Aakash ANTHE Sample Paper plays crucial role. Institute is going to conduct exam on 29-10-2018. Those candidates who are going to apply for this examination must download ANTHE Model Papers from here.

Candidates are hereby informed that last date to apply for ANTHE 2018 Examination (without late fee) is 22-10-2018 and Results of ANTHE 2018 Scholarship will declare on 05-11-2018 for Class X students and 10-11-2018 for Class VIII & IX students. We have also provided here ANTHE Model Papers PDF for Class 8th, 9th, 10th on this page.

Aakash ANTHE Model Papers Download:  

AAKASH ANTHE Sample Paper contains questions that can help students to understand the difficulty level of ANTHE 2018. Practicing with ANTHE Previous Year Question Paper will also help the applicants to understand the question type, number of question etc.

For more details regarding ANTHE Question Papers 2018, you need to go through the below section of this page which is well provided by team of www.privatejobshub.in. WWW ANTHE IN Sample Paper will provide all details that are relevant for students preparing for ANTHE 2018 Exam.

                                       Aakash ANTHE Sample Paper

Aakash National Talent Hunt Exam 2018 (ANTHE) Dates:

Examination date
29-10-2018
Last date to apply for ANTHE 2018 Examination (without late fee)
22-10-2018
Last date to apply for ANTHE 2018 Examination(with late fee)
24-10-2018
Declaration of Results ANTHE 2018 Scholarship
05-11-2018 for Class X students

Declaration of Results ANTHE 2018 Scholarship
10-11-2018 for Class VIII & IX students
Admission Date to apply for Aakash Coaching
31-12-2018 (for additional Benefits)

ANTHE Sample Paper
Sample Paper Of ANTHE
ANTHE Sample Paper PDF
Aakash ANTHE Sample Paper
ANTHE 2018 Sample Paper Answer Key
ANTHE Junior Sample Paper
ANTHE Senior Sample Paper
AAKASH ANTHE Sample Paper

ANTHE Sample Paper With Answers
Question 1: In which year of First World War Germany declared war on Russia and France
1.    1914
2.    1915
3.    1916
4.    1917
Answer: 1

Question 2:     ICAO stands for
1.    International Civil Aviation Organization
2.    Indian Corporation of Agriculture Organization
3.    Institute of Company of Accounts Organization
4.    None of the above
Answer: 1

Question 3:    India has largest deposits of ____ in the world.
1.    gold
2.    copper
3.    mica
4.    None of the above
Answer: 3

Question 4: How many Lok Sabha seats belong to Rajasthan?
1.    32
2.    25
3.    30
4.    17
Answer: 2

Question 5: India's first atomic reactor was
1.    Zerlina
2.    Dhruva
3.    Apsara
4.    Kamini
Answer: 3


Question 6:  India's first ocean wave's energy project was launched in
1.    1981
2.    1991
3.    1995
4.    2000
Answer: 2

Question 7: In which of the following years, the membership of the Security Council was increased from 11 to 15 (under Article 23)?
1.    1960
2.    1965
3.    1972
4.    1975
Answer: 2

Question 8: India's tallest stone statue of the Jain sage Gomateswara is at
1.    Mysore, Karnakata
2.    New Delhi
3.    Sravanabelagola, Karnataka
4.    Mandu, Madhya Pradesh
Answer: 3

Question 9: In a normal human body, the total number of red blood cells is

1.    15 trillion
2.    20 trillion
3.    25 trillion
4.    30 trillion
Answer: 4

Question 10: In which season do we need more fat?
1.    Rainy season
2.    Spring
3.    Winter
4.    Summer
Answer: 3

Question 11: The oil used in the froth floatation process is
1.    coconut oil
2.    olive oil
3.    kerosene oil
4.    pine oil
Answer: 4

Question 12: The items amenable to detection by soft x-rays are
1.    contrabands
2.    lead in bullets
3.    narcotics
4.    genuine coins from counterfeit coins
Answer: 4

Question 13: The mass number of a nucleus is
1.    always less than its atomic number
2.    the sum of the number of protons and neutrons present in the nucleus
3.    always more than the atomic weight
4.    a fraction
Answer: 2

