Header Ads

JEE Main Sample Paper 2019 (Paper I/II) Previous Year Question Papers PDF

Edit

JEE Main Sample Paper 2019

JEE Main Sample Paper 2019: National Testing Agency is going to conduct JEE Main 2019 January Exam from 06-01-2019 to 20-01-2019. Applicants who are going to appear in the exam they must download JEE Main Sample Paper from here.

Preparation through JEE Main Previous Year Question Papers PDF will become easier as it provides you knowledge about the structure of Paper I/II of JEE Main along with this you will also get to know about which questions can be asked in the examination.

JEE Main Question Papers:

Conducting Body
National Testing Agency (NTA)
Exam Type
Joint Entrance Examination Main
Exam Name
JEE MAIN 2019
JEE MAIN 2019 Application form available
01.09.2018
Last dates to apply
30-09-2019
Exam Date
06.01.2019 to 20.01.2019
Mode to apply
Online
Category
JEE Main Sample Paper

JEE Main Exam Sample Papers:

Along with the JEE Main Sample Paper 2019, candidates can also refer to JEE Main Previous Year Question Papers by hitting the link provided on below section of this page.

Candidates may fetch more information in regards with JEE Main Sample Paper 2019 from the beneath section of this page which is well created by the team members of www.privatejobshub.in.

JEE Main Sample Paper

Exam Date
JEE Main Question Paper
Question Paper
8 April 
SET A 
SET B
SET C
SET D

JEE Main 2018 Online Question paper

15 April
JEE Main Question Paper (Morning)
JEE Main Question Paper (Evening)
 16 April
JEE Main Physics Question Paper 
JEE Main Chemistry Question Paper 
JEE Main Mathematics Question Paper 

JEE Main 2018 Question Paper With Solutions

JEE Main Question Paper Code
JEE Main Question Paper  Solutions
JEE (Main) Code- C Hindi
JEE (Main)  Code- D Hindi

JEE Main 2017- Paper 2- Official Question Papers & Answer Key

Exam Date
JEE Main 2017 Question Paper
Question Paper
Solutions
2 April 2017


SET A 
SET B
SET C
SET D
8 April 2017
JEE Main Physics Question Paper
JEE Main Chemistry Question Paper
JEE Main Mathematics Question Paper
9 April 2017


JEE Main Physics Question Paper 2017
JEE Main Chemistry Question Paper 2017
JEE Main Mathematics Question Paper 2017

JEE Main 2017 Question Paper

JEE Main Question Paper Code
Get Here
JEE Main 2017 Solutions
Code- A Hindi
Code- B Hindi
Code- C Hindi
Code- D Hindi

Procedure To Download JEE Main Previous Year Question Papers PDF:
  • First of all, you have to visit the official web portal of Joint Entrance Examination (Main) 2019 that is jeemain.nic.in
  • After reaching on the home page of official site, you have to hit on “Question Papers” links given under current events section
  • A new page will appear on your digital screen containing JEE main sample paper by NTA
  • Now you have to hit on appropriate link for JEE main aptitude test sample paper
  • After tapping the above said link, A PDF file will appear on your screen containing JEE Main Previous Year Question Paper with solution
  • Now you are suggested to go through it carefully and also down the JEE main sample question paper
  • At last, you have to take print out of the JEE main paper 2 sample question paper with solutions and start your preparation accordingly.

JEE Main Important Questions and Answers

We have furnished JEE main sample paper with solution on the below provided table for the ease of candidates. So appearing candidates in the Joint Entrance Examination need to hit direct sources given below to avail JEE main sample paper with solution PDF and start you preparation accordingly.

Q 1: What is the SI unit of energy?

1.    Newton
2.    Joule
3.    Erg
4.    Watt

Answer: 2

Q 2: A ball is thrown upwards vertically. What is the velocity of the ball at its highest point?

(Take g = 9.8 m/s2)
1.    8 m/s
2.    1 m/s
3.    0 m/s
4.    cannot be determined since time is not given.

Answer: 3


Q 3: An object of mass 20 kg moves with uniform acceleration from rest to a speed of 2m/s in 20 secs. On average how much power is generated in 20 seconds duration.

1.    10 W
2.    20 W
3.    40 W
4.    2 W

Answer: 4

Q 4 :(NSEJS 2012): Wavelength is

(i) The distance traveled by the wave in one period of oscillation of particles in the medium.
(ii) The distance between two particles, which are in the same phase.
(iii) Half of the distance between two particles, which are in the same phase.

