Header Ads

VITEEE Mock Test 2018 Available! Online Test Series for Exam Preparation

Edit

VITEEE Mock Test

VITEEE Mock Test 2018: VITEEE Mock Test is available online at the official website. Applicants can now start practicing the VITEEE Online Mock Test to get the experience and feel the actual exam of VITEEE 2018.

With the help of VITEEE 2018 Online Test Series, candidates can prepare well for the upcoming VITEEE Exam 2018. Apart from VITEEE 2018 Mock Test or demo test, applicants are also advised to practice Sample Papers of VITEEE.

VITEEE Exam Mock Test!!!

VITEEE is the VIT University Engineering Entrance Exam for students seeking admission to the first year Engineering Course. For the better preparation of VITEEE Exam, applicants need to solve the VITEEE Mock Test Papers.

For Free Online Mock Test for VITEEE: Hit Here

VITEEE Exam will be conducted from 04-04-2018 to 15-04-2018.  Check the below section of this page of www.privatejobshub.in to get complete details regarding VIT University Engineering Entrance Exam Mock Test.

VITEEE Mock Test

How to Login for VITEEE Mock Test Series?
  • First of all, visit the official link of VIT University that is www.vit.ac.in/btechadmissions/viteee2018 for VITEEE Mock Test for Exam Preparation.
  • On home page of official site select and hit “Mock Test” tab.
  • Candidates have to sign in using their Log in ID and Password and then hit on “Submit” button.
  • Go through the instructions about the VITEEE Mock Test Free, then follow declaration and hit on continue button. 
  • Afterwards now hit on "Start Exam" button for VITEEE Mock Test. 
Get Here: 5 Tips To Complete Exam On Time

Important Instructions to be followed while taking the VITEEE Mock Test 2018:
  • Applicants have to hit on the VITEEE Practice Test tab or Start Now button.
  • After selecting the answer, the applicants should hit on the “Next” button to move to the next question for VITEEE Mock Test.
  • Contenders need to hit on the “Previous” button to move to the previous question.
  • You can also bookmark any number of the question by hitting on “Mark for Review” button or vice versa to remove the bookmark.
  • You have the option of marking the new response before submitting the test and they can also clear their response by using the “Clear” button to make the question unanswered for VITEEE Mock Test.
  • Applicants who have selected the question during the VITEEE Mock Test would be displayed accordingly.
Colour Details
Particulars
Green 
Attempted
White
Not Attempted
Blue
Attempted and Bookmarked
Orange
Not Attempted and Bookmarked


VITEEE Mock Test Papers with Answers:

Question 1: Radio telescopes are better than optical telescopes because

1.    they can detect faint galaxies which no optical telescope can
2.    they can work even in cloudy conditions
3.    they can work during the day and night
4.    All of the above

Answer: 4

Question 2: Light Emitting Diodes (LED) is used in fancy electronic devices such as toys emit

1.    X-rays
2.    ultraviolet light
3.    visible light
4.    radio waves

Answer: 3

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 3: Mercury is commonly used as a thermometric fluid rather than water because

1.    specific heat of mercury is less than water
2.    specific heat of mercury is more than water
3.    mercury has greater visibility than water
4.    density of mercury is more than the water

Answer: 3

Question 4: Optical fibre works on the

1.    principle of refraction
2.    total internal reflection
3.    scattering
4.    interference

Answer: 2

Start Your Test

Question 5: Light from the star, Alpha Centauri, which is nearest to the earth after the sun, reaches the earth in

1.    4.2 seconds
2.    42 seconds
3.    4.2 years
4.    42 years

Answer: 3

Question 6: The metal does not give H2 on treatment with dilute HCL is

1.    Zn
2.    Fe
3.    Ag
4.    Ca

Answer: 3


Question 7: The number of g-molecule of oxygen in 6.02 x 1024CO molecules is

1.    1 gram of molecule
2.    0.5 gram of molecule
3.    5 gram of molecule
4.    10 gram of molecule

Answer: 3

Question 8: The most extensive, commercially useful source of thorium as monazite sand occurs in India at

1.    Orissa coast
2.    Travancore coast
3.    West Bengal coast
4.    Gujarat coast

Answer: 2

Question 9: The main active constituent of tea and coffee is

1.    nicotine
2.    chlorophyll
3.    caffeine
4.    aspirin

Answer: 3


Take a Test Now

Question 10: The hardest form of carbon is

1.    coke
2.    graphite
3.    diamond
4.    charcoal

Answer: 3

Question 11: Radioactivity is a phenomenon of the spontaneous emission of

1.    protons (alpha particles)
2.    electrons (beta particles)
3.    gamma rays (short wave electromagnetic waves)
4.    All of the above

Answer: 4

Question 12: Organic Substances which, in very small amounts, control growth and development called

1.    vitamins
2.    hormones
3.    enzymes
4.    None of the above

Answer: 2


Question 13: Our major foods, fibres, spices, fruits and beverage crops are

1.    flowering plants
2.    gymnosperms plants
3.    pteridophytes
4.    bryophytes

Answer: 1

Start Your Test

Question 14: Two pipes A and B can fill a cistern in 37 minutes and 45 minutes respectively. Both pipes are opened. The cistern will be filled in just half an hour, if the B is turned off after:

1.    5 min.
2.    9 min.
3.    10 min.
4.    15 min.

Answer: 2

Question 15: The H.C.F. of two numbers is 23 and the other two factors of their L.C.M. are 13 and 14. The larger of the two numbers is:

1.    276
2.    299
3.    322
4.    345

Answer: 3

Question 16: The ratio between the length and the breadth of a rectangular park is 3 : 2. If a man cycling along the boundary of the park at the speed of 12 km/hr completes one round in 8 minutes, then the area of the park (in sq. m) is:

1.    15360
2.    153600
3.    30720
4.    307200

Answer: 2

Take a Test  Now

Question 17: An error 2% in excess is made while measuring the side of a square. The percentage of error in the calculated area of the square is:

1.    2%
2.    2.02%
3.    4%
4.    4.04%

Answer: 4

Question 18: If A + B means A is the mother of B; A - B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?

1.    Q - N + M x P
2.    P + S x N - Q
3.    P - M + N x Q
4.    Q - S % P

Answer: 3


Question 19: Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series

120, 99, 80, 63, 48, ?
1.    35
2.    38
3.    39
4.    40

Answer: 1

Take a Test

Question 20: Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series
589654237, 89654237, 8965423, 965423, ?

1.    58965
2.    65423
3.    89654
4.    96542

Answer: 1
VITEEE 2018 Marking Scheme:

S.No.
Sections
Number of Questions
Marks for Each Question
01
Physics
40
40
02
Chemistry
40
40
03
Mathematics/Biology
40
40
04
English
5
5
Total
125
125

Final Words:

Visit this Official Link to get complete details regarding VITEEE Mock Test 2018. Contenders may visit our web portal that is www.privatejobshub.in time to time to get more details about VITEEE Mock Test.

You may join us on Facebook and Google Plus to get more details regarding VITEEE Mock Test on your timeline. If applicants find any query then drop your comment in the comment box which is provided below.

Check Here VITEEE Related Links:


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.