Header Ads

TS LAWCET Previous Question Papers | Free Download pdf Sample Paper

Edit

TS LAWCET Previous Question Papers

Those, who are going to appear in Telangana State Law Common Entrance Test, can start their preparation with the help of TS LAWCET Previous Question Papers. With the help of Telangana State LAWCET Sample Paper, you will be able to know the difficulty level of examination.

Telangana State Law Common Entrance Test is going to be conducted in the month of May 2018. So you should download your preparation as per the TS LAWCET Previous Question Papers, you can download the PDF files from this page for free of cost.

Details of TS LAWCET

Conducting Authority 
Kakatiya University, Warangal
Exam Name
Telangana State Law Common Entrance Test
Purpose of Exam
Admission into LL.B Regular Courses
Official Website
lawcet.tsche.ac.in

Telangana State LAWCET Question Papers: download Now:

Every year Kakatiya University, Warangal conducts TS LAWCET on behalf of the Telangana State Council of Higher Education for candidate’s admission into 3Year / 5Year LL.B Regular Courses in Telangana state.

Those, who declare qualify by this test, would be called for further selection process of Admission. So now download TS LAWCET Previous Question Papers by going through the intrusions mentioned below on this page, supplied by the team of www.privatejobshub.in 

TS LAWCET Previous Question Papers

Direct Links to get TS LAWCET Sample Paper

Following are the direct links to download Telangana State Law Common Entrance Test Previous Years Papers. You have to hit on an appropriate link and the PDF file of TS LAWCET Model Question Papers would be displayed on your digital screen.


TS LAWCET Previous papers PDF
Download Here
5-Year LAWCET 2016
Telangana LAWCET 2013 Question Paper

TS LAWCET Questions Answers

Q1. The Judges of the International Court of Justice are elected by the

1.    Security Council
2.    General Assembly
3.    General Assembly upon recommendation of the Security Council
4.    General Assembly and the Security Council independently of one another

Answer: 4

Q2. The distinctive features of riot and unlawful assembly are an activity which is accompanied by ...........

1.    Causing alarm
2.    Use of force and violence
3.    Violence on a common purpose
4.    All of the above

Answer: 2

Download Here:  TS LAWCET Syllabus

Q3. The offence of ............. homicide supposes knowledge of likelihood of causing death.

1.    Culpable  
2.    Unlawful
3.    Abnormal 
4.    All of the above

Answer: 1

Q4. Under Section 6 of the Hindu Minority and Guardianship Act, 1956 the natural guardian of a minor child is

1.    Father
2.    Mother
3.    Both Mother and Father
4.    Either Mother or Father

Answer: 1


Q5. A Muslim wife can relinquish her Mahr

1.    When she is minor
2.    When she has attained the age of puberty
3.    When she is not less than 18 years of age
4.    When she is not less than 21 years of age

Answer: 3

Q6. In Islamic Law “Faskh” means

1.    Judicial separation
2.    Restitution of conjugal rights
3.    Dissolution on rescission of the contract of marriage by judicial decree at the instance of the wife
4.    Dissolution or rescission of the contract of marriage by judicial decree at the instance of the husband

Answer: 4

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Q7. The Chairperson of National Commission on Minorities shall be deemed member of

1.    Human Rights Council
2.    Law Commission of India
3.    International Law Commission
4.    National Human Rights Commission

Answer: 4

Q8. Which one of the following is an ‘actionable’ wrong?

1.    Injuria sine damnum     
2.    Damnum sine injuria
3.    Both of the above         
4.    None of the above

Answer: 1


Q9. The State shall make provisions for securing just and humane conditions of work and for maternity relief is found

1.    As a Fundamental Duty of the State.
2.    As a Directive Principle of the State Policy.
3.    As a part of the Preamble to the Constitution of India.
4.    As a Fundamental Right under Art 21 of the Constitution of India.

Answer: 2

Q10. Administrative Law deals with:

1.    Procedures to be followed by the administrative authorities in the exercise of their powers and functions.
2.    Remedies available to a person in case of violation of his rights by the administrative authorities.
3.    Methods of control of powers of the administrative authorities.
4.    All of the above

Answer: 4

Note:

Candidates are required to go through the Official Link to get TS LAWCET Previous Question Papers. You may stay connected with our web portal to get latest updates as we update our pages time to time.

Have a Look On Below Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.