Header Ads

JEE Main 2019 Mock Test: (Practice) Free Online Tests Series for Preparation

Edit

JEE Main Mock Test

JEE Main 2019 Mock Test: Free Online JEE Main Mock Test will be available on this page, once National Testing Agency will release the direct link to access Online Tests Series for Preparation.

National Testing Agency is going to conduct Joint Entrance Exam Mains 2019 from 06 to 20-01-2019. Interested applicants can apply for the same through online mode from 01-09-2018 to 30-09-2018.

JEE Main 2019 Free Online Tests Series for Preparation:

Conducted by
National Testing Agency
Exam
Joint Entrance Exam Mains 2019
Exam date
06 to 20-01-2019
Starting date
01-09-2018
Last date
30-09-2018
Category
JEE Main 2019 Mock Test


This JEE Main Mock Test Series offers All India Rank and perfect standard to applicants to evaluate their performance against best brains throughout nation. With the help of JEE Main Online Test, candidates can prepare well for JEE Main 2019 Exam.

Applicants should practice at least one JEE Main Mock Test 2019 per week. JEE Main Official Mock Test will help you to analyze your performance in the exam. Scroll down this page of www.privatejobshub.in to get details regarding JEE Main Computer Based Mock Test.

JEE Main Mock Test

Analysis of JEE Main Online Mock Test:

National Testing Agency will conduct the JEE Main 2019 from 06 to 20-01-2019 in offline and computer based test (CBT).

Test
Questions
Time (in minutes)
Mock Test JEE Main 1
90
180
JEE Main 2019 Mock Test 2
30
60
JEE Main Mock Test Online 3
9
20


How to Login for JEE Main Mock Test 2019?
  • First of all, visit the official website of Joint Entrance Examination (Main) 2019 that is jeemain.nic.in for JEE Main Mock Test
  • Then on home page of official site go to “JEE Main Computer Based Exam Mock Test” and hit the link.
  • Now on JEE Main Mock Test page, you will enter the required details such as Registration ID & Password, then hit on “Sign In” link for JEE Main Mock Test 2019 Online.
  • The general instructions will be provided to the candidates for JEE Main Mock Test Free. The mode of language has to be selected. Hit on "I am ready to begin".
  • The Mock Test For JEE Main 2019 will be available at the right side of the screen which also shows the status of each of the numbered questions.
  • Different colours will show the answer status of each question.
Answer Status for Questions in JEE Main Mock Test Computer Based:

Button Colour
Status of the Button Pressed
Gray
You have not visited the question yet
Red
You have not answered the question
Green
You have answered the question
Purple
You have NOT answered the question, but have marked it for review
Purple with a Green Circle
You have answered the question, but marked it for review.

Hit Here to Get: JEE Main Sample Paper 2019

JEE Main Mock Test Paper with Solutions:

Question 1: An aeroplane is flying horizontally with a velocity of 600 km/h and at a height of 1960 m. When it is vertically at a point A on the ground a bomb is released from it. The bomb strikes the ground at point B. The distance AB is

1.    1200 m
2.    0.33 km
3.    3.33 km
4.    33 km

Answer: 3

Question 2: Mica is used in electrical appliances such as electric iron because mica is

1.    a good conductor of heat but a bad conductor of electricity
2.    a bad conductor of heat but a good conductor of electricity
3.    a good conductor of heat as well as electricity
4.    a bad conductor of heat as well as electricity

Answer: 1


Question 3: It is easier to roll a barrel full of coal tar than to pull it because

1.    the full weight of the barrel comes into play when it is pulled
2.    the rolling friction is much less than the sliding friction
3.    more surface area of the barrel is in contact with the road when it is pulled
4.    coal tar is a liquid and it flows in the barrel when it is rolled

Answer: 2

Question 4: One nanometer is equal to

1.    10-6m
2.    10-8m
3.    10-9m
4.    10-5m

Answer: 3

Question 4: Identify the vector quantity from the following

1.    Heat
2.    Angular momentum
3.    Time
4.    Work

Answer: 2

Start Your Test

Question 5: One should not connect a number of electrical appliances to the same power socket because

1.    this can damage the appliances due to overloading
2.    this can damage the domestic wiring due to overloading
3.    this can damage the electrical meter
4.    the appliance will not get full voltage

Answer: 2

Question 6: Natural radioactivity was discovered by

1.    Marie Curie
2.    Ernest Rutherfor
3.    Henri Becquerel
4.    Enrico Fermi

Answer: 3

Question 7: The names of the scientists, Newlands, Mendeleev, and Meyer are associated with the development of

1.    atomic structure
2.    metallurgy
3.    periodic table of contents
4.    discovery of elements

Answer: 3


Question 8: The number of waves made by an electron moving in an orbit having maximum magnetic quantum number is +3

