Header Ads

IB ACIO Previous Years Question Papers – MHA IB ACIO Sample Papers Download

Edit

IB ACIO Previous Years Question Papers

Candidates, who are going to appear in Intelligence Bureau Assistant Central Intelligence Officer (IB ACIO) Exam, can download IB ACIO Previous Years Question Papers from this page.

Here on this page we have provided the PDF files of MHA IB ACIO Sample Papers, you can download it and prepare for examination as according to it. With the help of IB ACIO Previous Years Question Papers, you will get to know about the structure of examination and difficulty level of exam, which will help you for exam preparation. 

Overviews of IB ACIO Examination

Conducting Authority  
The Ministry of Health Affairs
Exam Name
IB ACIO
Exam Darted
Updating Soon
Motive of Exam
Recruitment 

The Ministry of Health Affairs is going to conduct recruitment examination for Intelligence Bureau Assistant Central Intelligence Officer (IB ACIO). So candidates, who want to get recruited on the appropriate post, have to qualify IB ACIO Exam.

Candidates are required to download IB ACIO Previous Years Question Papers by going though the below ward of this page, which is well tailored by the team of project www.privatejobshub.in 

IB ACIO Previous Years Question Papers

Direct Links to get Previous year question paper of IB ACIO

Here below we have provided the direct links to get IB ACIO grade 2 previous year question paper, you may hit on the appropriate link and IB ACIO grade 2 previous year question paper pdf will be directly displayed on your digital screen;

Previous year IB ACIO question paper
Get PDF files
IB ACIO Model Paper-I
IB ACIO Model Paper 2017 Exam
IB ACIO Model Paper-III
IB ACIO Model Paper-IV
IB ACIO 2013 Question Paper

IB ACIO Previous Years Questions answers:

Following are the important questions, which asked in the previous year’s examination. you may read all these questions before appearing in examination:

Q 1. In which year of First World War Germany declared war on Russia and France?

1.    1914
2.    1915
3.    1916
4.    1917

Answer: 1

Q 2. ICAO stands for

1.    International Civil Aviation Organization
2.    Indian Corporation of Agriculture Organization
3.    Institute of Company of Accounts Organization
4.    None of the above

Answer: 1

Q 3. India's first Technicolor film ____ in the early 1950s was produced by ____

1.    'Jhansi Ki Rani', Sohrab Modi
2.    'Jhansi Ki Rani', Sir Syed Ahmed
3.    'Mirza Ghalib', Sohrab Modi
4.    'Mirza Ghalib', Munshi Premchand

Answer: 1

Download Here: IB ACIO Syllabus

Q 4. India has largest deposits of ____ in the world.

1.    gold
2.    copper
3.    mica
4.    None of the above

Answer: 3

Q 5. How many Lok Sabha seats belong to Rajasthan?

1.    32
2.    25
3.    30
4.    17

Answer: 2

Q 6. India's first satellite is named after

1.    Aryabhatta
2.    Bhaskara II
3.    Bhaskara I
4.    Albert Einstein

Answer: 1


Q 7. India's first atomic reactor was

1.    Zerlina
2.    Dhruva
3.    Apsara
4.    Kamini

Answer: 3

Q 8. In which year, terrorists crash two planes into New York's World Trade Centre on September 11 in a sequence of destruction?

1.    2000
2.    2001
3.    2002
4.    2003

Answer: 2

Q 9. India's first ocean wave's energy project was launched in

1.    1981
2.    1991
3.    1995
4.    2000

Answer: 2


Q 10. In which of the following years, the membership of the Security Council was increased from 11 to 15 (under Article 23)?

1.    1960
2.    1965
3.    1972
4.    1975

Answer: 2

Q 11. India's tallest stone statue of the Jain sage Gomateswara is at

1.    Mysore, Karnakata
2.    New Delhi
3.    Sravanabelagola, Karnataka
4.    Mandu, Madhya Pradesh

Answer: 3

Q 12. In 1945, fifty nations met to phrase the basic charter for a world organization which would "save succeeding generations from the scourge of war". This conference took place at

1.    Dumbarton Oaks
2.    London
3.    San Francisco
4.    Yalta

Answer: 3


Q 13. In a normal human body, the total number of red blood cells is

1.    15 trillion
2.    20 trillion
3.    25 trillion
4.    30 trillion

Answer: 4

Q 14. INS Venduruthy is located at

1.    Kochi
2.    Lonavla
3.    Jamnagar
4.    Mumbai

Answer: 1

Q 15. In which season do we need more fat?

1.    Rainy season
2.    Spring
3.    Winter
4.    Summer

Answer: 3


Q 16. How much districts are there in Punjab?

1.    13
2.    17
3.    22
4.    15

Answer: 3

Q 17. India participated in Olympics Hockey in

1.    1918
2.    1928
3.    1938
4.    1948

Answer: 2

Q 18. If force is expressed in Newton and the distance in metre, then the work done is expressed in

1.    Joule
2.    Kg wt
3.    Kg wt m
4.    Watt

Answer: 1

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Q 19. How many teeth does a normal adult dog have?

1.    32
2.    34
3.    38
4.    42

Answer: 4

Q 20. How many red blood cells does the bone marrow produce every second?

1.    2 million
2.    5 million
3.    7 million
4.    10 million

Answer: 1

Those, who will declare qualify by the examination, will be called for further selection process of selection that may be personal interview or document verification.

So try to clear the examination with qualifying marks. For better preparation IB ACIO previous year question paper with answers are best options, so download the sample papers as prepare as accordingly.

Note:

We hope that you will prepare well with the help of IB ACIO Previous Years Question Papers provided above. For more updates you should stay connected with our web portal as we update our pages time to time.

Take Help From These Preparation Stuff

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.