Header Ads

Railway Group D Mock Test 2018-19 (Released) RRB Online Practice Set

Edit

Railway Group D Mock Test

Railway Group D Mock Test 2018: Railway Recruitment Board (RRB) has activated the Railway Group D Mock Test Link on its official website. The RRB Online Practice Set allowed all aspirants to familiarize themselves with the CBT format.

Railway Group D Exam will be conducted from 17-09-2018 to 16-10-2018. Applicants can prepare well for the upcoming Group D CBT with help of RRB Railway Group D Mock Test 2018-19. For easiness of applicants, we have provided Railway Group D Practice Test Link.

Railway Group D Important Dates:

Name of Conducting Body
Railway Recruitment Board
Name of the vacancy
Group D Positions
Number of Railway Vacancies
62,907
Activation of RRB Group D Mock Test Link
10-09-2018
Railway Group D Exam Dates
17-09-2018 to 16-10-2018
Mode of Exam
Computer Based Test (CBT)
Time Allotted to solve the examination
90 minutes
Number of Questions
100
RRB Group D Free Mock Test Link
Provided Below

Railway Group D Online Test Series Released On 10-09-2018!!!

By practicing from Railway 2018 Group D Mock Test, you will manage time for each section i.e. Mathematics, General Intelligence and Reasoning, General Science and General Awareness on Current Affairs.

For more details about Online Practice Test for Railway Group D Exam in Hindi and RRB Group D Online Mock Test, take a look of below page designed by team members of www.privatejobshub.in. Have a look below for RRB Group D Online Mock Test!!!

Railway Group D Mock Test

Process to Login for Railway Group D Online Mock Test:
  • For Railway RRB Group D Mock Test, applicants are required to visit the official website of official website that is www.indianrailways.gov.in
  • Follow “Recruitment” section and hit the link for Railway Group D Online Mock Test which is available on home page of official website of RRB.
  • Afterwards, you need to hit the appropriate link as per RRB Zone/ Region for RRB Group D Mock Test.
  • Particular zone of RRB will be opened, go to “Latest News/ Announcement” section and hit the “Press here for the mock test link for CBT for Level-1 posts under CEN 02/2018” link for Railway Group D Mock Test.
  • RRB Group D Practice Test Login page will be opened.
  • Then you need to fill the required details and hit on “Sign In” button to proceed.
  • Free Mock Test for Railway Group D will be opened on your computer screen.
  • First read the instructions carefully and hit on the “Next” button for RRB Group D 2018 Mock Test.
  • Then, you will access the Railway Group D Online Practice Set.
Hit This Direct Link for: Railway Group D Online Practice Test

Railway Group D Mock Test

Ques 1: On which date, the International Tiger Day was observed?
A.    26 July
B.    27 July
C.    28 July
D.   29 July

Ans: D

Get Here Updated: Railway Group D Syllabus

Ques 2: World Hepatitis Day is celebrated on which date?
A.    July 25
B.    July 26
C.    July 28
D.   July 27

Ans: C

Ques 3: Which committee has been constituted by the Union Government to continuously monitor the solutions to air pollution?
A.    C.K Mishra committee
B.    Bhure Lal committee
C.    Sunita Narain committee
D.   Harsh Vardhan committee

Ans: A

Ques 4: Which festival was promoted by the Environment Minister recently?
A.    National Memorial Scheme
B.    Performing Arts Grant Scheme
C.    Van Mahotsav Festival
D.   Scheme for Promoting International Related Scheme Festival

Ans: C


Ques 5: Astronomers have discovered a possible twin of which planet in our solar system?
A.    Earth
B.    Venus
C.    Mars
D.   Jupiter

Ans: B

Ques 6: Which company becomes India's largest tax payer in private sector?
A.    ICICI Bank
B.    Reliance Industries
C.    TCS
D.   Tata Steel

