Header Ads

SBI PO Mock Test 2018 (Prelims) Online Test Series | Practice Questions

Edit

SBI PO Mock Test

SBI PO Mock Test 2018: In order to fill 2000 vacant positions of SBI PO, state Bank of India has decided to organize SBI PO Prelims exam on 01-07-2018, 07-07-2018 & 08-07-2018. So, start preparation through SBI PO Mock Test which is beneficial for all the candidates for better preparation.

Through SBI PO Recruitment Notification, Bank will appoint only those candidates who will qualify the SBI PO Prelims Exam, SBI PO Mains Exam, Group Discussion and Interview. So, candidates are advised to prepare from SBI PO Online Test Series, SBI PO Practice Questions to get an idea of the questions, may be asked in SBI PO Preliminary Exam.

SBI PO Notification for July Exam:

On 21-04-2018, SBI PO July Exam Notification was released by State Bank of India for filling up SBI Probationary Officer Vacancies. So, candidates want to appear in SBI PO Prelims Exam need to apply for State Bank of India Recruitment by submitting their online form till the last date that is 13-05-2018.

By regular practicing SBI PO Mock Test 2018, your speed and accuracy will be improved and your confidence will be increases by regularly clearing cut-off in SBI PO Mock Test. And by this performing in actual SBI PO Prelims Exam will be much easier. Go through this page to check SBI PO Question and Answers, SBI PO Mock Test 2018, SBI PO Test Series given by the team of www.privatejobshub.in

SBI PO Important Dates:

Particulars
SBI PO 2018 Dates
SBI PO On line registration including Editing/
Modification of Application by candidates
21-04-2018 to 13-05-2018
Payment of Application Fees/Intimation Charges
21-04-2018 to 13-05-2018
Download of SBI Admit Card for PO online Preliminary
Examination
18-06-2018 onwards
SBI PO Exam Date – PO Preliminary
1st, 7th & 8th of July 2018
SBI PO Result of Online exam – Preliminary
15-07-2018
Download of Call letter for Online Main Exam
20-07-2018
Conduct of SBI PO Online Examination – Main
04-08-2018
Declaration of Result – Main
20-08-2018
Download SBI PO Call Letter for Interview
01-09-2018
Conduct of Group Exercises & Interview
24-09-2018 to 12-10-2018
Declaration of Final Result
01-11-2018
Pre-Examination Training for SC/ST/Religious Minority Community candidates
Download of call letters for Pre-Exam Training
28-05-2018 onwards
Conduct of Pre-Exam Training
18-06-2018 to 23-06-2018
SBI PO Mock Test/ SBI PO Online Test Series
Available Here

SBI PO Mock Test

SBI PO Online Test Series

Question 1: The ratio between the length and the breadth of a rectangular park is 3 : 2. If a man cycling along the boundary of the park at the speed of 12 km/hr completes one round in 8 minutes, then the area of the park (in sq. m) is:

1.    15360
2.    153600
3.    30720
4.    307200

Answer: 2

Question 2: An error 2% in excess is made while measuring the side of a square. The percentage of error in the calculated area of the square is:

1.            2%
2.            2.02%
3.            4%
4.            4.04%

Answer: 4

Question 3: The ratio between the perimeter and the breadth of a rectangle is 5 : 1. If the area of the rectangle is 216 sq. cm, what is the length of the rectangle?

1.    16 cm
2.    18 cm
3.    24 cm
4.    Data inadequate
5.    None of these

Answer: 2


Question 4: The percentage increase in the area of a rectangle, if each of its sides is increased by 20% is:

1.    40%
2.    42%
3.    44%
4.    46%

Answer: 3

Question 5: A rectangular park 60 m long and 40 m wide has two concrete crossroads running in the middle of the park and rest of the park has been used as a lawn. If the area of the lawn is 2109 sq. m, then what is the width of the road?

1.    2.91 m
2.    3 m
3.    5.82 m
4.    None of these

Answer: 2

Question 6: Georgia, Uzbekistan and Turkmenistan became the members of UNO in

1.            1991
2.            1992
3.            1993
4.            1994

Answer: 2


Question 7: Guru Gobind Singh was

1.    the 10th Guru of the Sikhs
2.    founder of Khalsa, the inner council of the Sikhs in 1699
3.    author of Dasam Granth
4.    All the above

Answer: 4

Question 8: Hermann Scheer (Germany) received right Livelihood Award in 1999 for

1.    his indefatigable work for thepromotion of solar energy worldwide
2.    his long standing efforts to end the impunity of dictators
3.    showing that organic agriculture is a key to both environmental sustainability and food security
4.    None of the above

Answer: 1

Question 9: Germany signed the Armistice Treaty on ____ and World War I ended

1.    January 19, 1918
2.    May 30, 1918
3.    November 11, 1918
4.    February 15, 1918

Answer: 3


Question 10: During World War II, when did Germany attack France?

