Header Ads

AMUEEE Sample Papers 2019 Download: Previous Year 2018, 17, 16 Papers

Edit

AMUEEE Sample Papers 2019

AMUEEE Sample Papers 2019: For better preparation of Aligarh Muslim University Engineering Entrance Examination (AMUEEE 2019), solve daily AMUEEE Sample Papers 2019. Direct link to get AMUEEE Previous Year Sample Papers of 2018, 17, 16 is available here.

Aligarh Muslim University (AMU) is all set to conduct Engineering Entrance Examination, those who want to get admission into various B.Tech./B.Arch/B.E Courses for the academic year 2019-20 has to qualify exam, in this AMUEEE Sample Papers helps you to enhance preparation to crack exam with good scores.

University
Aligarh Muslim University
Exam name
AMU Engineering Entrance Examination (AMUEEE 2019)
Exam date
B.Arch/B.Tech: 2nd week of May 2019
B.E. (Evening): 1st week of Jun 2019
category
AMUEEE Sample Papers 2019

AMUEEE Sample Papers 2019 download PDF free link is accessible below. Students can download the AMUEEE Previous Sample Papers by the tapping below given highlighted links.

We the team member of www.privatejobshub.in has well created this page with complete details of AMUEEE Sample Papers 2019, to download the PDF go through the below structured page.     

AMUEEE Sample Papers

Question Papers
Download Links
AMUEEE Sample Papers 2011
AMUEEE Sample Papers 2010
AMUEEE Sample Papers 2009
AMUEEE Sample Papers 2008
AMUEEE Sample Papers 2007
AMUEEE Sample Papers 2006
AMUEEE Sample Papers 2005
AMUEEE Sample Papers 2004
AMUEEE Sample Papers 2003
AMUEEE Sample Papers 2002

Benefits Of AMUEEE Sample Papers 2019
With the help of AMUEEE Exam Sample Papers, one will get an idea about the exam structure
Through Maharashtra CET Sample question Papers applicants will be guided about types and natureof questions asked in exam so that you can prepare accordinglyPractice more and more with AMUEEE solved Sample papers, to enhance the skills and knowledge.

AMUEEE Question and Answers

Question 1: The friction experienced by a body, when in motion, is known as

1)    Rolling Friction
2)    Dynamic Friction
3)    Limiting Friction
4)    Static Friction

Answer: 2

Question 2: If the resultant of two equal forces has the same magnitude as either of the forces, then the angle between the two forces is

1)    30°
2)    60°
3)    90°
4)    120°

Answer: 4

Question 3: Segmental chips are formed during machining

1)    Mild Steel
2)    Cast Iron
3)    High Speed Steel
4)    High Carbon steel

Answer: 2


Question 4: If the diameter of the hole is subject to considerable variation, then for locating in jigs and fixtures, the pressure type of locator used is

1)    conical locator
2)    cylindrical locator
3)    diamond pin locator
4)    vee locator

Answer: 1

Question 5: Internal gears can be made by

1)    hobbing
2)    shaping with pinion cutter
3)    shaping with rack cutter
4)    milling

Answer: 2

Question 6: At room temperature the current in an intrinsic semiconductor is due to

1)    holes
2)    electrons
3)    ions
4)    holes and electrons

Answer: 4


Question 7: The most commonly used semiconductor material is

1)    silicon
2)    germanium
3)    mixture of silicon and germanium
4)    none of the above

Answer: 1

Question 8: A transistor has a current gain of 0.99 in the CB mode. Its current gain in the CC mode is

1)    100
2)    99
3)    1.01
4)    0.99

Answer: 1

Question 9: Crystal size in a continuous crystalliser depends upon the

1)    Rate Of Heat Transfer.
2)    Degree Of Turbulence.
3)    Degree Of Supersaturation.
4)    All (A), (B) And (C).

Answer: 4

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 10: Heat waves

1)    can not pass through vacuum.
2)    travel in straight line.
3)    can be reflected by a mirror.
4)    both (b) and (c).

Answer: 4

Question 11: Which of the following is generally considered as opaque surface towards radiations?

1)    Gases
2)    Solids
3)    Liquids
4)    Both (b) and (c)

Answer: 4

Question 12: The fluid property, due to which, mercury does not wet the glass is

1)    surface tension
2)    viscosity
3)    cohesion
4)    adhesion

Answer: 1


Question 13: The normal stress is the same in all directions at a point in a fluid, when the fluid is

1)    non-viscous.
2)    incompressible.
3)    both (a) and (b).
4)    having no motion of one fluid layer relative to the other.

Answer: 4

Question 14: Gun powder, which is an explosive comprises of charcoal, sulphur and

1)    glycerene
2)    salt petre
3)    nitro glycerene
4)    dynamite

Answer: 2

Question 15: Starting raw material for the manufacture of alum is

1)    Alumina
2)    Gypsum
3)    Bauxite    
4)    Ammonium Bicarbonate

Answer: 3


AMUEEE Exam Pattern 2018

Mode
Offline
Exam Duration
Three Hours for Both Paper-I and Paper-II
Paper
Paper-I for B.Tech and B.Arch
Paper-II for B. Arch only (Descriptive)
Language
English
Type of Questions
Paper- I : Multiple Choice Questions
Paper-II: Descriptive Questions
Total Questions
150 Questions
Total Marks
150 Marks
Marking Scheme
+1 Mark will be awarded for each right answer
Negative Marking
0.25 Mark will be deducted in case of wrong answer


Note for B.Arch:

There will be two papers in B.Arch. Paper 1 is similar as B.Tech course and compulsory. Paper 2 is of Architecture Aptitude Test which contains descriptive questions and Test of Drawing.

AMUEEE 2019 Imp dates

Events
Dates (Expected)
Availability of Online Application Form
1st week of Feb 2019
Last Date to submit the Application Form
1st week of Mar 2019
Availability of Admit Card
2nd week of Apr 2019
AMUEEE 2019 Exam
B.Arch/B.Tech: 2nd week of May 2019
B.E. (Evening): 1st week of Jun 2019
Declaration of Result/Merit List
2nd week of Jun 2019
Counselling Round 1
1st week of Jul 2019
Counselling Round 2
Last week of Jul 2019
Counselling Round 3
2nd week of Aug 2019

Essential Note:

Applicants who want to download AMUEEE Sample Papers 2019 directly must go through the official link. To get more updates and upcoming interesting facts directly to your timeline must follow us on Facebook or Google plus.


Take Help From These Preparation Stuff

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.