Ans: B

Ques 7: Which UK college has offered to teach its students 'Hinglish', to students for jobs in India?
A.    Sheffield Hallam University
B.    Portsmouth College
C.    Highbury College
D.  Durham University

Ans: B


Ques 8: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:
A.    173 m
B.    200 m
C.    273 m
D.   300 m

Ans: C

Ques 9: Which one of the following is not a prime number?
A.    31
B.    61
C.    71
D.   91

Ans: D

Ques 10: In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?
A.    6.25
B.    6.5
C.    6.75
D.   7     

Ans: A


Ques 11: The average weight of A, B and C is 45 kg. If the average weight of A and B be 40 kg and that of B and C be 43 kg, then the weight of B is:
A.    17 kg
B.    20 kg
C.    26 kg
D.   31 kg      

Ans: D

Ques 12: A man has Rs. 480 in the denominations of one-rupee notes, five-rupee notes and ten-rupee notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that he has ?
A.    45
B.    60
C.    75
D.   90

Ans: D

Ques 13: Free notebooks were distributed equally among children of a class. The number of notebooks each child got was one-eighth of the number of children. Had the number of children been half, each child would have got 16 notebooks. Total how many notebooks were distributed?
A.    256
B.    432
C.    512
D.   640

Ans: C


Ques 14: A and B invest in a business in the ratio 3 : 2. If 5% of the total profit goes to charity and A's share is Rs. 855, the total profit is:
A.    Rs. 1425
B.    Rs. 1500
C.    Rs. 1537.50
D.   Rs. 1576

Ans: B

Ques 15: Which is the host country for celebrations of World Environment Day 2018?
A.    China
B.    India
C.    Japan
D.   Nepal

Ans: B

Ques 16: The theme of 2018 World Telecommunication and Information Society Day (WTISD)?
A.    Enabling the positive use of Artificial Intelligence for All
B.    Big data for big impact
C.    ICT entrepreneurship for social impact
D.   Reduce digital divide

Ans: A

Check Out List Of: Railway Coaching Centre

Ques 17: The theme of 2018 International Nurses Day (IND) is;
A.    Nurses A Voice to Lead - Health is a Human right
B.    Nurses: A voice to lead - Safe Motherhood
C.    Nurses: Working with the Poor; Against Poverty
D.   Nurses: A Force for Change - A vital resource for health

Ans: A

Ques 18: It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010?
A.    Sunday
B.    Saturday
C.    Friday
D.   Wednesday

Ans: C

Ques 19: What was the day of the week on 17th June, 1998?
A.    Monday
B.    Tuesday
C.    Wednesday
D.   Thursday

Ans: C

START Practice With: Railway Exam Question Paper

Ques 20: Today is Monday. After 61 days, it will be:
A.    Wednesday
B.    Saturday
C.    Tuesday
D.   Thursday

Ans: B
Railway Group D Mock Test

How will RRB Group D Mock Test guide you in Exam Preparation?

Railway Group D Free Mock Test will assist you a lot in scoring well in examination. Online Practice Test For Railway Group D will help you in listed manner.

Understand Railway Group D Exam Pattern 2018:

Along with practicing questions from Online Mock Test For Railway Group D, you may refer exam pattern. It will guide you in knowing structure of paper.

Revise your preparation:

Plan your preparation from Mock Test for RRB Group D. All you need is to revise notes from weekly, monthly basis from time to time.

To clear the cut-off

If you regularly practicing from RRB Group D Free Mock Test, you will develop confidence & there are chance that you will clear cut-off.


What is special about RRB Group D Practice Set?
  • Railway Group D Practice Set are available online - like the real exam
  • RRB Group D Practice Test can be attempted on both laptop as well as on mobile app
  • RRB Group D CBT Test are available in Hindi/English
  • Railway Group D Mock Test are best way to crack exam
Do You Know? Shortcuts To Prepare For Exam Quickly

Note:

All details about Railway Group D Mock Test 2018-19 are well provided on this page. Stay tuned with us for knowing more updates about latest government jobs etc.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.