Question 14: Ozone hole refers to
1.    hole in ozone layer
2.    decrease in the ozone layer in troposphere
3.    decrease in thickness of ozone layer in stratosphere
4.    increase in the thickness of ozone layer in troposphere
Answer: 3

Question 15: Pollination is best defined as
1.    transfer of pollen from anther to stigma
2.    germination of pollen grains
3.    growth of pollen tube in ovule
4.    visiting flowers by insects
Answer: 1


Question 16: Movement of cell against concentration gradient is called
1.    osmosis
2.    active transport
3.    diffusion
4.    passive transport
Answer: 2

Question 17: A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?
1.    120 m
2.    240 m
3.    300 m
4.    None of these
Answer: 1

Question 18: In a class of 60 where boys are twice that of girls, Ramya ranked 17th from the top. If there are 9 boys ahead of Ramya, how many girls are after her in the rank ?
1.    26
2.    12
3.    10
4.    33
Answer: 2

Question 19: How many 5’s are there in the following sequence of numbers which are immediately preceded by 7 ?
8 9 5 3 2 5 3 8 5 5 6 8 7 3 3 5 7 7 5 3 6 5 3 3 5 7 3 8
1.    One
2.    Two
3.    Three
4.    Four
Answer: 1

Question 20: Babloo ranked 16th from the top and 29th from the bottom among those who passed an examination. 6 boys did not participate in the competition and 5 failed in the examination. How many boys were there in that class?
1.    44
2.    40
3.    50
4.    55
Answer: 4

Read About - How To Study At The Last Minute For Exams

Question 21: Supersonic plane fly with the speed
1.    less than the speed of sound
2.    of sound
3.    greater than the speed of sound
4.    of light
Answer: 3

Question 22: Rainbow is due to
1.    absorption of sunlight in minute water droplets
2.    diffusion of sunlight through water droplets
3.    ionisation of water deposits
4.    refraction and reflection of sunlight by water droplets
Answer: 4

Question 23: Solar eclipse will take place when
1.    the sun is between the moon and the earth
2.    the earth is between the moon and the sun
3.    the moon is between the sun and the earth
4.    the moon does not lie on the line joining the sun and the earth
Answer: 3

Question 24: Isotopes of an element contain
1.    the same number of protons but different number of neutrons
2.    the same number of neutrons but different number of protons
3.    equal number of protons and electrons
4.    equal number of nucleons
 Answer: 1

Question 25: Sir C.V. Raman was awarded Nobel Prize for his work connected with which of the following phenomenon of radiation?
1.    Scattering
2.    Diffraction
3.    Interference
4.    Polarization
Answer: 1


Question 26: In which of the following industries is mica as a raw material?
1.    Cement
2.    Glass and Pottery
3.    Iron and Steel
4.    Electrical
Answer: 4

Question 27:  The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called
1.    smelting
2.    roasting
3.    calcinations
4.    froth floatation
Answer: 1

Question 28:  The main use of salt in the diet is to
1.    make the taste of food better
2.    produce in small amounts the hydrochloric acid required for the digestion of food
3.    ease the process of cooking
4.    increase the solubility of food particles in water
Answer: 2

Question 29: The luster of a metal is due to
1.    its high density
2.    its high polishing
3.    its chemical inertness
4.    presence of free electrons
Answer: 4

Question 30: The most malleable metal is
1.    platinum
2.    silver
3.    iron
4.    gold

Answer: 4

Also Know: How to Improve Memory Power Tips

You may join us on Facebook and Google Plus to get more details about ANTHE 2018 Sample Paper Answer Key on your timeline. If you have any query concerning ANTHE 2018 Sample Paper you may leave comment in comment box. You may also bookmark our web portal by pressing Ctrl+D options.

Final Words:

Hit this Official Link to get more ANTHE Sample Paper. Students may visit our web portal time to time to get more details about ANTHE Sample Paper For Class 9/ ANTHE Sample Paper 2018 / ANTHE Sample Paper For Class 10 in future.

1 comment:

  1. very nice i solved your all questions ,except 17 and 27. please give the solution of question no. 17

    ReplyDelete

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.