1.    4
2.    5
3.    2
4.    zero

Answer: 1

Question 9: Equal masses of oxygen, hydrogen and methane are kept under identical conditions. The ratio of the volumes of gases will be

1.    2 : 16 : 2
2.    2 : 16 : 1
3.    1 : 16 : 2
4.    1 : 1 : 1

Answer: 3

Take a Test Now

Question 10: The mass number of an atom is equal to

1.    the number of protons
2.    the number of protons and electrons
3.    the number of nucleons
4.    the number of neutrons

Answer: 3

Question 11: The most important ore of aluminium is

1.    bauxite
2.    magnetite
3.    haematite
4.    monazite

Answer: 1


Question 12: The hottest part of the gas flame is known as

1.    luminous zone
2.    dark zone
3.    blue zone
4.    non-luminous zone

Answer: 4

Question 13: The human body is made up of several chemical elements; the element present in the highest proportion (65%) in the body is

1.    carbon
2.    hydrogen
3.    oxygen
4.    nitrogen

Answer: 3

Get Here:
Question 14: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

1.    120 metres
2.    180 metres
3.    324 metres
4.    150 metres

Answer: 4

Question 15: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

1.    12 days
2.    15 days
3.    16 days
4.    18 days

Answer: 2

Take a Test  Now

Question 16: A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?

1.    Rs. 375
2.    Rs. 400
3.    Rs. 600
4.    Rs. 800

Answer: 2

Question 17: The H.C.F. of two numbers is 23 and the other two factors of their L.C.M. are 13 and 14. The larger of the two numbers is:

1.    276
2.    299
3.    322
4.    345

Answer: 3


Question 18: A man has Rs. 480 in the denominations of one-rupee notes, five-rupee notes and ten-rupee notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that he has?

1.    45
2.    60
3.    75
4.    90

Answer: 4

Question 19: The price of 10 chairs is equal to that of 4 tables. The price of 15 chairs and 2 tables together is Rs. 4000. The total price of 12 chairs and 3 tables is:

1.    Rs. 3500
2.    Rs. 3750
3.    Rs. 3840
4.    Rs. 3900

Answer: 4

Question 20: Which of the following statements is not correct?

1.    log10 10 = 1
2.    log (2 + 3) = log (2 x 3)
3.    log10 1 = 0
4.    log (1 + 2 + 3) = log 1 + log 2 + log 3

Answer: 2

JEE Main Mock Test Papers Free Download:

National Testing Agency will soon release the JEE Main Mock Test for Preparation in September 2019. The JEE Main 2019 Mock Test Paper will help the applicants practice and understand the type of questions that will be asked in the exam.

It is important that candidates choose to take up JEE Main Mock Test By NTA to be able to know their weak areas and analyse their performance. The JEE Main Free Mock Test can be accessed by candidates easily just by signing in. Download the free JEE Main Mock Test from official site.

Check Further Process:
Necessary Instructions for JEE Main Online Mock Test Series Free:
  • An applicant will be given 180 minutes to attempt all of the questions in Mock Test For JEE Main.
  • The clock will be set. The countdown timer at the top right corner of the screen will display the remaining time for Online Mock Test For JEE Main 2019 to be completed for.
  • After the given time is over, the examination will come to an end by itself. The candidates will not be required to end or submit their exam.
  • “Marked for Review” is a reminder for the candidates to check the question again in JEE Main Mock Test Papers.
  • If a question is answered and “Marked for Review” during the real examination, then the answer will be considered final.
Download Here: JEE Main Question Papers

JEE Main 2019 Important Dates:

For January 2019 Exam

Events
Dates
Application form available
01-09-2018
JEE Main Mock test available
September 2018
Last date for application submission
30-09-2018
Last date for fee payment
01-10-2018
Application correction
08 to 14 -10-2018
Downloading of admit card
17-12-2018
Exam date
06 to 20-01-2019
Result announcement
31-01- 2019

For April 2019 Exam

Events
Dates
Application form release
08-02-2019
Correction in uploaded image starts
February 2019
JEE Main 2019 Mock test available
February 2019
Last date for application submission
07-03- 2019
Last date for fee payment
08-03- 2019
Availability of admit card
18-03-2019
Exam date
6th – 20-04-2019
Result announcement
30-04-2019

Note:

Applicants can visit the Official Link to get complete details regarding JEE Main Mock Test 2019. Contenders can subscribe our free email service to get latest updates regarding JEE Main Mock Test.

Applicants can also follow us on Facebook & Google+ to get latest updates regarding JEE Main Mock Test 2019. Bookmark the web portal that is www.privatejobshub.in by pressing Ctrl+D option for getting latest update about JEE Main Mock Test.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.