Header Ads

CG PET Question Papers | PDF Download Pre-Engineering Test Sample Papers

Edit

CG PET Question Papers

Enhance your preparation for Chhattisgarh Pre Engineering Test with CG PET Question Papers!! Chhattisgarh Professional Examination Board is going to conduct the Exam in May 2018; those who are participating in exam can start preparation with CG PET Sample Papers.

CG PET Question Papers Download PDF Free:

Students can download the CG PET Question Papers PDF directly from here by tapping the suitable link accessible below. With the help of CG PET Exam Question Papers one will get an idea about the exam format and which types of questions asked in the exam.

Get CG PET Question Papers PDF:

Conducting Organization
Chhattisgarh (CG) Vyapam or Chhattisgarh Professional Examination Board (CPEB)
Examination
Chhattisgarh Pre Engineering Test
Applications Starts
March 2018
Last Date of application process
April 2018
Exam Date
May 2018
Category
CG PET Question Papers

Download CG Pre-Engineering Test Question Papers:

As CG PET scores is valid for admission into UG Engineering dairy technology, agriculture technology courses in best colleges & institutions. So, solve daily Chhattisgarh Pre Engineering Test Question Papers and prepare accordingly.

Candidates if you want to get CG PET Question Papers directly then must go through this page which is well prepared by the expert team member of www.privatejobshub.in.

CG PET Question Papers

Download CG PET Solved Question Papers by hitting the apt link from below farmed table-

CG PET Chemistry Question Papers 2011
CG PET Question Papers Chemistry 2012
CG PET Exam Papers Chemistry 2013
CG PET Mathematics Question Papers 2011
CG PET Exam Sample Papers Mathematics 2012
CG PET Question Papers Mathematics 2013
CG PET Question Papers Physics 2013

CG PET Exam Question and Answers

Question 1: The absorption of ink by blotting paper involves

1)    viscosity of ink
2)    capillary action phenomenon
3)    diffusion of ink through the blotting
4)    siphon action

Answer: 2

Question 2: Siphon will fail to work if

1)    the densities of the liquid in the two vessels are equal
2)    the level of the liquid in the two vessels are at the same height
3)    both its limbs are of unequal length
4)    the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Answer: 2

Question 3: Nuclear sizes are expressed in a unit named

1)    Fermi
2)    angstrom
3)    newton
4)    tesla

Answer: 1

Get More Details: CG PET Application Form

Question 4: Mirage is due to

1)    unequal heating of different parts of the atmosphere
2)    magnetic disturbances in the atmosphere
3)    depletion of ozone layer in the atmosphere
4)    equal heating of different parts of the atmosphere

Answer: 1

Question 5: Light from the Sun reaches us in nearly

1)    2 minutes
2)    4 minutes
3)    8 minutes
4)    16 minutes

Answer: 3

Question 6: The nucleus of an atom consists of

1)    electrons and neutrons
2)    electrons and protons
3)    protons and neutrons
4)    All of the above

Answer: 3

Download Now: CG PET Syllabus

Question 7: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

1)    molality
2)    molarity
3)    normality
4)    formality

Answer: 1

Question 8: The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

1)    Na
2)    Ag
3)    Hg
4)    Fe

Answer: 4

Question 9: The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of

1)    p-electrons in Ne(Z = 10)
2)    s-electrons in Mg(Z = 12)
3)    d-electrons in Fe(Z = 26)
4)    p-electrons in CI(Z = 17)

Answer: 4


Question 10: The molecules of which gas have highest speed?

1)    H2 at -73oC
2)    CH4 at 300 K
3)    N2 at 1,027oC
4)    O2 at 0oC

Answer: 1

Question 11: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

1)    Rs. 650
2)    Rs. 690
3)    Rs. 698
4)    Rs. 700

Answer: 3

Question 12: A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

1)    Rs. 4462.50
2)    Rs. 8032.50
3)    Rs. 8900
4)    Rs. 8925

Answer: 4


Question 13: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

1)    15
2)    16
3)    18
4)    25

Answer: 2

Question 14: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

1)    588 apples
2)    600 apples
3)    672 apples
4)    700 apples

Answer: 4

Question 15: The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

1)    0
2)    1
3)    10
4)    19

Answer: 1


About CG PET 2018

Chhattisgarh Pre Engineering Test is a state level engineering entrance exam which is organized by Chhattisgarh Professional Examination Board (CPEB). Chhattisgarh PET 2019 is the gateway for those students who wish to get admission in various Engineering (B.Tech) Courses offered by various government and private colleges of Chhattisgarh state

CG PET Exam Format 2018:

·         Mode of Exam: Test will be conducted via offline mode
·         Type of Question: There will be objective type questions (multiple choice questions)
·         Exam Duration: Duration of exam will be 180 minutes (Three hours).
·         Subjects: Questions will be asked from Physics, Chemistry and Mathematics subjects.
·      Syllabus: The syllabus will be similar to the syllabus of the higher secondary examination.
·         No. of Question: Total 150 questions will be asked in this exam (50 questions from each subject).
·         Marking Scheme: 1 mark will be given for each correct response.
·         Negative Marking: There will be provision of negative marking


CG PET Exam Pattern 2018

Section
No. of Questions
Marks Allotted
50
50
50
50
50
50
Total
150
150

Check Here: CG PET Exam Pattern

CG PET Exam Preparation Books

Subjects
Recommended Books
Physics
Understanding Physics series by D.C. Pandey, Arihant publication
Previous Years Question of JEE Main and Advanced (AIEEE and IIT JEE)
NCERT Physics for Class 11th and 12th for theory and basic theory based questions.
Concepts of Physics volume 1 and 2 by H. C. Verma for theory and practice.
Chemistry
NCERT Chemistry for Class 11th and 12th for theory and numericals.
P. Bahahur for Physical Chemistry.
O.P. Tandon for Inorganic Chemistry
Arihant Organic Chemistry.
Previous Years Question Papers of JEE Main and Advanced (AIEEE and IIT JEE)
Mathematics
R.D. Sharma Objective Type Questions
Previous Years Question Papers of JEE Main and Advanced (AIEEE and IIT JEE)
NCERT Mathematics for Class 11th and 12th for basics.


CG PET 2019 Important Dates

Activities
Dates 2019 (Tentative)
Starting of application form
4th week of March
Last date to apply and pay the fee
3rd week of April
Availability of admit card
1st week of May
Date of exam
2nd week of May
Releasing of model answer key
4th week of May
Result declaration along with final answer key
1st week of June
Counselling starts from
2nd week of June

Important Note:

Applicants, those who want to get more CG PET Question Papers then must go through the official link. Candidates are suggested to keep visiting to our site www.privatejobshub.in to get more study material for better preparation.

Top College Updates

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.