The correct definitions are
1.    and (iii)
2.    and (ii)
3.    (i), (ii) and (iii)
4.    and (iii)

Answer: 2

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Q 5: If we increase the time period of a wave, its frequency will

1.    decrease
2.    increase
3.    remains same
4.    none of these

Answer: 1

Q 6: Which of the following is a physical change?

1.    Rusting of Iron
2.    Heating of Iron
3.    Burning of Wood
4.    Ripening of a fruit.

Answer: 1


Q 7: Which of the following is a chemical change?

1.    Boiling of Water
2.    Tearing of Newspaper
3.    Cooking a vegetable
4.    Freezing water into ice

Answer: 3

Q 8: Which of the following is NOT a physical property of a substance?

1.    shape
2.    color
3.    density
4.    flammability

Answer: 4


Q 9: Which of the following MIGHT NOT tell a chemical change has taken place?

1.    Evolution of gas.
2.    Light is generated
3.    Production of heat
4.    Converting liquid into gas.

Answer: 4

Q 10: Turning milk into curd is a

1.    physical change
2.    physical property
3.    chemical change
4.    chemical property

Answer: 3


Q 11: The product of the place values of two 2’s in 428721 is

1.    4
2.    40000
3.    400000
4.    40000000

Answer: 3

Q 12:  3 × 10000 + 7 x 1000 + 9 x 100 + 0 x 10 + 4 is the same as

1.    3794
2.    37940
3.    37904
4.    379409

Answer: 3


Q 13: If 1 is added to the greatest 7-digit number, it will be equal to

1.    10 thousand
2.    1 lakh
3.    10 lakh
4.    1 crore

Answer: 4

Q 14: The expanded form of the number 9578 is

1.    9 × 10000 + 5 × 1000 + 7 × 10 + 8 × 1
2.    9 × 1000 + 5 × 100 + 7 × 10 + 8 × 1
3.    9 × 1000 + 57 × 10 + 8 × 1
4.    9 × 100 + 5 × 100+ 7 × 10 + 8 × 1

Answer: 2

Q 15: 5 When rounded off to nearest thousands, the number 85642 is

1.    85600
2.    85700
3.    85000
4.    86000

Answer: 4


Q 16: Simplify 2³

1.    6
2.    8
3.    10
4.    222

Answer: 2

Q 17: What is the value of 3?

1.    0
2.    1
3.    3
4.    Not Defined

Answer: 2

Q 18: Value of 12² is _____

1.    2
2.    24
3.    144
4.    0

Answer: 3

Download Free: 
Q 19: The Exponent in the expression 3⁷ is _______ .

1.    0
2.    1
3.    3
4.    7

Answer: 4

Q 20: aⁿ ÷ a³ = ?,  Where m is a natural number.
1.    aⁿ
2.   
3.    aⁿ³
4.    a

Answer: 3

Important Dates of JEE Main 2019:

Events
Dates
JEE Main 2019 January Exam
Registration dates
01-09-2018 to 30-09-2018
Final date to pay the application fee
01-10-2018
Correction Period of Application Form
08-10-2018 to 14-10-2018
Announcement of Date and Shift for Paper I and II
05-10-2018
Announcement of Exam City for Paper I and II
21-10-2018
Release of Admit Card
17-12-2018
JEE Main 2019 January exam
06-01-2019 to 20-01-2019 (8 sittings out of which candidates can choose one)
Paper I (9:30 AM to 12:30 PM and 2:30 PM to 5:30 PM)
Paper II (In one shift only)
Release of Answer Key and OMR Sheets
To be notified
Declaration of Result
31-01-2019
JEE Main 2019 April Exam
Registration dates
08-02-2019 to 07-03-2019
Correction Period of Application Form
To be notified
Release of Admit Card
18-03-2019
JEE Main 2019 April exam
06-04-2019 to 20-04-2019 (8 sittings out of which candidates can choose one)
Release of Answer Key and OMR Sheets
To be notified
Declaration of Result
30-04-2019

Check Here:
Note:

To fetch more details regarding JEE Main Previous Year Question Papers you are suggested to visit the Official Link of the Joint Entrance Examination (Main). Apart from this, you are suggested to bookmark our web page to get all the latest update regarding JEE Main Sample Paper 2019.

Check Here JEE Main Related Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.