Header Ads

RBI Grade B Officer Previous Year Paper Download Papers Phase I/II/III

Edit

RBI Grade B Officer Previous Year Paper

Those, who are preparing for RBI Grade B Officer Exam, can get RBI Grade B Officer Previous Year Paper and do their preparation as according to it. Here on this page we have provided PDFs files for RBI Grade B Officer Old Question Paper of Phase I/II/III, which will help you to know the structure of examination.

Candidates, who want to get recruited on the vacant posts of Grade B Officer, have to qualify the RBI Grade B Officer Exam conducted by Reserve bank Of India. To get qualifying marks in exam, you have to prepare well for examination through RBI Grade B Officer Previous Year Paper.

RBI Grade B Officer Previous Year Paper!!!!

For better study material, appliers are advised to go through this page and get updated details regarding RBI Grade B Officer Question Papers.  Grade B Officer Exam divided in three parts paper1, paper2 & Paper 3.

 You can get more details about RBI Grade B Officer Previous Year Question Papers With Answers from this page which is created by team of www.privatejobshub.in, some example of papers as shown below.

Direct Links To Avail RBI Grade B Officer Previous Year Paper:

2015-Gr-B-DR-Gen-Paper-II-English (Set A)
2015-Gr-B-DR-Gen-Paper-II-English (Set B)
2014-Gr-B-DR-Gen-Paper-I-English
2014-Gr-B-DR-Gen-Paper-II-Economic and Social Issues
2014-Gr-B-DR-Gen-Paper-III-Finance and Management
2012-GR-B-DR-Gen-Paper-I-English
2012-GR-B-DR-Gen-Paper-II-Economic and Social Issues
2012-GR-B-DR-Gen-Paper-III-Finance and Management
2011-GR-B-DR-Gen-Paper-I-English
2011-GR-B-DR-Gen-Paper-II-Economic and Social Issues
2011-GR-B-DR-Gen-Paper-III- Finance and Management
2010-GR-B-DR-Gen-Paper-I-English
2010-GR-B-DR-Gen-Paper-II-Economic and Social Issues
2010-GR-B-DR-Gen-Paper-III-Finance and Management

RBI Grade B Officer Previous Year Paper

Ques1: Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run?

A. M.L.Valsamma

B. P.T.Usha

C. Kamaljit Sandhu

D. K.Malleshwari

Ans: C

Ques2: The latitudinal differences in pressure delineate a number of major pressure zones, which correspond with

A. zones of climate

B. zones of oceans

C. zones of land

D. zones of cyclonic depressions

Ans: A

Ques3: That which cannot be corrected

A. Unintelligible

B. Indelible

C. Illegible

D. Incorrigible

Ans: D

Ques4: A person who insists on something

A. Disciplinarian

B. Stickler

C. Instantaneous

D. Boaster

Ans: B

Online Practice Test For Bank

Ques5: A style in which a writer makes a display of his knowledge

A. Pedantic

B. Verbose

C. Pompous

D. Ornate

Ans: A

Ques6: A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

A. Rs. 4462.50

B. Rs. 8032.50

C. Rs. 8900

D. Rs. 8925

E. None of these

Ans: D

Ques7: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

A. 4 years

B. 8 years

C. 10 years

D. None of these

Ans: A

Ques8: What was the day of the week on 28th May, 2006?

A. Thursday

B. Friday

C. Saturday

D. Sunday

Ans: D


Ques9: The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

A. 0

B. 1

C. 10

D. 19

Ans: D

Ques10: Which word does NOT belong with the others?

A. inch

B. ounce

C. centimeter

D. yard

Ans: B

Ques11: Which word does NOT belong with the others?

A. rye

B. sourdough

C. pumpernickel

D. loaf

Ans: A

Ques12: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, ... What number should come next?

A. 20

B. 22

C. 23

D. 26

Ans: B

Press To See: RBI Syllabus

Ques13: language

A. tongue

B. slang

C. writing

D. words

Ans: D

Ques14: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, ... What number should come next?

A. 12

B. 14

C. 27

D. 53

Ans: B

Ques15: Development expenditure of the Central government does not include

A. defence expenditure

B. expenditure on economic services

C. expenditure on social and community services

D. grant to states

Ans: A

Ques16: In the last one decade, which one among the following sectors has attracted the highest foreign direct investment inflows into India?

A. Chemicals other than fertilizers

B. Services sector

C. Food processing

D. Telecommunication

Ans: D


Ques17: If all the banks in an economy are nationalized and converted into a monopoly bank, the total deposits

A. will decrease

B. will increase

C. will neither increase nor decrease

D. None of the above

Ans: C

Ques18: On which one of the followings is the benefits received principle of taxation to achieve optimality bases?

A. Marginal benefit received

B. Total benefit received

C. Average benefit received

D. Ability to pay for the benefit

Ans: D

Ques19: The association of the rupee with pound sterling as the intervention currency was broken in

A. 1990

B. 1991

C. 1992

D. 1993

Ans: C

Ques20: Gross domestic capital formation is defined as

A. flow of expenditure devoted to increased or maintaining of the capital stock

B. expenditure incurred on physical assets only

C. production exceeding demand

D. net addition to stock after depreciation

Ans: D


Dear candidates, above provided Question and Answers are helpful for you to prepare well for exam Grade B Exam. Our team of web portal understands the needs of competitor and provides latest information about RBI Grade B Officer Previous Year Paper. Aspirants, you can also bookmark our web portal for any updates related to admit card, result etc.

You can subscribe our free email service to get facility of direct email into your mailbox and follow us on Facebook or Google plus to grab details on your timeline wall directly. If you want to send any feedback related to RBI Grade B Officer Model Papers, you may freely send by leave their comment in below stated comment box.

You Should Also Look This Out

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.