1.    1940
2.    1941
3.    1942
4.    1943

Answer: 1

Question 11: Frederick Sanger is a twice recipient of the Nobel Prize for

1.    Chemistry in 1958 and 1980
2.    Physics in 1956 and 1972
3.    Chemistry in 1954 and Peace in 1962
4.    Physics in 1903 and Chemistry in 1911

Answer: 1

Question 12: Tanya is older than Eric.

Cliff is older than Tanya.
Eric is older than Cliff.
If the first two statements are true, the third statement is
1.    true
2.    false
3.    uncertain

Answer: 2


Question 13: Blueberries cost more than strawberries.

Blueberries cost less than raspberries.
Raspberries cost more than strawberries and blueberries.
If the first two statements are true, the third statement is
1.    true
2.    false
3.    uncertain

Answer: 1

Question 14:  All the trees in the park are flowering trees.

Some of the trees in the park are dogwoods.
All dogwoods in the park are flowering trees.
If the first two statements are true, the third statement is

1.    true
2.    false
3.    uncertain

Answer: 1

Question 15: Mara runs faster than Gail.

Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.
If the first two statements are true, the third statement is
1.    true
2.    false
3.    uncertain

Answer: 2


Question 16: Apartments in the Riverdale Manor cost less than apartments in The Gaslight Commons.

Apartments in the Livingston Gate cost more than apartments in the The Gaslight Commons.
Of the three apartment buildings, the Livingston Gate costs the most.
If the first two statements are true, the third statement is
1.    true
2.    false
3.    uncertain

Answer: 1

Question 17: In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C:

1.    18 m
2.    20 m
3.    27 m
4.    9 m

Answer: 2

Question 18:  A and B take part in 100 m race. A runs at 5 kmph. A gives B a start of 8 m and still beats him by 8 seconds. The speed of B is:

1.    5.15 kmph
2.    4.14 kmph
3.    4.25 kmph
4.    4.4 kmph

Answer: 2


Question 19: In a 500 m race, the ratio of the speeds of two contestants A and B is 3 : 4. A has a start of 140 m. Then, A wins by:

1.    60 m
2.    40 m
3.    20 m
4.    10 m

Answer: 3

Question 20: In a 100 m race, A beats B by 10 m and C by 13 m. In a race of 180 m, B will beat C by:

1.    5.4 m
2.    4.5 m
3.    5 m
4.    6 m

Answer: 4

SBI PO 2018 Prelims Exam Pattern (Phase I)
  • For every wrong answer, one-fourth of the marks will be deducted.
  • No negative marking for unattempted questions.
  • You have to qualify in all 3 sections, SBI will decide the cut offs for the same at its discretion.
Section
No. of Questions
Marks
Duration
30
30
1 hour
Quantitative Aptitude
35
35
35
35
TOTAL
100
100

SBI PO 2018 Main Exam Pattern (Phase II)
  • For every incorrect response, one-fourth of the marks will be deducted from total.
  • The descriptive paper will be of 30 minutes duration with 50 marks assigned to the test of English Language.
  • You will be tested on Letter Writing & Essay.
Name of section
No. of question
Marks
Duration
30
30
2 Hour
35
35
35
35
General awareness
40
40
20
20
Total
200
200
Descriptive test
3
50
1 Hour

Group Discussion & Interview (Phase III)

Test
Max. Marks
20
30
TOTAL
50


Is SBI PO Prelims Mock Test will Help in Exam Preparation?
  • Yes, SBI PO Prelims Mock Test will help the candidates for better preparation for SBI PO Prelims Exam.
  • Initially you need to understand the SBI PO Exam Pattern. It is because SBI PO Pre Mock Test is based on the exact SBI PO prelims Exam Pattern. While attempting the SBI PO Exam, you will find out the topics in which you are weak and by this you can easily improve your speed and accuracy. Given your more and time to your weak areas.
  • GA is a very scoring important topic. So, you need to prepare for GA section on regular basis and attempt more and more SBI PO Mock Test.
  • If you will practice SBI PO Online Test Series on regular basis then your confidence will be increases and you can easily maintain your speed at the time of examination. By regularly practicing through SBI PO Mock Test, chances are more to clear actual cut off marks.
Final words:

We Hope that you get all details about SBI PO Mock Test 2018, SBI PO Online Test Series. To get complete details about SBI PO Mock Test, press Official Link.

Have a Look On Below Links:


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.